- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
Vozio sam sistem (Snow Leopard) na WD640GB AALS 8 meseci i odjednom je pocheo da zeza, usporava. Posto je formatiran u HFS+ fajl sistemu, vecina programa iz Hiren's-a nije mogla da ga proveri pa sam odustao od toga da ustanovim shta mu je. Formatirao sam ga i sve ponovo prebacio na njega tako da bude skoro pun. Disk je radio jedan dan, i sledeci je opet krenuo da usporava, da bi posle restarta zakucavao na pola podizanja sistema. Odneo sam ga na garanciju i pre 2 dana dobio nov, hermetichnki zatvoren isti taj HDD. Formatiram ga u HFS+, kloniram ceo sistem na njega, sve prodje, radi. Stavim neshto da se renderuje i kada sam ustao ujutru, stoji mi zablokiran screen saver. Restart, nece da se podigne LOL. Potpuno isti simptomi kao i sa hardom koji je otishao na reklamaciju. Neki S.M.A.R.T. Reporter mi je odmah prijavio da disk "samo shto nije crk'o"
i sad jednostavno ni ne mogu da ga formatiram pa ponovo sve da probam, sistem mi kaze "bekapuj i baci ga, gotov je", nece da ga formatira, a Hiren's nece ni da cuje za HFS+.
E sad, hard sam kupio od coveka sa foruma i uopshte ne bih rekao da je neki prevarant i da je on umeshan u to, HDD je bio neotvoren, i vidi se da ga niko nije pipnuo pre mene
, jedino kada bi mehanika bila stavljena u novo kucishte shto mi je stvarno neverovatno. Vishe mi je glupo da cimam choveka jer sam ga vishe puta iscimao zbog istog harda dok nismo bili sigurni da je stvarno crkao.
Imam josh par hardova u sistemu, josh sam ih kupio polovne, i mnogo su stariji, svi rade.
Josh su me u poslednje vreme zezali adapteri molex>sata, pa ovaj hard nisam ni kachio na njih, vec na eSATA kablove koji su mnogo kvalitetniji i chvrshci, tako da uopshte ne sumnjam ni na to, ovo je bash retardirana situacija, dodje mi da pobacam sve i kupim SSD bez obzira koliko je skup...
E sad, hard sam kupio od coveka sa foruma i uopshte ne bih rekao da je neki prevarant i da je on umeshan u to, HDD je bio neotvoren, i vidi se da ga niko nije pipnuo pre mene
Imam josh par hardova u sistemu, josh sam ih kupio polovne, i mnogo su stariji, svi rade.
Josh su me u poslednje vreme zezali adapteri molex>sata, pa ovaj hard nisam ni kachio na njih, vec na eSATA kablove koji su mnogo kvalitetniji i chvrshci, tako da uopshte ne sumnjam ni na to, ovo je bash retardirana situacija, dodje mi da pobacam sve i kupim SSD bez obzira koliko je skup...
Poslednja izmena: