Pazi to sto si ti drzao taj procesor na 2,87 ne znaci ti da ces uvek moci da ga drzis na toj frekvenciji,lepo ti je neko gore rekao da je mozda doslo do degardacije procesora(a ako se to desi procesoru moz' da ga bacis ) znaci ako je to upitanju il se zadovolji defaultom(a i to je pitanje koliko ce da traje) il ga menjaj,trece nemas.Mada slazem se sa gortom mislim da je napajanje upitanju.
Zasto bi morao da baci procesor ako je degradirao. To samo znaci da vise ne moze da ide na ekstremni klok. Imao sam jedan E5200 koji je isao 4,2GHz na 1,41 naponu, pa je degradirao i sada moze da ide na 3,66GHz 1,37V.
ONTOPIC
Psycho.
Napravio si gresku pri zameni napajanja. Iako je MSIndustrial isto u rangu kung-fu napajanja, jedna je od kvalitetnijih marki. Za razliku od blueberry-ja... To sto napajanje ima teorijski vise 50W ne znaci da bolje begla napone i da moze da baci jacu jacinu struje (ono 20A i 16A sto su pominjali iznad). No, da bi ostvario koliki toliki klok uradi sledece...
Ucitaj default CMOS vrednosti (klok, PCIe klok, naponi i sve ostalo)
Flashuj najnoviji bios.
Fiksiraj PCIe klok na 100MHz da ti ne bi iskakali artefakti.
Fiksiraj PCI klok na 33MHz da ne bi spalio PCI kartice.
Digni napon NB napon za 1 podeok. (Ne znam koji je def napon za NB na 945).
Digni FSB na 333 (8*333=2664).
Digni napon na procesoru na 1,3~1,32V.
Fiksiraj memoriju na 800MHz (odnos 333/800).
To bi bilo to...
U sustini, imas krs plocu (jednu od najgorih za OC), i boga pitaj kakvu memoriju.
Da ti sad odgovorim na pitanja:
1. Zasto procesor nece na 358 fsb (ranije je bio stabilan na toj frekvenciji)?
Ili je degradirao, ili je napajanje preslabo (najverovatnije je ovo pod 2.)
2. Da li mi je taj klok spalio HD4670 koju sam imao?
Moguce da je napajanje flesiralo, pa spalilo karticu. Mada pre mislim da je nesto drugo u pitanju.
3. Zasto se PCIE ne da zakljucati na 100 MHz?
Mora da moze. I najlosije ploce imaju tu mogucnost
4. Zasto memorija nece na 835 MHz?
Daj model i oznaku, pa cemo da vidimo da li uopste moze da ide na taj klok.
5. Zasto se pojavljuju artefakti?
Jer je dignut klok PCIe magistrale.
6. Zasto se Windows bootuje na 358 MHz, a nece na 330 (330 je primer)?
FSB hole!