Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

al ti je logika...
pa sada veliki imaju neki miner koji ima 5puta veci hash rate. a svi ostali kopaju sa sirotinjskim minerima. sto znaci da oni dobijaju vise po kartici. kada izadje novi javni miner, samo ces smanjiti razliku izmedju sebe i nekog velikog u smislu realne snage i dobijenog...

al ti je logika...
pa sada veliki imaju neki miner koji ima 5puta veci hash rate. a svi ostali kopaju sa sirotinjskim minerima. sto znaci da oni dobijaju vise po kartici. kada izadje novi javni miner, samo ces smanjiti razliku izmedju sebe i nekog velikog u smislu realne snage i dobijenog...
Ako izađe brži javni majner to jedino znači da je izašao 10x brži privatni... :)

Sent from my SM-N7502 using Tapatalk

Šta znači slika?
Da imaš MSI RX 470 i da radiš na win7x64 ili da imaš toliki hashrate (ili te Damir poslao :p)?
Koja su ti podešavanja na grafikama?
hteo sam da ti pokazem stabilnost. Imam 2 riga MSI 470 4g i jedan sapphira 470 4g. Msi mi ne radi dobro ako pomeram podesavanja i odmah baguje i zeza dok sapphira je podesena kao za eth 1100/2000 -96 vol
win 10 je na oba

Poslednja izmena:
Uvek je tako sta se cudite. I za eth postoji super brzi miner.

Ako izađe brži javni majner to jedino znači da je izašao 10x brži privatni... :)

Sent from my SM-N7502 using Tapatalk

Bas tako. A druga stvar je sto ce claymore znati da pokrene i baba sa planine, jer je cula od komsije da se tu moze lepo zaraditi, i onda ce se naravno povecati broj majnera seljaka, a to automatski znaci manju zaradu za mene koji nisam spavao danima, dok je baba samo jela pasulj i prdila.
Jednostavno nije fer, eto.

Pa sto nisi spavao danima?Niko te nije terao da ne spavas zbog ovog novcica...Ja sam se bas lepo naspavao jer sam shvatio da nema potrebe da se nerviram i da koristim ove sugave minere koji nisu za nista samo sam probao genoil na 5 minuta i ono je njesra,samo ce Claymore biti dobar miner bar se nadam ako i on ne bude kako treba Zec-a necu ni da kopam...Sta ce mi to da buljim u komp 24h i da mislim da li ce da pukne majner ili ne...

E vidis ti si taj tip koji sve ceka na tacnu, a ja sam taj tip koji ti servira na tu tacnu.
A koliko sam ja skontao ti imas jednu karticu sa kojom kopas, a ja imam 20.
Nije bas isti profit.

Genoil miner uopšte nije toliko nestabilan koliko to ovde neki tvrde i ko je hteo samo malo da se potrudi mogao je da ovih dana uzima barem 5x više nego na eth.

Pa ja i ne radim ovo sve zbog para ovo mi je hobi imam ja drugi posao :)
Ne cekam ja na tacnu nista samo necu da koristim genoil kad ne radi svoj posao :) pa to jeste ne mogu da kazem da nisi pomogao meni za Eth i svima ostalima mnogo puta....
Pa nije isti profit ali i kad bi imao 20 kartica opet ne bi gledao u komp 24 h dnevno jer imam i druge obaveze....A i necu da kopam Zec-a dok ne bude stabilan miner izasao....
Meni je nestabilan ne kopa SOL stabilno nego radi sta hoce namestio sam ja sve u genoil najbolje sto je moglo ali ne vredi.

Poslednja izmena:
@fallout Uporedi zaradu ETHa i ZEC pa razmisli jos jednom da li je vredno cimati se.Ja proveravam miner na svaka 2 sata i ako imam samo 2 kartice.Ne znam sto ocekujete mnogo od Claymora,i on ce raditi isto kao i ovi dosadasnji...

