Šta je novo?

Zeza me digitalac

Apsolvirali smo samo da samsung ima slabiji blic, ali to opet nishta nece pomoci Canonu u ovom primeru. Slike sa canona ce ispasti bolje, jer ce ljudi koje slikash biti bolje osvetljeni i bice oshtriji zbog Canonovog boljeg fokusiranja u mraku, ali bez stabilne povrshine ili stativa, nema leba da ti pozadina bude kao na cosmovoj drugoj slici.

A ko prica o cozmovoj drugoj slici? Ja sam govorio o njegovoj PRVOJ slici sto sam jasno i rekao. I ne znam zasto ste zapeli za prokleti stalak!????? Ja prvenstveno govorim o NORMALNOM modu u kome Canon savrseno slika u mraku, znaci nikakve night mode varijante... a i nju sam probao i uvideo da mi nikakav stalak nije potreban... ali ok, recimo da nisam dobro uvideo, da sam pogresio, i zaboravimo to...

Razumeli smo te, nego je driver samo rekao da zato sto Canon (a i Nikon i Fuji i Sony... Panasonic) bolje fokusira u mraku i ima bolje baratanje sa blicem slike ispadaju kao moja prva slika (ono sto tebi treba). Drugu je samo pomenuo da ne moze da se odslika na taj nacin, vec moras biti oslonjen na nesto ili sa stativa posto je u pitanju slikanje sa slow-sync flashom. Poenta odgovora je bila samo da ti pokazemo da tvoj aparat nije krs, vec da Canon jednostavno bolje fokusira u mraku, bolje eksponira i "slika" slike sa blicem.

Nije krs ali si naveo tri razloga koje Canon moze a moj ne moze... je l' moze moj da uslika normalnu sliku (kao tvoju prvu) ? Ne moze. Znaci da je krs. Nema tu sta. Po meni je tvoja prva slika normalna slika.

Ajde da ne otvaram novu temu... upravo me je zvala rodjaka iz Crne Gore, kao kod nas su aparati jeftiniji pa da pogledam... izmedju 150 evra i 200 evra, koji mogu da uzmem i od koliko MP. I sto je najvaznije, da dobro slika po mraku. :D

Skoro bilo koji model u tom cenovnom rangu da uzmeš od tih šest renomiranih proizvođača (Canon, Nikon, Sony, Fuji, Panasonic, Olympus), nećeš mnogo pogrešiti...

Lično ti preporučujem Canon A610 (205 EUR)... Pruža najviše za tu lovu, a ako staviš na "auto" pravi odlične fotke (čak i u mraku :)) a da ništa ne moraš podešavati.
Ako ti(joj) kasnije malo porastu apetiti, radovaćete se kada shvatite da niste bacili pare...

Poslednja izmena od urednika:
Civil je napisao(la):
A ko prica o cozmovoj drugoj slici? Ja sam govorio o njegovoj PRVOJ slici sto sam jasno i rekao. I ne znam zasto ste zapeli za prokleti stalak!????? Ja prvenstveno govorim o NORMALNOM modu u kome Canon savrseno slika u mraku, znaci nikakve night mode varijante... a i nju sam probao i uvideo da mi nikakav stalak nije potreban... ali ok, recimo da nisam dobro uvideo, da sam pogresio, i zaboravimo to...

Pa o chemu ti onda prichash ? Cosmova prva slika nishta bolja nije od tvoje prve, obe su neupotrebljive :D Na tvojoj slici je ochigledno neka mrakchina iza pa se zato ne vidi nishta, a na njegovoj ima nekih sijalica pa bi ti na istom mestu bila vrlo slichna fotka.

Ukapiraj da to nema veze sa aparatom, ni sa blicem, vec sa uslovima u kojima se fotka. Ako je HPov blic toliko slab, a ti zadovoljan da ti ljudi koje slikash vise u svemiru :), jednostavno im se malo priblizi i bice bolje osvetljeni.

Stvarno sam mislio da ti nesto znas ali sada vise nisam siguran. Kako mozes da izjavis da je moja i njegova slika ista!? To je besmisleno reci. Da sam ja slikao isto svojim aparatom, od tih svetala koje pominjes videlo bi se samo da nesto svetli sto lebdi u vazduhu, eto toliko bi se videlo od cele bandere. A da ne pricam sto se na njegovoj slici vidi citava pozadina, bilbord i putokaz koji se nalazi 20 metara iza... Tako da ne znam zasto se cozmova slika neupotrebljiva... za mene je to savrsena slika... na samom pocetku sam rekao da me fotografisanje zanima utoliko da slikam jednom godisnje na moru i nista vise od toga... tako da bi mozda mogao da se stavis u moju poziciju ako se vec razumes u te stvari mnogo bolje nego ja...

I po milioniti put da kazem, na mojoj slici je bila mrakcina onoliko koliko je mrakcina na Trgu republike svako vece a Canon-on sam slikao bukvalno mrakcinu pa je slika ispala super!

Mozda da se nadjemo jednom da mi pokazesh neke cake ? :D:D

Cosmova druga slika je jedina upotrebljiva u ovom threadu, ako ne rachunamo promasheni WB, sve ostalo delete.

Samsung Digimax a55W podesavanja na AUTO:
auto1.jpg
Tri dana kasnije,isto mesto otprilike u isto vreme NIGHT MODE:
night mode1.jpg

I tebi je na auto slika dosta losa. Night mode ti jos i nije toliko lose ispao, samo je malo zamrljana...

E bas opljuvaste Samsung. Sto kaze: "Samo vas slusam..." Naravno, priznajem, ja imam Samsung S500 i to od pre mesec dana, pa me je vasa diskusija nekako pogodila i prozvala. Elem, nosio sam ga na more i s njim sam do sada uradio oko 1300 fotki. Radi besprekorno. Vidim da vam je glavna fora kako snima u mraku. Moja su iskustva da radi sasvim korektno, osim ako bas neces bez night moda da slikas drugu stranu zaliva ili ono sto ni sam ocima ne vidis, a za sto sam ubedjen da ni jedan aparat u toj kategoriji ne moze. Ako ti je fokusirani objekat blizu, naravno da ne moze da se vidi pozadina koja je udaljena i u mraku, jer aparat dozira svetlo prema onoj daljini koja je fokusirana. Imao sam ja i Canon Powershot s40 i uopste mi nije jasno o cemu pricate. OK, kasnije verzije tog aparata su verovatno tehnoloski unapredjene pa im je olaksano nocno snimanje, ali za ovaj Canon znam da je u tim uslovima bio daleko ispod Samsunga koga sada imam. Ali iskustvo govori da dileme oko nocnog snimanja za mene besmislene (osim ako samo slikas u nocnim barovima, mracnim ulicama nocu, tunelima, itd.) jer vecinu fotki, barem ja, radis u uslovima gde ima svetla ili po dnevnom svetlu. Ono sto me je na Samsungu odusevilo to je tzv. back light mod u slucaju kada je objekat koji slikas u senci, a iza ili pored njega je jace osvetljena pozadina. Rezultati su izuzetni. Pre svega svetlo je savrseno dozirano, a ostrina slike je neverovatna. Sve u svemu, ko god me pita za Samsung, ja ga toplo preporucujem.

Takodje imam Samsung s500 kupljen pre 2 meseca i odusevljen sam njim.
Placen u Nemachci 125e, uporedjivao ga sa koleginom Practicom 8mpxl placenom 220e u istoj radnji i nismo nasli neke velike razlike sto mi je i on priznao !!
Night mode ,za mene, vise nego dobar ( kao amatera,naravno),i stvarno ne razumem zasto se pljuje po njemu .Obzirom da je kupljen da belezi porodicna slavlja i putovanja, PUNA KAPA !!

Placen u Nemachci 125e, uporedjivao ga sa koleginom Practicom 8mpxl placenom 220e u istoj radnji

Wow. Uporedni test dva krsha...

Ljudi bre, shta to vama znachi night mode ? :) Svaki aparat moze da slika nocu, ali je problem kako cesh da ga drzish 1 sec u ruci, bez tvrde podloge. Mozesh da kazesh "ovaj aparat je bolji u night modu" samo ako ima malo shuma na visokim iso vrednostima, ako prichamo za iz ruke, a to nema nijedan osim par modela Fujija koje ovde niko nije ni pomenuo.

Zato i ne postoji poredjenje izmedju dva aparata koji to nemaju, jer svi su isti, neupotrebljivi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno