Šta je novo?

Zenski laptop

• Začetnik teme Začetnik teme PeraNS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PeraNS

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3600
Matična ploča
ROG STRIX B350-F
RAM
GeiL DDR4-3200 2x8
GPU
AMD Radeon 6700 XT
Storage
Kingston A2000
PSU
Seasonic Focus 550W Gold
Kućište
NZXT
Monitor
Philips 278E9Q
Miš & tastatura
Logitech
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Drugarica koja nema veze sa notebookovima (a bogami ni ja) me je zamolila da joj pomognem u odabiru notebooka za fax. Prvo i osnovno za sta se ona "uhvatila" je izgled! Znaci hoce neki lap top u boji (ferrari je preskup vec sam gledao, kosta preko 200.000). Drugo i veoma bitno je sto duza garancija (bar tri godine)! Performanse su manje vazne s' obzirom da se nece raditi grafika i sl. ali bilo bi dobro da ima video izlaz zbog projektora i sl (npr. prezentacije na fakultetu). Dakle da rezimiramo: Najvazniji su: IZGLED, KVALITET I MALA TEZINA!!! Takodje procesori tipa sempron i celeron ne dolaze u obzir. Ja sam zapeo da ne uzima lap top bez 15" displeja, 1GB rama i HDDom od oko 100GB (mozda gresim... ispravite me al' oni od 12" su stvarno smeshi: ikone na desktopu su suvise sitne za tu rezoluciju). BTW mi smo nesto gledali u COMTRADEu FS 1655G sa turion procesorom, 100GB hdd i 1GB ali mi nekako deluje jeftino i krhko mada onaj glos displej ili kako se vec zove nas je odusevio (btw comtrade na ovaj model daje samo 1 godinu garancije).

Aj pls neke preporuke od dobrih poznavalaca notebookova. Unapred hvala!

Poslednja izmena:
Ako je riba "cosmo" onda neka uzme MacBook-a, belog... Prava stvarčica za fensi damu. Sorry Muzzy 😀

Drugarica koja nema veze sa notebookovima (a bogami ni ja) me je zamolila da joj pomognem u odabiru notebooka za fax. Prvo i osnovno za sta se ona "uhvatila" je izgled! Znaci hoce neki lap top u boji (ferrari je preskup vec sam gledao, kosta preko 200.000). Drugo i veoma bitno je sto duza garancija (bar tri godine)! Performanse su manje vazne s' obzirom da se nece raditi grafika i sl. ali bilo bi dobro da ima video izlaz zbog projektora i sl (npr. prezentacije na fakultetu). Dakle da rezimiramo: Najvazniji su: IZGLED, KVALITET I MALA TEZINA!!! Takodje procesori tipa sempron i celeron ne dolaze u obzir. Ja sam zapeo da ne uzima lap top bez 15" displeja, 1GB rama i HDDom od oko 100GB (mozda gresim... ispravite me al' oni od 12" su stvarno smeshi: ikone na desktopu su suvise sitne za tu rezoluciju). BTW mi smo nesto gledali u COMTRADEu FS 1655G sa turion procesorom, 100GB hdd i 1GB ali mi nekako deluje jeftino i krhko mada onaj glos displej ili kako se vec zove nas je odusevio (btw comtrade na ovaj model daje samo 1 godinu garancije).

Aj pls neke preporuke od dobrih poznavalaca notebookova. Unapred hvala!

1. Macbook 13'' White Intel Core 2 Duo 2,0Ghz/1GB/80GB/SuperDrive ... cca 1250 EUR + PDV
2. ACER FERRARI 1005WLMi Turion64 X2 TL60 (2GHz) 2GB/160GB/12.1"/DVDRW/1.3WebCAM/VoIP/XP-PRO ... cca 1950 EUR + PDV 🙂

Za ženu si smislio FSC 1655???? Brate, stavi naočare. I laptop od 3kg teško da je za devojku da nosi okolo, i razvaljuje nežno rame.

14" MAX!!!!

Za ženu si smislio FSC 1655???? Brate, stavi naočare.

"BRATE" taj lap smo gledali zajedno u comtradeu i uporedjivali tezine i uopste nije tezak a "BRATE" ti 12" su ko digitron e sad sto se tice 13" i 14" .... hmmmm predlozicu. BTW gledali smo i beli mac takodje u comtradeu al sta ja znam... mislim da je sony vaio prava stvar za nju mada ga nisam video u NS. Ako neko ima josh neki predlog please neka posalje za sada sony vaio vodi.

Josh jedno pitanje... jel WinXP moze na macbook i kako?

Poslednja izmena:
"BRATE" taj lap smo gledali zajedno u comtradeu i uporedjivali tezine i uopste nije tezak a "BRATE" ti 12" su ko digitron e sad sto se tice 13" i 14" .... hmmmm predlozicu. BTW gledali smo i beli mac takodje u comtradeu al sta ja znam... mislim da je sony vaio prava stvar za nju mada ga nisam video u NS. Ako neko ima josh neki predlog please neka posalje za sada sony vaio vodi.

Josh jedno pitanje... jel WinXP moze na macbook i kako?

Može, brate !

Preko bootcampa, brate!

Stvarno ne ide da devojka vucara mazgu od 3+ kg...pazi mene mrzi da vučem laptop od 2.9kg, nije da je sad neka težina, daleko od toga, ali smara...

Neka pogleda vaio 13 ako ima gde da nabavi, ili ako ne macbook...može i neki toshibin 14", mada bih ja išao na što laganiju varijantu (<2kg).

Poslušaj aleksa, brate 🙂

Ok braco hvala na savetima. Preporucicu joj lap manje tezine i manjeg ekrana, nesto max 14".

Kakvi ste wussovi, ja vucem 'laptop' od 4.2kg sa punjacem od kilo, misem, eksternim hardom... Nema vise potrebe za teretanom 🙂

Inace, za fensi ribu, fensi apple.

Poslednja izmena:
Kupljen FS 1655G :d. Hvala svima na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno