Šta je novo?

Zimske gume

Ja sam platio zamenu 2 gume, balansiranje sva 4 točka, zamenu sva 4 senzora 3600din 😐
Tvoje senzore?
Da, ali često su problem felne
Pa to će na svakoj gumi biti problem. To ne može da se sredi ni sa kilo tegova.
Treba proveravati i felne sa vremena na vreme, posebno sa današnjim putevima po gradu. Ja zveknem sigurno 1 do 2 puta mesečno, ali nisu "oštre" i držim gume na 2.5 2.6 pa samo lupi, ali svakako ispaitam i felne tokom zamene.

Meni su fabrika alu imale tegove, ovi momci su se krstili koliko su stavili... kad su skinuli sve 0.20-0,25. Kaze masina...Prvi put vidim, stavljaju sad neke trake umesto tegova.

Ima dole zvezdica gde pise u kojim uslovima je 3000, u smislu max velicina tockova i ne znam da li ima jos nesto
Do 16, sto i ja ulazim.

Ja sam platio zamenu 2 gume, balansiranje sva 4 točka, zamenu sva 4 senzora 3600din 😐
Kako zamenu senzora? Nisam znao da to može, ja imam 2 seta, jedan je sa drugi bez senzora. Hoćeš da kažeš da mogu senzori da se skinu i stave na drugi set? Inače ja sam platio zamenu 4 gume i balansiranje sva 4 točka 2400.

Ne, stavio sam nove senzore pošto se na 2 ispraznila baterija, a jedan je isto bio pri kraju. Imam all season gume.

Inace, senzori su sa AliExpressa, javiću kako se ponašaju, može se desiti i da kupim nešto bolje.

Kako pratis senzore, preko neke aplikacije ?

Ja imam na autu, indikator niskog pritiska na gumama, ali radi preko abs-a.

Ne rekao mi je majstor kad sam menjao jedan, da su dva isto pri kraju. Sad sam zamenio sva 4.
Cekam da mi stigne uredjaj za aktivaciju, on valjda prijavljuje i kad je baterija prazna ili slaba.
(opet sa aliexpressa, ako bude radio :) )

Svašta može biti problem kad je na autu, ali na mašini i cigla može da se izbalansira.
Da, i lepo je veseli novosađanin rekao - možeš i kocku da balansiraš ali ne možeš da voziš

Ne vjerujem da su externi, tu se mijenja baterija. Ko je malo vjestiji moze se i na internom zamjeniti baterija.
Imao sam te externe medjutim neko skinuo/ukrao sve. A i cimanje je stalno skidati kad doduvavas gumu.

Sad imam interne na oba seta guma i zadovoljan.

Može da se zameni baterija, nije neki problem. Lako se nožem otvori senzor, pa se onda odlemi i žale i druga. Ima ih na AliExpress. Problem je što četiri baterije koštaju skoro kao četiri senzora sa alija, pa se ne isplati :
I just found this on AliExpress:
€3.47 | 1-5pcs Panasonic Tire Pressure Monitoring Built-in Sensor Battery CR2050B High Temperature and Low Temperature 3V with Foot

Prilozi

• 1000012590.jpg
    1000012590.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 21
Pa najmanje su duplo jeftinije 4x baterije od 4 senzora, a dobijes senzore sa panasonic baterijama. Ove stock baterije su vjerovatno dosta losije.

Mozemo li u DIY varijanti nekad zamjeniti/skinuti senzore, a ne kod vulkanizera. Pa i on ne skida gumu sa felge vec je izduva skroz i mozda pajserom/polugom pritisne malo da moze uglaviti senzor.

Znam da je bio problem slanja baterija sa alija, treba probati.

Ovaj gde sam ja menjao je tako manjao, bez skidanja gume, moze da se proba i u kućnoj varijanti ako te ne mrzi

Na kraju krajeva imaju baterije i ovde. Ima i onaj alat za 'zavrtanje' guma.

Koliko je povoljno nije lose imati rezervni set senzora. Cim ode baterija na jednom komplet zamjenis, pa na tim opet zamjenis baterije itd. Jednostavno, nema uparivanja, dijagnostika ovo ono kao na fabrici, ovde sve univerzalno i sve moze. To je dobro kod kineza.

Ja montirao danas kleberke i balansirane su ali doduse jeste trebalo vise onih tegica i bas se cudio vulkanizer jer je morao bas dosta da stavlja onih tegica na sve 4 gume😂 Jos kad je video da je proizvodnja rumunija bas se razocarao u kleberke🤣

Rumunija je EU pa racunam da neki standardi moraju da se postuju, meni danas Kleberke stigle proizvedene kod nas, pipnem gazeci sloj a one prijatno mekane, prosto mi zao da ih na ovim temperaturama montiram na auto.

Rumunija je EU pa racunam da neki standardi moraju da se postuju, meni danas Kleberke stigle proizvedene kod nas, pipnem gazeci sloj a one prijatno mekane, prosto mi zao da ih na ovim temperaturama montiram na auto.
Jesu mekane ali meni nije zao jer su allseason 🤣 svakako sad montirane i nadam se tek za 3 godine da ce da idu nove.

Vrh Dno