Znam zaradjuje se nekoliko puta vise ja ne mogu da proveravam na svakih 2 sata prvo moram da spavam drugo tokom dana imam i druge obaveze....
Claymore ce raditi bolje samo je pitanje kako ce raditi prva verzija koja bude izasla za Zec-a u svakom slucaju bice bolji od Genoil-a sigurno....

Imam i ja radno mesto, koje me placa manje nego ovo cimanje sa majningom :)
Takodje imam i druge obaveze, ne sedim pred racunarom 0-24h. ALI, kada vidim priliku zelim da je maksimalno iskoristim, a da bi to postigao moram da ulozim dodatno vreme, i znanje.
Kazes da ne cekas na tacnu, evo da ti dokazem da cekas uz dobar primer :
Genoil majner zeza pa zeza, sam kazes da si cackao 5 minuta pa si ostavio.
Mozda se ja mucim sa njim 2 dana i na kraju skontam kako da radi stabilno.
Napisem resenje ovde na forum da bih pomogao drugima zato sto sam redovan decko.
Ti vidis resenje, i naravno da ces uzeti tako sebi da namestis jer i ti zelis da zaradis vise nego sto mozes na ETH recimo, jel tako?
Znaci ja sam ti servirao na tacnu, tebi je trebalo 3 minuta da to namestis i primenis, a meni 2 noci da bih dosao do tog resenja. :)

Mislim nije meni problem da pomognem, nego sam samo hteo malo da ti objasnim zasto vec danima ne spavam redovno :)

Ti najbolje da ne kopas .

Sve si u pravu nije fer sto si se mucio 3 dana da namestis sve i onda ovde ostavis podatke koji drugi samo iskopiraju u start bat fajl...
Razumem te sve ipak imas 20 kartica i zelis maksimalan profit da izvuces iz njih zato i ne spavas ali ne bih ja uradio tako da ne spavam danima ne mogu ja to posle bih bio sav nervozan kad ne bi spavao danima...
Jeste napisao si resenje i hvala ti :) ali ja to resenje nisam ni uzeo da probam video sam kako mi radi genoil i razocarao sam se toliko da vise i ne zelim da ga koristim...
Ja jos uvek rudarim Eth cekam Claymore ne zuri mi se nigde ionako imam samo jednu karticu :)
Apple-Ako si mislio na mene da je najbolje da ne kopam objasni zasto ja vam nisam konkurencija jer kopam sa jednom kartom,a i Eth na dwarfu kopa jos 11500 ljudi znaci ispada da smo znaci svi mi budale sto smo ostali na Eth?

Poslednja izmena:

+1, da bog dadne da ostane ovakva isplativost i nikad se ne pojavi brzi miner.

Genoil radi savrseno samo sto ga pocetnici ne znaju podesiti, a to je dobro slunte koje imaju po hiljadu kartica nece prelaziti sa Eth-a naravno automatski to znaci manji dif na ZEC-u i nama veca zarada.

za nas ce najgori scenario biti izbaci li claymore miner e tad nam isplativost pada jer ce i ovi sto samo pametuju tada znati podesiti i pokrenuti samim time nabiti diff i smanjiti isplativost.

Opet kazem od kako je izasao genoil on radi odlicno samo treba malo iskustva i minuta da se podesi, sa skriptom radi isto sto ce raditi i drugi mineri, a meni je i bez skripte radio odlicno zato sto sam od starta otklonio sitnice koje druge manje iskusne minere zezaju.

Skace nam zekan ,)

Znaci ispada da 11500 ljudi koji kopaju Eth ne znaju da podese Genoil?
Opet ne kopa stabilno kopa malo bolje ne pada mi sol na 12 ili 18 ali sada ide od 22 do 30 sol opet jako nestabilno....
http://prntscr.com/d2hi5r To je ovaj zadnji Genoil 0.6.

Poslednja izmena:
+1, da bog dadne da ostane ovakva isplativost i nikad se ne pojavi brzi miner.

Genoil radi savrseno samo sto ga pocetnici ne znaju podesiti, a to je dobro slunte koje imaju po hiljadu kartica nece prelaziti sa Eth-a naravno automatski to znaci manji dif na ZEC-u i nama veca zarada.

za nas ce najgori scenario biti izbaci li claymore miner e tad nam isplativost pada jer ce i ovi sto samo pametuju tada znati podesiti i pokrenuti samim time nabiti diff i smanjiti isplativost.

Opet kazem od kako je izasao genoil on radi odlicno samo treba malo iskustva i minuta da se podesi, sa skriptom radi isto sto ce raditi i drugi mineri, a meni je i bez skripte radio odlicno zato sto sam od starta otklonio sitnice koje druge manje iskusne minere zezaju.

Kazes pocetnici ne znaju podesiti..ja majnujem 3 godine ...imam skoro sve vrste AMD kartica od 270x,280x 390x ,rx470 ,rx480 ..imam i win 7 i win 8.1 i win 10 i gle cuda puca svuda kako god da ga podesis..a nisam bas pocetnik sa racunarima sa obzirom da sam prvi racunar dobio jos 1986 godine tj pre 30 godina..nikad mi se nije desilo da tipa majner za ETH pukne ili oni prethodni sto sam koristio za druge coine ...majner je budjav ,ne optimizovan (ove kartice 390x,470 i 480 prakticno rade bez okretanja ventilatora sto znaci da verovatno neko ima majner koji izvlaci 3 puta vise) ..a diff na ETHu je pao duplo znaci da su i mnoge velike farme presle na ZEc a to sigurno nisu sa ovim genoilom vec sigurno imaju neki bolji koji nije za public.
To sto tebi radi dobro je cista sreca jer i meni na jednom radi bez pucanja al zato na svim ostalim i sa istim podesavanjima i istim windowsom i istim karticama puca ko lud.

Genoil 0.5 radi savršeno. 7950, 7970, r9 280x, r9 380...

Povećajte napon, smanjite klok...

Da, ispada da sam ja lud sto ocu da zajasem prve talase i zaradim.

Evo kopam na flypool ostavicu da kopa pola sata do sat vremena da vidim da li ce da prikaze nesto na flypool moja podesavanja su ovakva
genoil.exe -c eu1-zcash.flypool.org:3333 -u adresa.rig1 -p z
Meni je 1125 gpu clock a memory clock 2080 temperatura dok rudarim Zec-a je 34 stepena vent je na 40 posto a usage gpu-a 100 posto...
Ova podesavanja su ostala ista jer je kopan Eth....
Genoil lepo radi ali su opet padovi tu od 22 sol-a do 30 sol-a....

Poslednja izmena:
ako neko ima bat za 380 koji radi, neka okaci...
ja probao sad genoil 0.6, ispisuje mi mining thread quit i sve na 0 ide...

ako neko ima bat za 380 koji radi, neka okaci...
ja probao sad genoil 0.6, ispisuje mi mining thread quit i sve na 0 ide...

genoil.exe -c eu1-zcash.flypool.org:3333 -u t1KdwaxU1bNXAkCEjoUmZTzoXS4ML4hSYoe.kopac3 -p z -w 64
pause

ovako je kod mene i radi sve bez greske

Niko ne kaze da si lud samo kazem ne tebi nego svima da je glupo ne spavati da bi podesavao stalno nesto oko Genoil-a,ali dobro ima ljudi kojima nije problem da ne spavaju celu noc :).....

Jedan rig sa 470 mi je stalno pucao i onda sam ubacio rusku skriptu. Sada radi odlično ali mi hash na coinmine oko 20% manji u odnosu na hash koji karte realno daju. Ne znam da li je još neko primetio to?

Nazad
Vrh Dno