Šta je novo?

Zastita dvd materijala

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Interesuje me da li postoji program (a pretpostavljam da postoji) i koji je u pitanju za stavljanje zastite od kopiranjanja dvd video materijala-na ovu zastitu podrazumevam da ne moze da se kopira iz nera(copy dvd), standardno kopiranje kao ni iz clone dvd.
Hvala

100% Zastita ne postoji, jer da postoji ne bi mogli tako lako da kopiramo strane filmove(citaj:Holiwood)

Sony dvd architect ima opciju za zastitu od kopiranja

Ne interesuje me potpuna(100%-tna) zastita vec zastita koju mali broj ljudi zna da prejase tj. da to znanje ne spada u domen prosecnog korisnika racunara

mali off:
na jednom drugom forumu tip napisao, otprilike ovako: snima svadbu, konvertuje i nareze na dvd, ali ne pun disk, vec malo manje, pa jednostavno zareze, tj. fizicki osteti disk, program za kopiranje na kraju se zaglupi, i prekine se kopiranje!?
nisam probao...

Znaci sad svi treba da zarezemo disk da ne bi moglo da se kopira. Nije to resenje.

Ne znam zasto je toliko bitno da se materijal zastiti kad ce neko pre ili kasnije razbiti zastitu.

Ako bas hocete da zastite dvd u sony dvd architectu ima mogucnost macrovision zastite.

mali off:
na jednom drugom forumu tip napisao, otprilike ovako: snima svadbu, konvertuje i nareze na dvd, ali ne pun disk, vec malo manje, pa jednostavno zareze, tj. fizicki osteti disk, program za kopiranje na kraju se zaglupi, i prekine se kopiranje!?
nisam probao...

A sta se desava sa video materijalom? Da li moze da se procita tj. da li moze sam disk da se vidi i procita?

ma, ne znam da li radi ili ne radi, da li je u redu ili ne...
samo sam preneo sta drugi pisu...

poz...

Pitam to zato sto sam vidjao da diskove koji su neupotrebljivi na racunaru pojedini dvd plejeri otvaraju i preskacu greske odnosno ostecenja na njima

100% Zastita ne postoji, jer da postoji ne bi mogli tako lako da kopiramo strane filmove(citaj:Holiwood)

Sony dvd architect ima opciju za zastitu od kopiranja

O.K.
Probacu ga, a da li u njemu moram da odradim ceo dvd ili vec moze na postojecem(uradjenom) dvd-u da se samo stasvi zastita posto kada radim dvd koristim nekompresovani mpeg2 materijal?
Pozdrav

slicna tematika, mozda samo iz suprotne perspektive..
mojima su rodjaci poslali dvd sa svadbe na kojoj nismo bili prisutni, iz crne gore,
sa molbom da kad isti presnimimo prosledimo daljoj rodbini..
naravno disk je zasticen, pa se pitam kako pomenuti disk iskopirati,
i najpre da li ja krsim autorska prava snimatelja, i kako da utvrdim
da li ih je on uopste i zastitio?

mali off

da li postoji program koji omogucava zastitu sifrom snimljenog materijala.Dakle,kad se disk pokrene da zatrazi sifru za pristup materijalu?

mali off:
nisam probao...

Sta smeta da se taj zarezani dvd kopira na hard, bez uplitanja Nera?
A i to su zesci likovi. Platis snimanje, a kasnije nisi u stanju da napravis kopiju.
Vrlo profesionalno.:mad:

Kako bi ti oni inače naplatili svaki sledeći DVD evra? Probaj sa DVDShrink-om ...

Sta smeta da se taj zarezani dvd kopira na hard, bez uplitanja Nera?
A i to su zesci likovi. Platis snimanje, a kasnije nisi u stanju da napravis kopiju.
Vrlo profesionalno.:mad:

Naravno da je profesionalno , tako bi i trebalo da se radi ...

Zasto bi ja snimao ceo dan , pravio dvd sa menijima ,cudima , izgubio jos 12 sati za odlicnu montazu , i onda neko da kopira moju muku i moj rad tek tako ?

Zasto bi ja snimao ceo dan , pravio dvd sa menijima ,cudima , izgubio jos 12 sati za odlicnu montazu , i onda neko da kopira moju muku i moj rad tek tako ?

Bas me zanima koliko si platio svoj softver!!!

Zato što ćeš, ako si sposoban i umeš da radiš, naplatiti pravljenje snimka i obradu video materijala (bilo da ti naruče 1DVD ili njih 1000), a ne ucenjivati ljude naplaćivanjem pojedinačnih kopija toga što si napravio.

Sto se tice poklanjanja, pa naravno ne poklanjam ali lepo pitam da li treba i ako treba ja uradim a ako ne da smo zivi i zdravi. Volim da sam u dobrim odnosima sa svojim klijentima jer je to najbolja reklama a ne da kad se sretnemo na ulici prelazimo na drugu stranu :mad: A na kraju kako bi se ti osjecao kad nebi mogao napraviti kopiju svoje svadbe jer je to neko koga si lepo platio zastitio!!!

hehe bas ste cudni da zastitite snimak sa svadbe :)

po meni jedini nacin sa zarezivanjem diska i to snimanjem fake voba pa sad tacno paizti da samo njega zasecete
a sto se tice DVD encripcije mislim da to u kucnoj radinosti nemoze da se nasnimi jer PC rezaci nemogu snimiti decript kljuc.. a i DVD decripter takvu zastitu skida za 5 minuta

Borab, Pygu i Speeder, da li bi mogli znati cime se vi bavite t.j. od cega zivite?

Naravno ne krijem.
Zivim od prodaje, tj licenciranjem Microsofta, prodajom hardvera, konfiguracijim servera i radnih stanica, prodajom softvera kompanije " Computer Associates".
Radim u jednoj velikoj informatickoj kuci.
Ne, ne tezgarim privatno, jer ne zelim da instaliram nelegalni Microsoft na raznim racunarima.

Zivim od plate. Zato i vozim Zastavu 101 staru 21 godinu.

Podje mi kiselo na usta, od onih koji kupe softver za video montazu ( ili neki drugi ) za dzabe, a posle naplacuju po kopiji i jos zasticuju svoj autorski rad, a pri tome se jos bune sto ima neka igra koju su posteno "platili" ne radi? Pun mi je kufer raznih firmi , sa jednim zaposlenim i najcesce samo sa mobilnim telefonom.

Kao ovi raznosaci raznih pica. samo mobilni, a posle kad se navata sallmonela, e-colli ili ostale bakterije, kome da se zalis. Do juce su u tim kolima raznosili naftu, danas hleb i picu. S t r a s n O.

Nema selektivnog postenja, bar za mene.

Poslednja izmena:
borab pazi se malo te idealogije M$ i ostalih, jako fino bi bilo da mi mozemo zivet po tim pravilima ali u Srbiji nema sanse, mislis da ja volim da instaliram Windows za 800din i podesavam PC 3 sata kako ga neko zeli...?, a na kraju meseca keva da mi salje deo para za kiriju
ili da radim obradu videa za 500din, sve jedno

Naravno ne krijem.
Zivim od prodaje, tj licenciranjem Microsofta, prodajom hardvera, konfiguracijim servera i radnih stanica, prodajom softvera kompanije " Computer Associates".
Radim u jednoj velikoj informatickoj kuci.
Ne, ne tezgarim privatno, jer ne zelim da instaliram nelegalni Microsoft na raznim racunarima.

E vidis, posto ti radis u firmi koja se bavi licenciranjem Microsoftovih proizvoda seti se koliko si puta instalirao nelegalan Windows, sto se mene tice ja sam ciste savesti po pitanju softwera, opreme i znanja i zato naplacujem to sto radim.

Zivim od plate. Zato i vozim Zastavu 101 staru 21 godinu.

Ja znam coveka koji zivi od plate a vozi zastavu staru 11 godina.

Podje mi kiselo na usta, od onih koji kupe softver za video montazu ( ili neki drugi ) za dzabe, a posle naplacuju po kopiji i jos zasticuju svoj autorski rad, a pri tome se jos bune sto ima neka igra koju su posteno "platili" ne radi? Pun mi je kufer raznih firmi , sa jednim zaposlenim i najcesce samo sa mobilnim telefonom.

Meni dodje slatko na usta kada treba da naplatim svoj rad. A softver za video montazu, pa ima lepih paketa koji su se dobili uz kameru i ostalu opremu za NLE...

Vrh Dno