Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Na 1nom rigu ne zeza nijedna karta a na 2gom rigu log pokazuje GPU 3 fault pa moram to da proverim. Inače se oba restartuju u ~ isto vreme (jer ih pustim da rade sa 10tak sek. razmaka)...

Ljudi nijo ovo prava tema ali morao sam da spodelim i da pitam za savet sta je najbolje.
Imeno koristim Xapo euro debitnu karticu kako bi vadio btc u kesh. Koristim je od septembra i dosad sam jedno 30-tak puta u kupovini.
Preprosli vikend sam u Grckoj vadio na bankomat i nekoliko sata kasnije kad sam se vratio u Skopje proveravam balans na xapo walletu i vidim da mi pokazuje manje za oko 25 eura od ono sto bih trebao da imam. Nije bila neka druga provizija osim onih 2,35 eura za bankomat. Nisam imao vremena da analiziram posto sam pomislio da mozda je i btc pao za tih nekoliko sata.
E sad juce sam kupio nesto sitno preko ebay, povezao sam xapo karticu sa paypal i primetio sam to sto mi se ne svidja.
Imeno exchange rate za ta transakcija u xapo je bila 805 eur, proveravam u isto vreme na xe.com btc je bio 829 eur...gore dole toliko je bio i na poloniexu.
Danas proveravam balans i u walletu imam 0.76263958 btc i po xapo to je 647.80 eur a na xe.com je 660.10 eur.
Na poloniexu trenutno btc je 900 usd, na xapo je 907.9 usd, na xe.com je 905.42 usd.
Poanta mi je da ovaj xapo krade od 2,5-3% i dzaba se radujemo na ovih rastova btc-u posto na xapo dobijamo manje nego sto stvarno vredi, a ima tu jos provizija...miner, wallet, menjacnica..
Drugo dva je da sad sam primetio da xapo nemaju nikakvu formu za kontakt, ni mail ni telefon nista. Mislim cuvamo tamo pare kod njih a ne mozes da ih dobijes ako ima nekakav probelm.
Hteo sam da pitam koja je najbolja karta vezana za btc koju koristite? Hvala

Batali prijatelju xapo, papo, epay, skrill i ostale kartice. Provizija za transakcie/transfere je manje-više ista kod svih. Ali, da bi to izbegao registruj se na cex.io i registruj Telenor karticu i kraj. Svaki transfer BTCa koji odradiš (od 1-2000€ je orezan sa 3.5€ provizije i to je to). Preneseš npr. 1999€ na Telenor karticu i platiš samo jednom 3.5€ a ne na svako cimanje kartice...
Telenor osnovna kartica radi poso pa ubija.
PAL MAL-mislite o tome ;)

Na coinotronu smanjen payout na 0.1 za min.

Batali prijatelju xapo, papo, epay, skrill i ostale kartice. Provizija za transakcie/transfere je manje-više ista kod svih. Ali, da bi to izbegao registruj se na cex.io i registruj Telenor karticu i kraj. Svaki transfer BTCa koji odradiš (od 1-2000€ je orezan sa 3.5€ provizije i to je to). Preneseš npr. 1999€ na Telenor karticu i platiš samo jednom 3.5€ a ne na svako cimanje kartice...

Ma plase se bogatasi da ce im doci poreska za 10K godisnje :smoke:

Rezime problema koji sam imao i ovde zatražio pomoć:
- Jedan rig mi sadrži 5 kartica sa ASICom od 76% pa do 94% a drugi rig 5 kartica sa ASICom od 59%-75%...
Evo rešenja. Oba riga, sada, rade sa sledećim setovanjima gpu/mem 1242/1650 i -cvddc 1200 - powlim 20. Rig sa višim ASICom radi sa -i 8, a rig sa nižim ASICom sa -i 6 i jedino tako hoće da rade pod 9.2 Claymore.
Niakko neće da rade sa setovanjima pod kojima je radio 9.1 Clay ali je bitno da sam našao vrednosti koje, mi odogovraju tj. rigovima, za 9.2.

Ljudi jel se vama desava na dwarfpoolu da nece da nadje blok po 2 i vise sata? kako resavate problem?

Jer moze neko od iskusnijih da pojasni Zasto Zeko prati rast Btc-a ?
ovo je obostrani Bull Run :whip:

Rezime problema koji sam imao i ovde zatražio pomoć:
- Jedan rig mi sadrži 5 kartica sa ASICom od 76% pa do 94% a drugi rig 5 kartica sa ASICom od 59%-75%...
Evo rešenja. Oba riga, sada, rade sa sledećim setovanjima gpu/mem 1242/1650 i -cvddc 1200 - powlim 20. Rig sa višim ASICom radi sa -i 8, a rig sa nižim ASICom sa -i 6 i jedino tako hoće da rade pod 9.2 Claymore.
Niakko neće da rade sa setovanjima pod kojima je radio 9.1 Clay ali je bitno da sam našao vrednosti koje, mi odogovraju tj. rigovima, za 9.2.

