Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Jel kopa neko zeca sa Asus Strix OC 1070 i ako da da li ima predlog za poboljsanje hash-a?

Prilozi

• ZEC 1070.png
    ZEC 1070.png
    470.7 KB · Pregleda: 134
Kopam ja sa 1070strix sa zmminerom daje malo manje od 2950
1aae859b47fa249d55b7055192934d42.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

6x 1080Ti mogu komotno da povuku zajedno 1800w pogotovo na zecu i na GPU coinima,

Koliko onda mogu da povuku 4x 1080 Ti? Od koliko wati tu treba napajanje?

sad ako ces ih stedit i zavrtat naravno moze i niza potrosnja ali je manji i hash.

Valjda se karte optimizuju, mislim ne drzi ih valjda neko na def? Sta se racuna kao dobar hash? Koliko treba da baca?

Bez obzira sto je SF 2kw Platinum vrh vrhova, i njemu je 1800w za 24h upotrebu neki maksimum kojim bi ga ja opteretio.

Sto se tice adapterisanja mozes jednostavno da 6pin iskoristis u 8 pin i da dobijes 14x 8 pin sa tim napajanjem mozes jednostavno da povezes 6x 1080 ti mozes cak i 8x 1080ti ali ne znam da li SF 2000w moze gurat 8x 1080ti kao sto sam gore napomenuo povuku te karte mnogo struje uz zavrtanje moze i 8 komada ali gubis sigurno dosta na hashu.

Koliko kosta ovo napajanje i gde ima da se uzme?

Licno misljenje: taj rig treba da radi godinama/mesecima bez gasenja. Shodno tome treba opteretiti opremu. Ako je napajanje optereceno 80,90 % pa cak i 70% sanse da ispuni svoj radni vek bez kvara su male. A svi znamo kakvu tarapanu ume da napravi napajanje....
Isti princip koristim i za kartice. Sve su podesene na 800-850mV (tdp 60tak %) , ako przite kartice na 100% napona, sanse da crkne u garantnom periodu su velike, reklamacije traju 20-30 dana i taj veci hasrate koji ste imali od 10-15% pada u vodu...

1.5Kw za opustenicu,1.2 platinum je knap neki sa spustenim PL skroz

Sta to znaci spusteno skroz? Koliko je to sol-a po karti? Sta je standard koji se kotira kao dobar rezultat?
Trebaju mi precizni podaci a ne rekla kazala. Dakle optimizovane 4x 1080 Ti = SOL = Wati. Koliko?

Raspon sol-a varira znaci neka gtx 1080ti daje 730 sol-a najvise,neka 750 sol-a neka 770 sol-a najbolje daju blizu 800 sol-a....

Najskuplje karte poput Msi lighting gtx 1080ti,KFA2 Galax Hall of fame mogu da daju blizu tih 800 sol-a,Palit,Gainward,Zotac najjaci modeli daju oko 770 sigurno,onda dolazi na kraju Msi,Gigabyte,Asus koje su po meni najjlosije na Zecu znaci racunaj od 730 sol-a do 760 sol-a....Izuzetak je Gtx 1080ti Poseidon koja je nenormalno dobra karta ostale su samo marketing i nista i vise ne mogu da pridju ni Msi lighting-u i KFa2 Hall of fame kartama....

Jedna jako bitna informacija za Msi lighting kartu ne prelazi pod opterecenjem 65 stepeni a vrm je hladnjen i ne prelazi 69 stepeni toliko je dobra karta.

Nisam napisao za Evga ovi najjaci modeli Kingpin i ove sa oznakom icx jako dobre karte pored Palit,Gainward,i Zotac-a rame uz rame.

Za 4 komada i plus procesor i ostalo ti treba minimum napajanje od 1500w ili 1600w.Gtx 1080ti lako mogu da povuku 300 do 320w kad se overklokuju do kraja pogotovo oni najjaci modeli i imas procesor plocu i ostalo taman ce ti napajanje onda biti optereceno oko 80 posto.

Ili uzmi Corsair od 1500w ili Evga ili Super flower od 1600w.

Poslednja izmena:
I dalje pricamo o razlicitim stvarima.

Pre svega, karte se ne drze na def, sto zbog potrosnje sto zbog izrabljivanja komponenti.
Niko od ozbiljnijih minera ne drzi karte na def a kamo li ne daj Boze ih overclock-uje do maksimuma.

Ono sto mene interesuje ponovicu. Koji je to dobar hash/sol za optimizovane karte?
Jel tih 730 Sol-a? Dakle 4x 730 = 2920 SOL. Koliko tada karte trose i koliko treba jako napajanje?

Ti me ne razumes ne postoji brojka odredjena svaka gtx 1080ti daje razlicito sol-a i dva potpuno ista modela daju razlicito.

Ne mogu da ti kazem odredjenu cifru koja je optimalna nekome je optimalno 700 sol-a nekome je optimalno 750 sol-a nekome 730 sol-a sve zavisi od spustanja power limt-a.

Recimo uzmes Gainward phoenix i Msi Armor na oboje spustis power limit na 80.Jedna ce ti davati 750 a druga ce ti davati 720 sol-a cak i manje.Kad recimo pokusas Msi armor da overklokujes isto kao Gainward Phoenix te klokove Msi Armor nece moci da prihvati i da ti radi stabilno.

Jednostavno sto bolju kartu imas to je bolje klokovi su automatski visi odmah out of the box i kad spustas power limit daje vise sol-a.

Ako hoces da spustis potrosnju opet ti minimalno treba 1300w napajanje.

Poslednja izmena:
Ja tebe razumem savrseno obizorm da mi je svaka problematika oko grafickih kartica jasna ;)
Produktivnost zavisi od samog chipa, od visine clock-ova itd. Ali i pored toga postoji neka mera sa cime je covek zadovoljan.

Znaci vi meni kazete da ako je tih 730 SOL-a po karti ili mozemo da gledamo ukupan zbir od 2900 SOL-a pa i nesto preko, potrebno je napajanje
od 1300w? Koliko bi onda na toj snazi trosili u load-u? 1200w?

Da gledaj ukupan zbir oko 2900 sol-a.

Mozes da uzmes i od 1200w u loadu potrosnja moze da ti varira evo ti primer ova ti je deklarisana na 250w https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=11G-P4-6591-KR

A ova na 280w https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=11G-P4-6798-KR

Vecina je deklarisana na 250w ali najjaci modeli su deklarisani na 280w mislim da sam cak vidjao i 300w.

250w recimo da spustis malo power limit trosice oko 240w puta 4 960w plus procesor i ostalo znaci 1000w mozda malo vise...

Mozes da uzmes i od 1200w ali ja bi ipak isao na 1300w napajanje bi se manje mucilo i zagrevalo leti.

Hajde ovako. Na 2900 Sol-a a i preko, karte mi trose u proseku oko 230w gore-dole.
Sada rade na napajanju od 1200w a prethodno ih je gurao moj Enermax iz potpisa jedno vreme.
Znaci napajanje od 1050w ;) Po toj racunici sa jos jednom kartom sve ukupan zbir bi bio 1160w a sa 6 karata
1380w u sta se uklapa napajanje od 1500w ali opet treba vise ostaviti lufta da se napajanje ne opterecuje blizu njegovog maksimalnog kapaciteta.

Ja bih uvek ostavio nekih min 150w lufta. U tom slucaju 1600w od viska glava ne boli ;)

Ovo su informacije iz prve ruke, ne rekla kazala, cuo sam negde, video sam na netu, neko je rekao.
3x Asus Strix OC i Zotac Extreme.

Poslednja izmena:
Evo ti informacija, MSI ARMOR 1080ti 230w/740-750 sola, gigabyte 1080ti 225w/740-750 sola. MSI ARMOR radi na visim klokovima od gigabajta za nekih 100 mhz. Racunas koliko karte mogu povuci na def i prema tome uzimas napajanje, jer ako zaglupi AB da napajanje moze da izdrzi.
Edit: i ne zatrpavajte ovu temu nego ajte lepo u hardver temu.

Poslednja izmena:
Jel imas te karte? Samo te dve? Prosecan hash inace opada kada se poveceva broj kartica. Jako je tesko, pa skoro nemoguce izvuci rezultat koji daje single ili dve karte.
Da je po tim racunicama, odavno bi presao 3k.

P.S. Ovo je vise povezano sa ZEC-om jer od njega sve zavisi.

Poslednja izmena:
Da to je to 230w za tu cifru od 2900 sol-a.Mogu karte da rade na 1200w tako godinama ja vise volim da ima lufta od 200w najmanje zato ti kazem da uzmes 1300w....

Da jeste bas tako 1160w sa 5 sa 6 1380w....Za 6 karti 1600w bez razmisljanja.

fearco je takodje u pravu bas na njegovom primeru moze da vidis kako dve gtx 1080ti daju razlicito i koja trpi vise klokove u njegovom slucaju je to Msi Armor.

I koristi Zm miner kazu da je bolji od Ewbf minera...Kao daje vise probaj oba minera u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
Ma sve mi je jasno oko ove problematike. Uopste se nisam zato ukljucio u polemiku vec zbog nekih cifara koje se stalno vrte kao da su ove karte neke ale
a chip-ovi su tako lepo raspolozeni za optimizovanje da ja nemam reci. Da se ne gubi na toj zbrci sa brojem kartica, rezultat bi bio jos veci a na 2900 SOL-a bi
mogla potrosnja da se spusti jos malo.

ZM i koristim sve vreme ;)

Poslednja izmena:
Kod mene potrosnja za 4 x 1080ti Asus strixx iznosi cca 1200W. Ja sam za svaki slucaj stavio Evga 1600T2 da i napajanje ima malo lufta. Solsi variraju od 2900 do 3000.
0c8d1f0543c5c31e1e01204f22d3dc17.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

SOL svakako varira, to nije nista novo, i meni se krece do 2950 kao neki maksimum ali je 2900 realna cifra.
Milsim da si PL mnogo odvrnuo i da mozes da smanjis potrosnju a da zadrzis produktivnost jer je razlika izmedju mog rezultata i tvog bas drasticna,
mislim u potrosnji. Obican Strix? Nije OC?

Poslednja izmena:
SOL svakako varira, to nije nista novo, i meni se krece do 2950 kao neki maksimum ali je 2900 realna cifra.
Milsim da si PL mnogo odvrnuo i da mozes da smanjis potrosnju a da zadrzis produktivnost jer je razlika izmedju mog rezultata i tvog bas drasticna,
mislim u potrosnji.
Da jasno mi je da sam mogao jos da smanjim. Kod mene je PL na 100.. Cim smanjim jedna graficka totalno pobrljavi sa hashom, skace u +/- 100sola bas je nestabilna. Kad budem imao vremena igracu se malo vise sa njima.. Za sad ih ne diram

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koliko onda mogu da povuku 4x 1080 Ti? Od koliko wati tu treba napajanje?

Valjda se karte optimizuju, mislim ne drzi ih valjda neko na def? Sta se racuna kao dobar hash? Koliko treba da baca?

Koliko kosta ovo napajanje i gde ima da se uzme?

Kao sto vidis kolega je kacio mogu lagano da povuku 1200w sa PL na defaultu, za neki bezbjedan rad moze recimo EVGA 1300 G2 da prodje za 4x 1080TI, ali opet da se malo zavrne PL, Treba uzet u obzir da ce ljeti kad porastu temperature i potrosnja da skoci zavisno od kvaliteta napajanja i efikasnosti oko 5%. Sve u svemu 4x 1080Ti ne bi sklapao bez minimum 1300w pravog napajanja, Equilhash nije zahtjevan algoritam, sta bi bilo tek da se kopa nesto zahtjevnije, a moze se desiti da izadje neki zahtjevniji algoritam, pa ce se onda morati jos vise da skida PL samim time i opada hash. Uvijek treba planirati da se moze pojaviti zahtjevniji algoritam ako je prosjecna potrosnja sad za rig 1000w onda uzimat bar 30% jace napajanje.

Sad na pitanje sta je dobar hash za GTX 1080Ti mislim oko 750sol da je neki ocekivani rezultat, ako se ide na efikasnost 720-730sol je onda nesto sto bi bilo prihvatljivo.

SF 2kw bilo je kod madjara, ne znam gdje se moze sad nabavit svakako jeftinija varijanta bilo bi 2x 1000w i u konacnici vise kablova se dobije (prvenstveno molex konektora) lakse kasnije i prodat dva napajanja od 1000w nego jednog SF 2000w ne znam iskreno koja je ciljna grupa kupaca SF 2000w pogotovo s obzirom na cijenu.

Ma pusti ga goldi, vidiš da troluje temu samo tako.

Ne uključuj se.

Taman sam mu hteo napisati kako da izvlaci 800 sola iz karte, al posto je troler nista od toga :d

Sve sto sam rekao u temi je od koristi. Preneo sam realno stanje i uputio ljude a ne sta se prica i prepricava.
To je trolovanje? Svaka cast.

@goldi

Ja koliko znam ti u ovoj prici nisi od juce.

Ponovicu, niko od ozbiljnijih minera i onih upucenijih ne drzi karte na def.

750 SOL-a kada je vise kartica je jako tesko iscupati osim ako ne odvrnes PL.

U single varijanti, do dve eventualno moze i sa nizim PL-om. Meni baca i do 770 SOL-a PL na 75.

Sa dva napajanja u kombinaciji se povecava ukupna potrosnja. Efikasnije je jedno napajanje ukoliko ima dovoljno konektora, za 4 karte ce imati skoro svako napajanje pogotovu ta snaznija od 1200w pa jaca.
Za taj SF sam te pitao zbog druge konfiguracije jer kod Madjara navodno ima ali kada nazoves nema.

Naravno da nisam od jucer, sto se tice 750 sol, probaj da pustis minergate u pozadini da kopa procesorom da ga malo opteretis pa vidi koliko ces imat hash, to je jedan od mali trikova sto se tice GTX 1080Ti, ne znam kakav ti je procesor na rigu?, onda ugasiti sve u pozadini sto eventualno moze da optereti kartu koja baca sliku, dosta slucajeva desava se da kad je monitor na karti u prvom slotu pada hash, kod nvidija obicno ljudi stavljaju integrisanu kartu da baca sliku, naravno opet ako rig ima int. itd itd

Sad da li se karte drze na def ili ne to je izbor, svako radi kako misli da treba, neko uopsteno je pravilo kad je rijec o gpu coinima onda se stima gpu na odredjeni takt uz sto nizi napon tj potrosnju, ako se pak rad o memorijski intezivnim coinima tu se gura memorija uz mogucnost modovanja biosa tj. latencija na istim (ako je moguce). Dakle neki zakljucak bi bio trazi se neki idealni balans taktova da se dobije idealan hash/w.

Za SF 2000w koliko i ja imam info trenutno nema kod madjara, probaj da juris negdje svica ili njemacka mozda tamo prije naletis.

Pozdrav, imam grafu Asus Strix GTX 1080 Ti i sad kad majnujem dobijam 720-750 Sol/s max sa 85% PL +100 core i mem +300, malo pre sam stavio 90% PL +110 core i ostao mi memori na +300 i onda mi se odjednom desi da mi sols padne na oko 300 i power consuption zabode na 60% odnosno nekih 150W kako miner pokazuje? Prvi put kad sam stavio kartu probao sam sa 100% PL stavio +100 +300 dobio 770-780 Sols i odma mi se to desilo tako, padne mi power consuption na 60% i padne i sols al bas mnogo? Imam micron memoriju na karti, tako sam dobio.
Napajanje mi je od 1000W Raidmax.

http://prntscr.com/hflfv2

Poslednja izmena:
We've added ZEC BTG profit switch multiport on port 7778. Pool will continuously calculate current profitability of ZEC, BTG and let you mine current best.
- BTG PPLNS rewards now need only 10 confirmations to be available for withdrawal !!!

Vesti sa coinotrona ako neko nije video.

We've added ZEC BTG profit switch multiport on port 7778. Pool will continuously calculate current profitability of ZEC, BTG and let you mine current best.
- BTG PPLNS rewards now need only 10 confirmations to be available for withdrawal !!!

Vesti sa coinotrona ako neko nije video.

Jel moze pojasnjenje za slabije upucune...tj novajlije :) posto sam malo kopkao jedno a malo drugo...

Vrh Dno