E bas opljuvaste Samsung. Sto kaze: "Samo vas slusam..." Naravno, priznajem, ja imam Samsung S500 i to od pre mesec dana, pa me je vasa diskusija nekako pogodila i prozvala. Elem, nosio sam ga na more i s njim sam do sada uradio oko 1300 fotki. Radi besprekorno. Vidim da vam je glavna fora kako snima u mraku. Moja su iskustva da radi sasvim korektno, osim ako bas neces bez night moda da slikas drugu stranu zaliva ili ono sto ni sam ocima ne vidis, a za sto sam ubedjen da ni jedan aparat u toj kategoriji ne moze. Ako ti je fokusirani objekat blizu, naravno da ne moze da se vidi pozadina koja je udaljena i u mraku, jer aparat dozira svetlo prema onoj daljini koja je fokusirana. Imao sam ja i Canon Powershot s40 i uopste mi nije jasno o cemu pricate. OK, kasnije verzije tog aparata su verovatno tehnoloski unapredjene pa im je olaksano nocno snimanje, ali za ovaj Canon znam da je u tim uslovima bio daleko ispod Samsunga koga sada imam. Ali iskustvo govori da dileme oko nocnog snimanja za mene besmislene (osim ako samo slikas u nocnim barovima, mracnim ulicama nocu, tunelima, itd.) jer vecinu fotki, barem ja, radis u uslovima gde ima svetla ili po dnevnom svetlu. Ono sto me je na Samsungu odusevilo to je tzv. back light mod u slucaju kada je objekat koji slikas u senci, a iza ili pored njega je jace osvetljena pozadina. Rezultati su izuzetni. Pre svega svetlo je savrseno dozirano, a ostrina slike je neverovatna. Sve u svemu, ko god me pita za Samsung, ja ga toplo preporucujem.