Šta je novo?

Zbogom Pentiume!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://www.x86-secret.com/pics/news/q405/newlogo-b.png

Nakon 12 godina Pentium brend konacno dobija naslednika!
Verujem da ce nakon promene komercijalnog imena za Yonaha, verujem da ce Intel proeniti ime i Conroe-u!

Ko god je smisio naziv Core svaka mu cast! "Pentium" je za svog zivota postao sinonim za procesor, a Intel je u startu odigrao agresivno i ucinio sve s marketnske strane da istu sudbinu dozivi i "Core"!

Ma onaj koji prezivi na trzishtu za par godina, zvace se Cell :D

Pošto vidim da je i reč "inside"™ možda se može očekivati da AMD svoje CPU preimenuje u CPU™, ili čak The CPU™.

A pitanja tipa Koji je core Core-a?

Ma... Ovde ce se sve i dalje prodavati kao "Pentijum 5"...

true, true

Vule je napisao(la):
Ma... Ovde ce se sve i dalje prodavati kao "Pentijum 5"...
Prvog prodavca koji mi kaze "To je pentijum 5", prebicu mu kosti sigurno!

Muka mi je vise od onih sto prodaju Semprona 2000+ kao pentijum 4 :mad:
Ili bilo koji AMD sto radi na preko 1.4, kao PENTIJUM 4! :mad:

To je sve OK, ali ti si jedno, a 90% ljudi koji kupuju racunar nemaju pojma i pricace da su kupili Pentijum 5!

Ej bre, Pentijum 5, pa to je brze od cetvorke! :D

Mene, bre, svaki drugi koji čuje da imam Athlon64 pita jel' to nešto kao Pentium III. Velim da nije, da je malo jače od 486.

Za laike je Pentium IV pojam snage i jednostavno a priori uzimaju da ne postoji ništa što PIV može da dostigne i samo ostaje da te pitaju da li je A64 jači od Pentiuma I ili II.

Onda ne mogu ni da se čudim prodavcima što sve zovu "Pentium IV", pa bar polovina kupaca neće da kupi ništa što nije oglašeno kao Pentium IV, ali istovremeno neće ni da daju više od 300€ za komp. :D

Poslednja izmena:
Mozda se Intel odrekao usluga "Pentiuma" i poslao ga u zasluzenu penziju (u smislu brenda) ali zato se srbijanski prodavac nece nikada odreci Pentiuma!;)
Kladim se da cemo uskoro vide reklamu "Kore za svakoga" :d

Hm...samo se vi zezajte. Meni se cini da je tu na delu nesto mnogo perfidnije od prostog davanja blesavog naziva procesoru.
Kako ce sada drugi proizvodjaci (citaj AMD) reklamirati svoje Dual Core procesore??? Da li je Intel dosledno poslovicnoj korporativnoj pokvarenosti rezervisao rec "core" kao trade mark, slicno kao sto Pepsi "poseduje" rec "plavo", ili Nestle rec "sreca" ? Da li je ovo uvod u nove parnice koje ce se razvlaciti po sudovima po celoj ovoj planeti???

P.S. Naravno, kada pomazete laiku da kupi nov kompjuter, standradno iritirajuce pitanje je "A jel to Pentium 4?". Mozete da dubite na glavi objasnjavajuci mu sta je to AMD i da mozda konkretan procesor je bas ono sto im treba, ali ce vas njihovi blagoteleci pogledi naterati da na kraju ipak kazete "Da, to je pentium 4..." :S:

Poslednja izmena:
P.S. Naravno, kada pomazete laiku da kupi nov kompjuter, standradno iritirajuce pitanje je "A jel to Pentium 4?". Mozete da dubite na glavi objasnjavajuci mu sta je to AMD i da mozda konkretan procesor je bas ono sto im treba, ali ce vas njihovi blagoteleci pogledi naterati da na kraju ipak kazete "Da, to je pentium 4..."

Naravoucenije - prestati da pomazes ljudima za dzabe, preci na pomaganje za dobre pare i automatski ce nestati iritirajuca pitanja :D

"Forbidden
You don't have permission to access /pics/news/q405/newlogo-b.png on this server."
Nisam uspeo da udjem na sajt...mada meni se CORE svidja kao naziv tj.jezgro.Mislim da je lukavo smisljen.Secam se i Sf filmova gde su CORE nazivali centralni racunar u svemirskom brodu.Pa onda "core" podivlja i preuzme operativu nad brodom i sl.
Dual core kvalifikacija cpu arhitekture ce doneti male nedoumice kod kupaca....

Poslednja izmena:

DARK SIDE je napisao(la):
Dual core kvalifikacija cpu arhitekture ce doneti male nedoumice kod kupaca....

Dual core Core :d
Razlikovace se po velikom i malom slovu, Core je ime cpu-a, a core 'samo' jezgro. Kao Intenet i internet.

PS Vec vidim reklamu yugod... :eyebrows:

To je toliko glup naziv da su morali oni iz microsofta da ga smisle pa verovatno ustupe ili prodaju ovima iz Intela.

Zekaleon je napisao(la):
P.S. Naravno, kada pomazete laiku da kupi nov kompjuter, standradno iritirajuce pitanje je "A jel to Pentium 4?". Mozete da dubite na glavi objasnjavajuci mu sta je to AMD i da mozda konkretan procesor je bas ono sto im treba, ali ce vas njihovi blagoteleci pogledi naterati da na kraju ipak kazete "Da, to je pentium 4..." :S:

Joooooooj, ne mogu da verujem, ko da si citirao poznanika koji me je juce pitao sta da kupi. :wall: :wall: :wall: :wall:

To core Core mu doje ko voda Voda :D

Sad kad ljudi cuju da ce pentijuma da nestane ima da se prodaju ko alva :)

gx-x je napisao(la):
Sad kad ljudi cuju da ce pentijuma da nestane ima da se prodaju ko alva :)

Da tacno, vidis nisam o tome razmisljao! Sad kad krene:"Poslednji primerci Pentiuma iskoristite priliku, poslednja sansa, jos malo pa nestalo, ekskluzivno, touch the screen touch the screen!" :d

Zekaleon je napisao(la):
Da li je Intel dosledno poslovicnoj korporativnoj pokvarenosti rezervisao rec "core" kao trade mark

Jeste, vidi se lepo pise Core™. Hahahahahahahaha :D:D:D

Broz je napisao(la):
Da tacno, vidis nisam o tome razmisljao! Sad kad krene:"Poslednji primerci Pentiuma iskoristite priliku, poslednja sansa, jos malo pa nestalo, ekskluzivno, touch the screen touch the screen!" :d

To znaci da cemo mi Intelovci moci da zavaljujemo svoje procesore na kojima pise Pentium (pa jos i 4!) kao raritet na eBay za velike pare, xexe...

Sad kad Jugodata krene sa svojim spektakularnim serijama... "Ultimate Last PentiJum"... molim da mi se skeniraju neki njihovi oglasi u buducnosti, bice tu smeha za citavu deceniju :D

Bolje da su napisali C0®3™ to bi em bilo hakerski, em bi bilo ® pa niko ne bi smeo da koristi :D

Sto je najgore vise se ni ne koristi izraz pentium 4 nego samo "cetvorka" koji racunar imas kratak odgovor je cetvorka i time je sve receno...

Pa dobro, mozda cemo uskoro videti AMD Pelet na trzistu :d.

Vule je napisao(la):
To je sve OK, ali ti si jedno, a 90% ljudi koji kupuju racunar nemaju pojma i pricace da su kupili Pentijum 5!

Ej bre, Pentijum 5, pa to je brze od cetvorke! :D

Pa tako je Intel i prodavao (napravio) Pentium III - dao novo ime istom procesoru (PII + SSE).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno