Šta je novo?

zamenski TCL televizor

Andrijapetronija

Zapažen
Učlanjen(a)
10.05.2022
Poena
12
То је модел из 2017-е године?
Можда да узмеш 55C725?
Da to je upravo taj Tv, natežem se sa osiguranjem već mesec dana, danas su mi poslali mail sa glupavim razlogom, da ostaju pri svome da jedino mogu dobiti P725 i mislim da ću na sud sa njima, jer ponuđeni tv sa C serijom je nebo i zemlja.. pored dizajna koji je neuporedivo lošiji i totalno neprihvatljiv sa moje strane, nema ni JbL zvučnike i celokupni sistem je lošiji.
A oni me ubeđuju u suprotno, da su mi barem ponudili C725 iskreno bih razmišljao da prihvatim.
То је модел из 2017-е године?
Можда да узмеш 55C725?

Ovo je njihov sramni odgovor zašto me odbijaju "nemam Netflix😂😂😂

Static kontrast 5000:1 oštećeni 3500:1

Bolji procesor CPU A-53 1300 Mhz a oštećeni je imao A53 1.100 Mhz

Predloženi model ima Dolby vision i dolby atmos a oštećeni nema

Input lag 15 ms a oštećeni 26 ms

Predloženi ima noviji android 11 a oštećeni ima android 6

Predloženi ima dvopojasni wifi do 5 Ghz a oštećeni to nema

Predloženi ima MEMC, Game mode, Netflix, google asistent, vois daljinski upravljač, eMMC 5.0, hdmi 2.1 - a oštećeni ove karakteristike nema

Tako da ostajemo kod predloženog modela

Ako ti se nesviđa zamenski uređaj , možeš tražiti povrat novca. Ako ti se isplati.

Da to je upravo taj Tv, natežem se sa osiguranjem već mesec dana, danas su mi poslali mail sa glupavim razlogom, da ostaju pri svome da jedino mogu dobiti P725 i mislim da ću na sud sa njima, jer ponuđeni tv sa C serijom je nebo i zemlja.. pored dizajna koji je neuporedivo lošiji i totalno neprihvatljiv sa moje strane, nema ni JbL zvučnike i celokupni sistem je lošiji.
A oni me ubeđuju u suprotno, da su mi barem ponudili C725 iskreno bih razmišljao da prihvatim.

Ovo je njihov sramni odgovor zašto me odbijaju "nemam Netflix😂😂😂

Static kontrast 5000:1 oštećeni 3500:1

Bolji procesor CPU A-53 1300 Mhz a oštećeni je imao A53 1.100 Mhz

Predloženi model ima Dolby vision i dolby atmos a oštećeni nema

Input lag 15 ms a oštećeni 26 ms

Predloženi ima noviji android 11 a oštećeni ima android 6

Predloženi ima dvopojasni wifi do 5 Ghz a oštećeni to nema

Predloženi ima MEMC, Game mode, Netflix, google asistent, vois daljinski upravljač, eMMC 5.0, hdmi 2.1 - a oštećeni ove karakteristike nema

Tako da ostajemo kod predloženog modela
Pa realno u pravu su ljudi...
Ne nude ti najbolji TV iz svoje ponude, ali ti nude ti bolji tv od tvog.
Pošto ti je ovo peta godina garancije, ja bih ovaj TV koji daju posmatrao kao bonus, jer da je TV crkao u 6. godini dobio bi šipak, a ovako dobiješ TV, pa čak i da ne budeš zadovoljan (a ne vidim zašto ne bi bio, jer je taj TV objktivno bolji od tvog starog), kupi drugi TV i ostane ti ovaj resto da radiš sa njim šta hoćeš.

Pa realno u pravu su ljudi...
Ne nude ti najbolji TV iz svoje ponude, ali ti nude ti bolji tv od tvog.
Pošto ti je ovo peta godina garancije, ja bih ovaj TV koji daju posmatrao kao bonus, jer da je TV crkao u 6. godini dobio bi šipak, a ovako dobiješ TV, pa čak i da ne budeš zadovoljan (a ne vidim zašto ne bi bio, jer je taj TV objktivno bolji od tvog starog), kupi drugi TV i ostane ti ovaj resto da radiš sa njim šta hoćeš.
Stvarno ne razumem po kom osnovu je to bolji Tv?
Druga stvar imam 7 godina garancije koju sam uredno platio jer im je parola bezbrižnost 7 godina, posle 5 godina taj televizor je j svim parametrima slabiji od mog, a to potvrđuje svaki compare sajt, ako ti se da, slobodno odi i proveri, samo pazi da ne staviš Tv koji je rađen za Indijsko tržište jer je on dosta napredniji nego li ovi za Evropu.
Ja im nisam tražio najbolji Tv, ali ako sam bio kupio Mercedesa, ne mogu dobiti za zamenu Renault jer imaju iste motore..

Slazem se, trebalo bi da dobije zamenski model, ***, to je cena garancije...

Druga stvar imam 7 godina garancije koju sam uredno platio jer im je parola bezbrižnost 7 godina, posle 5 godina taj televizor je j svim parametrima slabiji od mog, a to potvrđuje svaki compare sajt, ako ti se da, slobodno odi i proveri, samo pazi da ne staviš Tv koji je rađen za Indijsko tržište jer je on dosta napredniji nego li ovi za Evropu.
Ja im nisam tražio najbolji Tv, ali ako sam bio kupio Mercedesa, ne mogu dobiti za zamenu Renault jer imaju iste motore..
А по ком основу није бољи? Колико сам разумео твоје коментаре, теби се физички изглед ТВ-а не свиђа, а остало ... Прво напишеш да је Р725 лошији, па онда да је бољи, па сад опет пишеш да је лошији.

Compare sajt:

Jedino gde je stari TV bolji je 350 vs 300 nita, a pošto je i 350 bedna cifra, ništa ti ne znači za HDR...

А по ком основу није бољи? Колико сам разумео твоје коментаре, теби се физички изглед ТВ-а не свиђа, а остало ... Прво напишеш да је Р725 лошији, па онда да је бољи, па сад опет пишеш да је лошији.

Nikada nisam rekao da je P 725 bolji, noviji model jeste, ali nije sigurno bolji..
Nije mi cilj prepirati se sa nekim već sam hteo pomoć ljudi koji možda o tome više znaju od mene..u prilogu je spisak nekih stvari koje ja mislim da su dokaz da je C 70 bolji i kvalitetniji.Ako sam u krivu recite mi, bio bih Vam nezmerno zahvalan..
Nikada nisam rekao da je P 725 bolji, noviji model jeste, ali nije sigurno bolji..
Nije mi cilj prepirati se sa nekim već sam hteo pomoć ljudi koji možda o tome više znaju od mene..u prilogu je spisak nekih stvari koje ja mislim da su dokaz da je C 70 bolji i kvalitetniji.Ako sam u krivu recite mi, bio bih Vam nezmerno zahvalan..
I od onih sam koji smatraju, da bez razloga ne postoje klase i serije televizora,
Zna se šta je C i P klasa kod TCL..
Moj TV je plaćen 850 e , a oni meni nude Tv koji košta 300e, a pritom u pravu si ne sviđa mi se izgled i izrada jer je sav od plastike i jeftinih materijala.. Najgore ubeđuju me da moj Tv je procenjen na 350 e, a našao sam ga novog na lageru koji košta još uvek 800 e i vešto izbegavaju tu temu i ne žele naručiti od tog dobavljača, a tamo me ubeđuju me kako nemam game mode i Netflix na starom, pa ko je tu lud..

Prilozi

• TCL 55 C70 TCL 55 P725 usporedba i dokaz .pdf
    1,013.5 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Izgled je nebitan, bitne su karakteristike i funkcije, a ako nemaju identicnu ili adekvatnu zamenu uvek mogu da vrate pare

Izgled je nebitan, bitne su karakteristike i funkcije, a ako nemaju identicnu ili adekvatnu zamenu uvek mogu da vrate pare
Ako je ekonomski neisplatljiv popravak, prema tehničkim specifikacijama trebaju mi dati telku koja je najmanje jednaka ili bolja u odnosu na stari uređaj.
A ja sam nabrojao čak 13 stavki gde P725 nije bolji od C70.. dok oni mene ubeđuju kako moj nema Netflix i kako nema Vois daljinski upravljač...
Predložio sam i tu opciju, vešto izbegavaju da vrate novac.. to im nije u igri..

Ma lepo im napiši da imaju 4 opcije :
1. Novi U55C7026
2. Novi 55C725 kao zamena
3. Povrat novca
4. Sud
Zašto bi prihvatio zamenski uredjaj koji ti ne odgovara. Nije identičan uređaj i tvoje je pravo da isti odbiješ i tražiš novac.

^ Srećno sa opcijama 1-4...

A ovo obrazloženje pre pet godina sam platio TV 850€, platila je i moja baba veš mašinu 2000 maraka pre 60 godina, pa ne znači da je ta veš mašina bolja od današnjih, niti da bi joj iko danas dao 2000 maraka (evra) za tu veš mašinu, kao što tebi niko danas neće dati 850€ za model TV starog 5 godina.

@Andrijapetronija ne znam u kojoj zemlji živiš, ali mi deluje da je neka normalna zemlja, pošto u Srbistanu ne bi od reklamacije izvukao ni ovo što ti nude. Mislim da ne vredi ni živaca ni para da ulaziš u spor sa njima i dokazuješ se stari i ponuđeni model razlikuju sa tehničkog aspekta u korist starog modela (znaj da je na tebi teret dokazivanja, šta ćeš plaćati veštaka za televizore (ako tako nešto uopšte postoji) da izveštači kvalitet starog i ponuđenog modela u praksi).

Po meni bolje uzmeš taj ponuđeni tv, ako ti se ne sviđa, spustiš cenu na 300€, prodaš ga, dodaš koliko misliš da treba za neki model koji te zadovoljava.

Ovo za babu i masinu nisu u pravu. Ako je masina i dalje u garanciji posle 60god to ne znaci da sada moraju da ti daju neku masinu od 30eur koja je ekvivalentna toj od nekada, nema displeja, glasna, trosi struju ko TA pec... Ja mislim da garancija bas i tome sluzi, ako se tako nesto desi da daju slicnog ranga, to je njihov rizik .

Ovo za babu i masinu nisu u pravu. Ako je masina i dalje u garanciji posle 60god to ne znaci da sada moraju da ti daju neku masinu od 30eur koja je ekvivalentna toj od nekada, nema displeja, glasna, trosi struju ko TA pec... Ja mislim da garancija bas i tome sluzi, ako se tako nesto desi da daju slicnog ranga, to je njihov rizik .
Ma zezam se jer čovek hoće da mu u reklamaciji daju:
  • model TV koji više nije u prodaji, ili
  • iznos novca koji je za taj TV dao pre pet godina.

Oni mu nude TV koji je istih ili boljih tehničkih karakteristika (još jednom sam pogledao, osim 350 vs 300 osvetljenja i boljih zvučnika stari TV nema prednosti, ma šta neko mislio i pisao da je edge bolji od direct LEDA i vadio ocene koje je njegov TV dobio na nekim testovima 2017. godine).

Da je u Srbiji, svakako više od ponuđenog ne bi dobio (verovatno mu ne bi ni uvažili garanciju), a sumnjam da će i u Hrv dobiti mnogo više, pošto verujem da je odatle jer kači cene sa njihovih sajtova...

Ma zezam se jer čovek hoće da mu u reklamaciji daju:
  • model TV koji više nije u prodaji, ili
  • iznos novca koji je za taj TV dao pre pet godina.

Oni mu nude TV koji je istih ili boljih tehničkih karakteristika (još jednom sam pogledao, osim 350 vs 300 osvetljenja i boljih zvučnika stari TV nema prednosti, ma šta neko mislio i pisao da je edge bolji od direct LEDA i vadio ocene koje je njegov TV dobio na nekim testovima 2017. godine).

Da je u Srbiji, svakako više od ponuđenog ne bi dobio (verovatno mu ne bi ni uvažili garanciju), a sumnjam da će i u Hrv dobiti mnogo više, pošto verujem da je odatle jer kači cene sa njihovih sajtova...

Svestan sam da se tv ne proizvodi više i ponavljam ne tražim Tv u vrednosti koju sam platio, apsolutno ne mogu da prihvatim Tv koji ne zadovoljava moje potrebe...
Kad sam kupovao Tv odabrao sam ga upravo zbog JbL zvuka, izgleda i androida, jer je u to vreme bio najbolji android model na tržištu za pristojnu lovu.. Upravo zbog rizika, jer je tada TCL bio jos uvek nepoznanica na nasem trzistu kupio dodatno bezbrizno 7 godisnje jamstvo koje sam platio dobrih 120 e, upravo da se izbegnu ovakve situacije..
I oni sada za razliku od tih 100 e nisu ponudili istu klasu tv..
Ja idem zdravom logikom, ako ti se pokvari Reno Megan IV i imas kasko osigiranje, valjda ocekujes da dobijes novi Megan ili ces se zadovoljiti sa Reno Cliom jer imaju isti motor..
Mislim da svako od Vas o ovoj grupi zna razliku između C i P serije televizora..
Inace sam iz Srbije, ali zivim u Hr da se ne nagadja..
Ali svakako hvala na Vasem misljenju u principu ste mi svakako pomogli..

Argument da je P serija od plastike ne pije vodu. I C725 je plastičnjak, čak su postojali komentari da finalna izrada nije na zadovoljavajućem nivou (kačio sam linkove ranije). Danas su uglavnom svi modeli sa plastičnim ramom (čast izuzecima), u istom cenovnom rangu.
Ako može da pomogne, moj kolega je baš zadovoljan sa P725, ali nije nešto zahtevan.
Nije lako porediti model više klase od pre 5 godina i novi iz niže. Niži su vremenom dobili osobine iz više klase, a viši otišli na drugi nivo. Po tehničkim karakteristikama P725 je bliži C715 (jedino što nije qled, ali P ima memc) nego npr P715.
Što reče Čika Kure, dobijaš nov TV (sa verovatno novom garancijom) što je po meni OK.

^ Srećno sa opcijama 1-4...

A ovo obrazloženje pre pet godina sam platio TV 850€, platila je i moja baba veš mašinu 2000 maraka pre 60 godina, pa ne znači da je ta veš mašina bolja od današnjih, niti da bi joj iko danas dao 2000 maraka (evra) za tu veš mašinu, kao što tebi niko danas neće dati 850€ za model TV starog 5 godina.

@Andrijapetronija ne znam u kojoj zemlji živiš, ali mi deluje da je neka normalna zemlja, pošto u Srbistanu ne bi od reklamacije izvukao ni ovo što ti nude. Mislim da ne vredi ni živaca ni para da ulaziš u spor sa njima i dokazuješ se stari i ponuđeni model razlikuju sa tehničkog aspekta u korist starog modela (znaj da je na tebi teret dokazivanja, šta ćeš plaćati veštaka za televizore (ako tako nešto uopšte postoji) da izveštači kvalitet starog i ponuđenog modela u praksi).

Po meni bolje uzmeš taj ponuđeni tv, ako ti se ne sviđa, spustiš cenu na 300€, prodaš ga, dodaš koliko misliš da treba za neki model koji te zadovoljava.
Evo ja mu dajem 300.

Evo meni se masina pokvarial za susenje posle 4.5 god, garancija 5. Dobio sam isti iznos koji sam platio 2017. Ili da biram u toj ceni ili da dodam za vise . Sto je i po zakonu , jer sam dosta citao , a imao sam slicnih problema kao i on sad.

I ja sam posle 2 god za pokvarenu Teslu dobio isti iznos nazad.
Zovi call centar gde si uzeo, i dobices odgovor sta te sleduje.

Pa normalno je da dobijes povracaj novca ako nemaju taj model na stanju. Ili uredjaj iz iste klase. Ako ti ne odgovora sta ti nude, uzmes novac.

Nazad
Vrh Dno