Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Prave kombinacije ovi iz polonije i postali su jako bezobrazni,zato i blokiraju zeca i pustice ga kad njima bude odgovaralo.

Pa naravno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hm,a koliko kartica i na kojem napajanju drzis te karte?

I zasto dodajes struju na ovoj vrucini?Treba da oboris potrosnju struje a to se postize manjim power limitom i zakljucavanjem napona takodje tako dobijas i manje temperature.

Meni daje oko 475 sola na power limit 90 core +100 memory +500 zakljucan napon na 950mv obavezno zakljucaj voltazu ne treba da dozvolis voltazi da seta kako ona hoce....U sustini treba da namestis da ti core bude do 2000 kad rudaris i da ti memorija bude oko 4300 mada moze to i mnogo vise na gtx 1070.

Power limit spustas dok moze voltazu zakljucavas na 950 ili manje sve to zavisi od karte nema sta da izgubis ako nesto pogresno odradis srusice ti se drajver samo i to je to posle samo restartujes racunar i kreces overklokovanje iz pocetka.

Takodje mozes da stavis neki stariji drajver od Nvidije pa da probas onda da vidis koliko ce sola da daje ta problematicna karta.

Otvorio si mi oci za majnovanje, hvala.

Ok,drago mi je sto sam pomogao koje su ti sada temperature karti i jel kopa sada svaka kako treba?

Nije jednostavno izvuci max iz 7 karti na jednom rigu i podesiti da to radi stabilno. Mesane su 3 Strix OC + 4 Phoenix-a. Podesio sam jednu kako treba, radim na drugoj sada upravo. Pusticu skrinshotove samo da namestim. Trebace par dana.

A na koji pool majnujes? :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Koja je poenta smanjivanja PL-a i zaključavanje napona istovremeno?

Radi se jedno ili drugo jer ako se zaključa napon na 950mV, može PL da bude i 200%, neće imati efekta.

Proradio zekan na Bitrex-u

Ljanmi-Slazem se treba da se dosta cacka da bi se izvukao maksimum bas,a svaka karta se ne ponasa isto...Ali optimalna podesavanja nije tesko namestiti.

KOLOS-Kako koja je poenta?Nvidia kartice boostuju automatski klokove time varira i voltaza nije dobro za karticu da u jednom trenutku bude na 1000mv naponu a u sledecem na 975mv time se samo muci kartica za dzabe najlepse je naci stabilna podesavanja za karticu i onda videti doklo moze voltaza da se spusta i power limit i kad se to sve nadje lepo zakljucati napon....
Spustanjem power limita i zakljucavanjem napona postizes stabilne temperature grafickih kartica....

Mozes ti da udaris i Power limit na 200 time samo mucis karticu i stvaras ogromne temperature na karticama fora je u kopanju sa Nvidijama raditi undervolt za kopanje bilo cega nebitno da li je to Zec,Eth,Lbc svako overklokovanje sa power limitom na 200 i zakljuvanjem napona na 950mv dovodi do ogromnih temperatura....
Ja sam spustanjem power limita i voltaze spustio temperaturu karti za 15 do 20 stepeni a sada je 40 stepeni napolju meni karte sada i gtx 1080 i gtx 1070 rade na 60 stepeni dok kopaju sto je i vise nego odlican rezultat cim malo zahladi padaju na 50 stepeni bez problema a zimi ima da kopaju na 30 stepeni siguran sam :)....

Ne znam ko ti je rekao da se radi ili jedno ili drugo?Mora oba da se odrade pitaj Zeljka ako meni ne verujes pisao je on puno puta o tome kako se radi undervolt kartica....Mislim da je cak on uspeo da spusti voltazu na 800mv a core clock mu je bio na 2000 i takodje je spustio i dosta power limit....Ja se nikad nisam zezao i spustao voltazu bas na 800mv ali probacu i to kad me ne bude mrzelo.

Da citiram zeljka iz druge teme nasao sam njegov post:

Svi przite kartice, TDP limit ne koristite a Afterburnel frq/volt ne znate da nastelujete (ctrl+f pa dignete grafik i lockujete 1900Mh na 0.9x V)
TDP za kartice koji imaju defaiult na 190+ W treba spustiti ispod 70% (gigabyte G1 na primer)
Ovaj rig vuce 730W sa sata (5x 1070), znaci direkt mereno koliko potrosi struje, oko 445sol/s (zimi 450 jer freq zavisi i od temperature)
Pogledajte prilog 230448

Moze se i na 470-480sol dosta ustedeti al treba za svaku kartu da se setuje voltaza jer se grupno ne moze odraditi freq/voltage podesavanje u afterburneru, sa TDP limitom takodje moze, ali je zeznuto jer treba prvo TDP limit pa povecavat OC dokle moze, jer se prakticno OC povecava iznad mogucnosti chipa a TDP limit ga drzi nize (zato sam rekao treba razumeti)
Takodje setovanje vazi samo za jedan algoritam ako se navlaci do maximuma, meni su ove na zec-u jos konzervativne, LBC sam spustio na 69% power limit i 300h/s ali pod tim podesavanjima nista drugo ne moze jer je klok skoro 2Ghz a napon oko 0.8v i nize

Poslednja izmena:
Nemoj meni objašnjavati kako radi gpu boost 3.0 [emoji6]

Ok,samo ne vidim zasto bi stavljao power limit na +200 i zakljucavao voltazu na 950mv sta time dobijam?

Nisam ni odgovorio sta je poenta,poenta je manja potrosnja struje i manje zagrevanje kartica.

Poslednja izmena:
Bročitaj ponovo Željkov post koji si citirao...

Procitao sam on za Zeca je stavio power limit na 70 posto,a voltaza mu je na 0.9 i lockovao je core na 1900 znaci koristio je obe stvari power limit je sa fabrickih 100 snizio na 70 a voltazu je sa fabrickih 1062mv snizio na 0.9-900mv nije koristio samo jednu stvar ili samo drugu stvar ne znam sta hoces da dokazes?

Za lbc opet odradio istu stvar lockovao je core na 2000 power limit spustio sa fabrickih 100 na 69 i voltazu je spustio sa 1062mv na 0.8v-800mv i na tim podesavanjima je kopao 300 hesh-a.

Time je smanjio potrosnju i temperature svojih kartica zato je i pitao u postu zasto przimo kartice.Lepo pise da je odradio komandu Ctrl+f i onda na onom grafikonu zakljucao voltazu i core...

Vodjen tim savetom ja sam ga poslusao odradio isto i drasticno smanjio zagrevanje kartica kao i potrosnju da Zeljko nije napisao taj post i dan danas bi przio karte.

A ja trenutno kopam Lbc jer Zec zeza,zato sam napisao da nisam pokusao da stavim voltazu na 0.8-800mv za sada drzim voltazu na 0.9 mrzi me sada da cackam podesavanja oko Lbc-a na ovoj vrucini.

Poslednja izmena:
Ja cuvam zec na poloniji i jos uvek neda...a ni monero vidim i bytecoin su na "temporarily disabled" jel to poloni puko?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Imate li problema ma flypoolu? Juce je ispadao na par sati, a vidim jutros da mi je tokom noci ispadao skoro celu noc.

Kopa li jos ko Zec-a na poloniex i ceka da se novcici pojave posle sinhronizacije, ili ste prebacili na druge menjacnice? pozdrav

Ja se prebacio na Bitrex,ko zna kada ce Poloniex proraditi za zec...Bitrex je nesto kratko bio u blokadi,pa su ubrzo pustili zec u promet,dok Polonija kaska i dalje...

Koje su po vama sada najisplativije kartice za rudarenje zeca?Kakve su one iz 500 serije?

Ja i dalje ne mogu da shvatim i da prezvacem ove "novajlije" koji malo,malo pitaju koja karta za eth...koja za ZEC....koja za kurtu...koja za murtu...toliko Vas mrzi da citate ili sta?

S obzirom da je blokiran Google za Srbiju i da jedine informacije koje mogu da se nadju o grafickim karticama i miningu uopste, borave bas na ovom forumu, a ima mnogo za citanje, to je logicna odluka.

[emoji23]

Ima lepo whatomine i sve odgovore mogu naci tamo, vec je pisano ne znam ni koliiko puta nego su lenji

I sad sledi: E kakvi ste, niko nece da pomogne. Kad vas neko nesto upita kao da vas je ujeo :d

Sta je to whattomine?

I čemu služi?

Koji je browser najbolji za pristupanje istom?

[emoji1]

Zavisi koju graficku imas. Za nVidiu je Mozilla keva, za AMD su podeljena misljenja.

Vrh Dno