soko
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.10.2002
- Poena
- 650
covece,pa ni ti ne primecujes,ili ignorises ociglednu cinjenicu koliko je veci procenat poskupljenja komponenti u srbiji U EURIMA,u odnosu na to koliko je procenata dolar ojacao u odnosu na euro zadnjih nedelja...........mislim,ko sada da vice aprilili?
a sto se tice domaceg zadatka....pa mislim,to je suvise relativno...
...ne bih da odlazim u off,ali po toj istoj logici u problemima moze da se nadje npr nas "voljeni" monopolista Miroslav Miskovic......po kojoj ceni on sad da prodaje BMW-ove?..ili NIKE patike......kako zna koji ce biti kurs za nekoliko meseci?......ali najbolje da BMW i NIKE poskupe i budu medju najskupljima u Evropi(ne samo to,vec i osnovne svakodnevne namirnice koje se kupuju u MAXI-ju),pa ce onda vise monopolisti da ostane kinte i bice sigurniji.....
u svakom biznisu postoje rizici,narocito u Srbiji.....toga su trebali da budu svesni i prodavci tog hardwera......ali meni,kao kupcu,je glupo da se zbog tih njihovih problema na meni vade kada kupujem neku komponentu....ili na bilo kom drugom kupcu...
Ne, ja to primecujem, ne ignorisem i pokusao sam da ti objasnim da je ta razlika izmedju % promene odnosa medju valutama i % poskupljenja, mehanizam kojim se u nestabilnim vremenima stiti od nekog pretpostavljenog rasta kursa u periodu valute (i jos koju nedelju preko, kako je to obicaj u Srbiji)
Samo da te obavestim, MAXI jeste najskuplji, i to ne za malo. Marginu profita na patikama ne mozes ni da zamislis a na autima od 30-100k eura ne zelim ni da pretpostavim (jos kad ti je drzava glavni kupac!!)
Da li je tebi glupo ili ne sto se na tebi (i meni) vade kada nesto kupujemo, njih puno ne zanima. Ako nam ne odgovara, mozemo da odemo kod drugog ali i tamo je isto. Svi oni vise vole svoj novcanik od mog i tvog.