Ako sam te dobro svatio, reshenje problema je bio :

-i x

Jel tako .

Poslednja izmena od urednika:
Podizanje napona GPUa i na jednom rigu -i...

Ljudi jel se vama desava na dwarfpoolu da nece da nadje blok po 2 i vise sata? kako resavate problem?
Na koju foru uopste mislis da pojedinac moze da utice na nalazenje bloka, i otkud ti da je to usamljen problem? Ako ti ne odgovara pool,predji na drugi

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Lepo si mu rekao iako to nije tema vec ZEC.
A sta imas od imovine na sebe? Placas li porez? Placas li struju ? Da li ti je stalno jeftina struja?

Kada ce ljudi da shvate neke stvari zarad kompletne zajednice ...NIKAD!!!

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

mala ispravka neogeo

ako se shalje sa cexa na telenor (ili neku drugu mastercard) ide pored 3.5e i 1.2% na sumu.
3.5e je ako se shalje na neku VISA-u karticu.

s leve strane my account/edit account/Automatic Payout Threshold i tu upišeš koliko hoćeš. onda dole pin i update.

mala ispravka neogeo

ako se shalje sa cexa na telenor (ili neku drugu mastercard) ide pored 3.5e i 1.2% na sumu.

Vidš @demios-e totalno si u pravu.
Pored 3.5€ skinuli mi još oko 2€ ?!?!
Prošli put kada sam povlačio novac, učinilo mi se da je samo 3.5 fee ali nisam obratio pažnju.
Tako je, kako je ali mi to, nekako, dođe elegantnije no ovo drugo. Jbm li ga.

Poslednja izmena od urednika:
Da li sam dobro napisao ovu komandu u Clay-u:

color 02
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
ZecMiner64.exe -zpool ssl://zec.coinmine.pl:7017 -zwal rudar1.rig1 -zpsw s1 -tt 80 -tstop 85 - fanmin 50 -fanmax 70 -allpools 1

Sa ovom komandom mi na pojedinim karticama (Gigabyte RX 480) vent se vrti na 42% a trebalo bi minimum 50% (nije pokrenut AB ni sličan program - samo AMD driver 15.12, Win 8.1 x64).
Kada stavim -tt -50 opet isto (ispod 50%)?
Da li neko uopšte koristi ove kontrole preko minera ili samo AB?

Mozda razmak izmedju - i fanmin pravi problem. Probaj sve zajedno: -fanmin 50

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

-fanmin set minimal fan speed, in percents, for example, "-fanmin 50" will set minimal fans speed to 50%. You can also specify values for every card, for example "-fanmin 50,60,70".
This option works only if miner manages cooling, i.e. when "-tt" option is used to specify target temperature. Default value is "0".
Do razmaka je 100%

Poslednja izmena:
Sa ovim postavkama:

color 02
ZecMiner64.exe -zpool zec.coinmine.pl:7007 -zwal rudar1.rig1 -zpsw s1 -tt 80 -fanmin 55 -fanmax 70 -tstop 85 -allpools 1

Dobije se ovako:
fan.jpg

Sa ovim postavkama:

color 02
ZecMiner64.exe -zpool ssl://zec.coinmine.pl:7017 -zwal rudar1.rig1 -zpsw s1 -tt 80 -fanmin 55 -fanmax 70 -tstop 85 -allpools 1

Dobije se ovako:
Pogledajte prilog 217964

Eh, dva puta sam okačio istu poruku, sorry.

Poslednja izmena:
znas sta ja mislim da GBT grafe su k.... zivi , imam ja neke iste takve i samo muka sa njima, isto sto i kod tebe ne slusaju komande nas kako treba + jos 100 nekih problema

mala ispravka neogeo

Bas tako.

I imas limite, posle kojih ce ti CEX traziti DNK iz NBS :)
Ne igrajte se sa tim platicete danak neiskustvu.

Nije to bas istina imam ja najvise od svih vas iskustva sa cex-om prvi sam poceo i od mene ste culi za Cex. Nakon odredjenog iznosa traze ljudi AML/kyc ali trazi to i Bitstamp nista sto vec nije vidjeno, naravno traze i neke podatke kao da skeniras ugovor sa bankom ili pasos, ali to je sve normalno brz support dogovoris se sve sa njima. Koga smara tu su uvjek sverceri 5% od iznosa i ne razmisljas.

Nakon kog iznosa kreću ta propitivanja od strane CEX-a?

Nije to bas istina imam ja najvise od svih vas iskustva sa cex-om prvi sam poceo i od mene ste culi za Cex. Nakon odredjenog iznosa traze ljudi AML/kyc ali trazi to i Bitstamp nista sto vec nije vidjeno, naravno traze i neke podatke kao da skeniras ugovor sa bankom ili pasos, ali to je sve normalno brz support dogovoris se sve sa njima. Koga smara tu su uvjek sverceri 5% od iznosa i ne razmisljas.

Ispasce na kraju da si i bitcoin i majning ti izmislio.

Vrh Dno