Šta je novo?

Zamena kondenzatora na ploci

Sale

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poruke
1,532
Poena
660
Imam plocu na kojoj su nabrekli kondenzatori. Da li neko zna servisera koji bi to mogao da zameni? Cuveni cika Pera, ciji sam broj cuvao za ovakve slucajeve, vise ne radi...
 
Ako si imalo vestiji i iskusniji slobodno to odradi sam.
Treba ti samo malo kvalitetnija lemilica - nista posebno skupo.
 
Poslednja izmena:
Zormancic je u pravu.Medjutim tesko je naci odredjene vrste elektrolita kod nas nema ih u prodaji,postoji mogucnost porudzbine ali se ceka 15-tak dana kosta za neke tipove elektrolita i po 5-8 € za 5 kom.tako da se ne isplati popravljati stare ploce,eventualno skines dobre kondezatore sa neke crkotine ali to opet imaju samo serviseri...

pozdrav
 
Ja bih da dodam da čovek još uvek radi, meni je spasao veš mašinu :d
 
Da se i ja nadovezem,
Imam Asus rampage III gene plocu, prije oko dvije godine mi je samo stala, pokusao sam na sve nacine da je upali i nije htjela, jos uvjek mi stoji u podrumu, problem je bio sledeci, kad je upalim sve radi, sve lampice koje treba da rade, vrti grafa, kuler na procesoru takodje, znaci apsolutno sve ali nece da baci sliku, sve sam probao i nisam uspio da je osposobim, takodje sam primjetio da je southbridge vruc tako dok radi, posle se ispostavilo da su graficka, procesor i ram ispravni, zna li neko sta joj se moglo desiti, ovdje u bosni nema nekih dobrih majstora da je pogleda?
 
izvinjavam se za mali off, ali da li se čuveni čika Pera, zove Nikola ?
 
To samo pokazuje da je Čika Pera večan... ,)
 
Poslednja izmena:
Verovatno su mu večne i bezobrazne cene. Meni je lik jednom za zamenu USB konektora na matičnoj od laptopa, koji sam pri tome potpuno rastavio pa je u pitanju bilo 5 min. posla, tražio 30€ i rekao da će trajati 3 dana. :d U drugom servisu mi odradili za jednu crvenu.
 
Poslednja izmena:
Cene kažeš? Ja ga pitao koliko bi koštalo lemljenje kondenzatora, on kaže "Koliko daš!". Ja dao 300 dinara. Čovek bio zadovoljan, ja bio zadovoljan. U servisu pre toga mi tražili oko 30€.
 
Verovatno mu cene zavise od toga na koju je nogu ustao. Jednom mi je popravio ploču na MacBook Pro koju tadašnji zvanični servis nije mogao da popravi za 100 evra i trajalo je dve nedelje. Drugi put je tražio 100 evra za zamenu konektora za napajanje na Fujitsu laptopu i bio vrlo vrlo neprijatan preko telefona.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno