Šta je novo?

Zimske gume

Pozdrav,

Citao sam malo po forumu i gledao tyre reviews pa bih zeleo da cujem vase mislenje po pitanju odabira all season guma 195/60 R15 za ford fiestu.

Auto ce najvise biti vozen po gradu u Vojvodini ali ce nekoliko puta godisnje izaci na selo u podnozju planine i malo po planini, leti mozda na neki put do mora.

Koja od ovih guma po vama predstavlja bolji izbor i da li mozda ima neka koja je bolja od njih i objedinjuje dobre osobine obe a da ne odakace cenom previse?

Kleber Quadraxer 3
Ling Long Sport Master 4S

Pozdrav,

Citao sam malo po forumu i gledao tyre reviews pa bih zeleo da cujem vase mislenje po pitanju odabira all season guma 195/60 R15 za ford fiestu.

Auto ce najvise biti vozen po gradu u Vojvodini ali ce nekoliko puta godisnje izaci na selo u podnozju planine i malo po planini, leti mozda na neki put do mora.

Koja od ovih guma po vama predstavlja bolji izbor i da li mozda ima neka koja je bolja od njih i objedinjuje dobre osobine obe a da ne odakace cenom previse?

Kleber Quadraxer 3
Ma kakav ling long druze,kleber smo uzeli nas 10 odavde uzmi i ti 😀

Pozdrav,

Kleber Quadraxer 3
Ako su ti samo ove dve u igri Kleber je neuporedivo bolji

^^ Je l' to ono - Kud svi Turci tu i mali Mujo. :) Pa ako je vec gledao tyre review video je rezultate, samo sto on hoce nesto sto ne postoji, u jednoj gumi dobre osobine drugih guma. Toga nema ni kod Miselina za mnogo vece pare. Npr LingLong mnogo bolje koci na suvom i na vlaznom, a dosta lose na snegu, dok je Kleber na snegu mnogo bolji. I tako, kompromis mora da se pravi i na njemu je da izabere ono sto mu najvise odgovara.

Jasno mi je da ne postoji takva guma koje moze sve super da radi ali nisam siguran da li je za jednu celogodisnju gumu bitnija razliku u performansama na suvom ili na snegu, koja je guma generalno boljeg kvaliteta 🙂

...da li je za jednu celogodisnju gumu bitnija razliku u performansama na suvom ili na snegu...
To nije bitno za gumu, vec za tebe. Ako puno vozis po snegu, valjda ces da biras gumu koja se bolje ponasa na snegu, i obrnuto. A to ti najbolje znas, i da li ima snega kod tebe, da li se cisti ili ga uopste nema... i koliko dugo koristis gume, i kako vozis, brzo, ostro... ili u granicama...

Npr. ja da sam taksista u Beogradu, vozio bih na Linglongu. Odlicno kocenje na suvom i mokrom, a to je 99% vremena. Na snegu jeste losa, ali sneg je skoro pa misaona imenoca u Bg-u. A i kada zaveje i zatrpa, ulice se ociste u roku od par dana, i za to vreme mogu da odmaram. Mana im je sto se brzo trose ali mogu da isteraju pedesetak hiljada km. i da se menjaju jednom godisnje a na toliko se menjaju i druge gume. A cena? Cena sitnica.

Nazad
Vrh Dno