Šta je novo?

ZALMAN ZM-MFC2 (fen kontroler)

Instalirao sam ga na pola sata, i isključio jer nije vreme jos za pakovanje, čekam vodeni blok za G80 itd.
Nego kako da se isključi ono pištanje bre, stalno pisti ? :D

Pozdrav sima i jedno pitanje

ima li tih Zalman ZM-MFC2 Fan Controller-a, ja sam zainteresovan za jedan pa ako ih neko ima na prodaju nek se javi

hvala

ps. koja je cena tog

Druze da si malo pazljivije pratio ovaj thread,bilo bi ti kristalno jasno da se radi o nabavci.Mozda ako bude dovoljno interesenata mogli bi da ponovimo nabavku.

I ja sam zainteresovan za dotichni.

@ djolez

Koliko je ljudi potrebno da se organizuje nabavka i koliki avans treba da se da za rezervaciju?

@sT4Lj|n

Najmanje sedmoro da to bude isplatljivo i vama i meni.10 jura.Pozz

@ Spacemaster

Pishti zato sto MFC2 ocitava da su neki fan-ovi neaktivni, a setovani su na neki RPM>0.
Da deaktiviras Fan Channel koji ne koristis pritisni Mode dugme i izaberi
zeljeni fan pa pritisni jednom Jog Wheel.
Time ce slika fana da se ugasi, tako deaktiviraj sve
Fan Channel-e koje ne koristis.

Ja sam ga prikacio, namontirao sve sonde i uvideo da moja masina trosi samo 250 W.
Inace, moram priznati da je ovaj kontroler daleko kvalitetnije i bolje uradjen od Coolermaster-ovog. Jednostavno se montira i mnogo bolje lezi u 5.25'' slotu za razliku od Aerogate-a koji mi je se klimao.
Jedina zamerka bi isla na konto vrlo shturo odradjenog uputstva (moglo je to malo bolje iako je sam uredjaj izuzetno jednostavan).

I ja sam zainteresovan za dotichni.
Valjda ce biti jos jedna nabavka?

Doduse, nije mi jasan onaj Y kabl koji ima 2 prikljucka - jedan plavi sa 2 pina i drugi beli sa 3? U cemu je tu kvaka? Citao sam uputstvo i to mu dodje kao zaseban kanal za 2 kulera koji ne mogu da se kontrolisu ako oba kabla nisu zakacena (sto ja i vidim ali ja nemam sta da zakacim na 2-pinski konektor).
I btw, morao sam da savijem plastiku na onom cetvoropinskom kablicu jer razmak za one "linije" nije pasovao prilikom montaze box kulera (malo je bezveze ali modovanje je moralo da padne...).
Sjajan uredjaj i fala Djoletu sto nam je omogucio da ih imamo :)

Poslednja izmena:
Doduse, nije mi jasan onaj Y kabl koji ima 2 prikljucka - jedan plavi sa 2 pina i drugi beli sa 3? U cemu je tu kvaka? Citao sam uputstvo i to mu dodje kao zaseban kanal za 2 kulera koji ne mogu da se kontrolisu ako oba kabla nisu zakacena (sto ja i vidim ali ja nemam sta da zakacim na 2-pinski konektor).
I btw, morao sam da savijem plastiku na onom cetvoropinskom kablicu jer razmak za one "linije" nije pasovao prilikom montaze box kulera (malo je bezveze ali modovanje je moralo da padne...).
Sjajan uredjaj i fala Djoletu sto nam je omogucio da ih imamo :)
ja sam prikacio na taj Y kabal fan samo na beli prikljucak i radi,moze da se menja brzina.ja mislim da kad se prikljuci na oba kraja,menja se brzina za oba istovremeno a ako prikljucis samo na plavi kraj onda ne moze.

Druze da si malo pazljivije pratio ovaj thread,bilo bi ti kristalno jasno da se radi o nabavci.Mozda ako bude dovoljno interesenata mogli bi da ponovimo nabavku.

Da jasno mi je da se radi o grupnoj nabavci ali sam mislio da se nije jedan mozda negde zaturio, hehehehehhe

Pa javnite ako bude vise interesanata da se i ja prikljucim listi

Pozdrav

Tesko da ima zatureni komad :D Verujem da je ovih 6-7 komada razgrabljeno u roku od dana :)

moram da priznam da sam malko razocaran. mislim, ne moze da pogoni ni najobicniji TT 80mm vent od 2A i 60db @ 7k rpm :p
idle komp mi meri ~140W. kada pustim s&m test, pokazuje 200W. 5 vati vise prikazuje i kad pustim rthdribl DX9 test za graficku, 700/1600...
nisam jos probao STALKER, da vidim koliko trosi u FULL load-u.
povezivanje je nikad lakse, smeta mi jedino sto su sva cetiri temp senzora na istom konektoru-ceslju. mislim da bi fleksibilnije bilo da su odvojeni, kao kod CM-a. modabilno-resivo.
temp sonde nisam probao.
za sad utisak = jako kvalitetan uredjaj + fancy izgled + watmetar koji meni znaci puno. sad cu moci da iskuliram ukucane za racun za struju:,,:

Poslednja izmena:
Ja sam malo skeptican po pitanju watmetra... prosto ne mogu da verujem da moja masina trosi samo 180 W :) tj. oko 250 W kada poteram oblivion na pola sata.

moram da priznam da sam malko razocaran. mislim, ne moze da pogoni ni najobicniji TT 80mm vent od 2A i 60db @ 7k rpm :p ......

..... sad cu moci da iskuliram ukucane za racun za struju:,,:

Izgleda da ne podnosi TT fanove,sigurno preferira ZALMAN fanove ;)
Interesantan aspekt,racun,struja !

@Lakicevic,Zoran037 i ostali zainteresovani

Ljudi,ajde ovako da vidimo ko stvarno hoce tu spravicu,prijavljivanje na PM (ime,prezime,mob.) i dogovor za kap.Cilj mi je da svako ko hoce ovo u svom kompu
da mu to omogucim.Pozz

par postova iznad pishe da je STAXM (stanoje) rekao da ce odraditi test,samo malkice pazljivije treba procitati...

Poz

@ Shiki Mozak:
znam da rece nego reko da ga postsetim da uradi :d

Poslednja izmena:
E vala sam se namucio da zabodem napajanje u kontroler |leva ruka mi je kao retardirana :D|
Vizuelni utisak
thumbsup.gif

Funkcionalnost
thumbsup.gif

Ugao gledanja
thumbdown.gif

Odziv
thumbdown.gif

Kompletan utisak
leghump.gif

Jel neko zainteresovan za aerogate? :p

edit, hehe ladno mi ovaj Tt blue ice ili kako se vec zove radi na 4400rmp :zgran:

Poslednja izmena:
da, odziv je katastrofalno spor kad se menja rpm ventova.
ali je skoro sve ostalo
thumbsup4kk.gif

jedno pitanje, is it safe da gurnem jednu od Tsondi u rezervoar ? tecnost je ona sto se dobija uz TT BigWater.

Nisam probao da potapam termalnu sondu u tečnost, mada mislim da ne bi trebalo da bude nekih problema. A da ti lepo probaš pa ćemo mi ostali sigurno znati? :d

Ja obecah pre par dana malo slicica pa zaboravih.
Evo ih sada :

ps. kablovi su u heavy krsh stanju jer me mrzi nesto ovih dana da sredjujem kutjiste.
btw, max W koji mi ovo cudo pokazuje je ~220W, kada igram STALKER sa OC iz my comp.

ps 2. Tsonde mi vise sa desne strane i sve mere temp u sobi (28C)

Prilozi

• pic1.jpg
    pic1.jpg
    116.1 KB · Pregleda: 139
  • pic2.jpg
    pic2.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 156
  • pic3.jpg
    pic3.jpg
    75.5 KB · Pregleda: 159
  • pic4.jpg
    pic4.jpg
    78.9 KB · Pregleda: 200
  • pic5.jpg
    pic5.jpg
    64.4 KB · Pregleda: 219
Poslednja izmena:
imam problem sa kontrolerom

ne pokazuje mi potrosnju struje :crash:

posto djolez ne moze da mi odradi garanciju do septembra,jel ima neko iz bg ko ga ima,pa da svrnem do njega....ponesem moj da vidimo dal mi je crko onaj dodatak za potrosnju lli je problem u samom kontroleru

:wave:

Jel aktuelno narucivanje i dalje?

Nešto se tripujem, ne radi mi fan kontrola kada nema sve tri žicene na ventu, većina ventova mi je sa crvenom i crnom, bez one žute, i sad mi radi sve na max, tek kad ubacim fan sa tri žice sve radi kako treba. Jel to kod svih tako?

Poslednja izmena:
Nešto se tripujem, ne radi mi fan kontrola kada nema sve tri žicene na ventu, većina ventova mi je sa crvenom i crnom, bez one žute, i sad mi radi sve na max, tek kad ubacim fan sa tri žice sve radi kako treba. Jel to kod svih tako?

Space, majke mu, pa ta treca zica uglavnom sluzi za kontrolu obrtaja ;)

Nazad
Vrh Dno