Jel može malo više informacija?
Писао сам раније, у фебруару се покварио уклопни сат и задржао је мерење потрошње струје на скупљој тарифи. Било је то непосредно пре Сретења, па је потрајало 5-6 дана (пишем напамет, да не вадим евиденцију). Ја нисам био лењ и звао сам дежурне електричаре сваки дан, иако су ми говорили да 'то није квар' и да треба да зовем у радно време на тамо неки други број. Ми као корисници и потрошачи не морамо да знамо све бројеве у разним фирмама, а исто тако не можемо да одређујемо како ће која фирма да организује дежурну службу нити да учимо друге шта је њихов посао а још мање како треба да га раде. Зато сам био упоран и сваки дан сам их звао, ако ништа друго да би негде био забележен позив који може да се докаже на суду, ако до тога дође.
Кад је стигао рачун, писао сам захтев за корекцију јер је неколико дана тарифирна само скупа тарифа, и навео сам детаљно по данима. Заборавих, чим је поправљен уклопни сат, отишао сам са комшијом код управника зграде да се он обрати ЕД да нам свима коригују рачуне. Неколико дана касније управнику је стигло писмо од ЕД где наводе да чекају податке од 5-6 служби и да ће да га обавесте шта су урадили, што се никад није десило. После још неколико дана мени је стигло писмо где траже одобрење од мене за продужетак рока за одговор, јер чекају одговор од 5-6 служби. Тада смо прешли на имејл комуникацију, одобрио сам и добио писледњег дана одговор како се нису стекли услови за корекцију рачуна јер нису добили одговор од свих служби. Писао сам им да је то неприхватљив одговор и да се на томе не сме завршити.
После око месец дана сам им поново писао да ли има неких помака и добио одговор да су поново тражили да се службе изјасне. Баш сам пре неки дан намеравао да целу преписку пошаљем у Ниш, па и Министарству, па погледам рачун, он измењен и додата ставка 'ПРЕПЛАТА' за отприлике онолико колико сам и ја рачунао.
Иначе, правилник ЕПС предвиђа овакве ситуације и прописује како да се обрачуна корекција, зато сам и био упоран. Од 12 станова, ја сам једини тражио корекцију рачуна (10€, није за бацање), остали комшије ћуте, и ЕД сигурно није на великој штети, на шта они и рачунају.
Овде сам тражио мишљење, добио савет да будем упоран, захвалан сам на томе, па да се похвалим, можда још неком користи.
Нисам могао краће, ког мрзи да чита нека игнорише објаву.
Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока