SuperStarr je napisao(la):Mogu kondensi većih Voltaža, proverio sam na par mesta po *.net-u.
Dakle, ko je tako zborio, pravo je govorio. :d
Kada nema 6.3V idelani su 10V.
Sad, jedino mesto gde ih ima u BG a verujem i u SER, je Radio klub. Imaju 3300uF 10V. (18din / kom)
Ako kojim slučajem ovi od 10V budu toliko veći (širi) da ne mogu svi da stanu, ja ću morati da vratim neki stari, od 6.3V. Kako da ispitam koji je od ovih "starih" najbolji. Ovih 5 što nisu iscureli. Jesu svi malo naduvani ali valjda će da prođe?
genuine je napisao(la):sto se sirokih kondenzatora tice mozete da ih stavite i van ploce a da zicama povezete .... nece da smeta... a i duze ce da vam traju jer je hladnije sto dalje od cpu... ali je mozda ruzno
Moram to pokusati posto sam ostavio oci na ovom konektoru a skoro nista nisam uradio, a sto je najgore moram skinuti jos jedan sa stare ploce za zamenu...duksa88 je napisao(la):za odlemljivanje pipavih stvari najvaznija stvaj je dodati novi kalaj, preko starog i dobro ga zagrejati.
E sad probajte pre nego sto pljujete na ovaj nacin mozes i smd da lemis i skidas
Speeder je napisao(la):Pored Radio Kluba imate još i Mikro Princ i ITC, kao i JEP na NBGD, čisto ako niste znali za te prodavnice. Nadam se da moderatori ovo neće shvatiti kao reklamu. Jednostavno neke stvari je lakše naći u jednoj prodavnici nego u drugima... i obrnutoA ni cene nisu uvek iste... Ako ne znate gde su te prodavnice imate Google pa pronađite.
Misko78 je napisao(la):Evo telefona pa se informisi za cene:
Radio Klub: (011)2835-239
Mikro Princ: (011)3342-552
Japan Elektronik: (011) 3187-097
illidan je napisao(la):jedno pitanje. da li se mogu umesto obicnih kondezatora na plocu zalemiti ovi novi solid capacitors istih karakteristika?
i da li je to isplativo?
Što, koliko su skuplji "solid" od "electrolytic"? Gigabyte navodi da su 6x dugotrajniji!?! Jel istina?U principu mogu, ali je isplativo samo ako imas neku munju od ploce (ili jeftino kupis kondishe) ili si bas sentimentalno vezan za nju...
Gigabyte navodi da su 6x dugotrajniji!?! Jel istina?
Ovi iz Radio Kluba su 105°C.E, da... i prilikom zamene, ne bi bilo lose da se nadju kondenzatori deklarisani za rad do 105C (uglavnom su svi deklarisani na 85C), pogotovo ukoliko su postavljeni blizu MOSFET-ova.
Ajde probaću, to mi nije palo na pamet...Proveri ležište za bateriju. Moguće je da se kontakt za minus pol (onaj na dnu ležišta) iskrivio na dole tako da ne dodiruje bateriju. Kada menjaš nešto od hardvera sigurno isključiš komp iz struje, pošto baterija nema kontakt BIOS izgubi napajanje i resetuje se. Uzmi neki šrafciger i malo iskrivi kontakt na gore, da sigurno dodiruje bateriju kada je ubaciš. Javi šta si uradio.
Voltaza je nebitna ako je veca ili ista, moze i 1000V ali kapacitivnost bas i nije, moze malo veca do 15% al ne i preko, manju nikako.
trenutno potreban mi je 6.3V 1500µF, a jedino što imaju "blizu" je 16V 1500µF, prema citatu uzeo sam taj, nadam se da će da radi.Napon moze da bude veci (kapacitet treba postovati dokle se moze tj dokle su vrednosti standardne) ali tu opet moze da nastane problem sa velicinom kondenzatora, jer razlika izmedju elektrolita 4700uF 6.3V i 4700uF 16V je mehanicki gledano, poprilicna, a u funkcionalnom smislu je identicna, ako ne i bolja u korist ovog drugog.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari