a smatram da je Isus bio Boziji Sin, smatram da uopste nije nuzno da je uskrso, borio se sa djavolima, lecio bolesne, i pretvarao stuff u stuff.
Jel gotov post?
...SAMO jednu porodicu poznajem koja se drzi pravoslavnih obicaja po PS-u i iako ih znam skoro 20 godina NIKADA mi nisu nabili na nos sto drugacije vidim stvari ili hriscanske cestitke i sl... to su PO MENI pravi vernici,zivi i mani druge...
ovo sto ti radis kung foo monkey, je zaista text-book primer aktuelnog neo-ateizma, cija definicija sledi:
covek je postigao mnogo, i na osnovu svojih dostignuca, stvara oko sebe prividan osecaj moci, koji mu nalaze da je njegov zivot iskljucivo njegov, i sam sebi je bog.
U takvoj situaciji, mnogo vas smatra da upravo na osnovu nauke imate pravo da izjavite da je "bog bajka za malu decu" a da pritom ne razumete NITI nauku univerzuma, a najtuznije ni nauku koja vas omedjuje i pretvara u sopstvene bogove. Uzimas sve oko sebe zdravo za gotovo, struju, mobilne telefone, ekrane, automobile, avione, masine, a sto kaze Joe Rogan: "Ako te posaljem na osrtvo, u sumu, samo sa sekirom, koliko ce ti trebati da mi odgovoris na email" ... ?
Upravo na osnovu toga, samo jednu misao ti ostavljam: znas li da preko 50% naucnika, teorijskih fizicara, kosmologa, filozofa, i ljudi sa preko 3 doktorata i velikim dostignucima u modernoj nauci, zapravo veruje u boga i smatra da nauka i vera (ne religija, vec VERA) nisu usprotstavljeni, vec imaju zajednicko poreklo .. ? Cak i Roger Penrose, koji je bio najblizi saradnik Stephen-a Hawking-a prilikom vrhunca obeju njihovih karijera, je odlucio da javno pogazi poslednje dve Hokingove knjige, nazove ih senzacionlaisticke i okarakterise hokingovu izjavu "da bog nije potreban zbog M-teorije" kao cistu glupost, a Hokingove stavove nazove "forsiranim ateizmom bez pokrica".
Ako ti smatras da si pametniji od ovakve jedne skupine, gorepomenute, i da na osnovu toga mozes da tvrdis da je "bog - bajka" onda ili znas nesto sto mi ne znamo, ili si jednostavno arogantan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari