Evo rešenja
Našao sam neki Titan 80mm ventilator u nekoj fioci, pa rek'o da se iskoristi... Skinuo sam Zalmanov fan, a pošto on ima specifičan način montiranja, morao sam da odvojim ventilator i ceo onaj motorčić od same plastične osovine, koju sam kasnije malo obradio da bi nalegla na ovaj običan 80mm fan (koji sam takođe morao da obrađujem, tj. da mu skidam okvir i ostavljam samo "sredinu")... Malo skalpela, turpije, super lepka i evo rezultata:
Spustio sam taj ventilator na 7V preko molexa (tj. bio je već tako namešten pošto sam ga ranije koristio za neko china kućište za exaust), prosto je neverovatno da se uopšte ne čuje, očekivao sam barem neki mali huk ili zvrndanje, ipak je to Titan, ali ne, tišina je idealna. Naravno, malo sam mu kapnuo teflonskog spreja (ulja), čisto da tako i ostane
A da, evo i temperature:
Još mi ostaje nekako da rešim hladnjake za memoriju i naponsku, ali me mrzi sad da idem i tražim tu traku, od nedelje ću to sve rešiti...
:wave:
Evo posle AtiTool-a
Pustio sam desetak minuta, neću duže da prižim, jer nemam hladnjake na memoriji i naponskoj, a ona se posebno zagreje na ovim burn testovima, mnogo više nego u igrama, kao i sam GPU, za koji sam zabeležio 61C kao maksimum dok sam igrao FC2 čini mi se...
Zašto?![]()
Ma znam ja to sve, ali meni ovo sasvim odgovara, smatram da ~45C idle i ~65C load nije uopšte strašno za ovu grafičku, niti previše utiče na komponente okolo, a pošto ja ne jurim nisku temperaturu već tišinu, mora malo protoka da se žrtvuje. Meni se ovo čudo sa stock coolerom grejalo na 100+C pri loadu i zaista je zagrevalo kućište, stranica je bila vrela i sve je smrdelo, sada toga nema, ne oseti se da je toplo, ni posle dužeg igranja, tako da sam izuzetno zadovoljan sa odnosom performansi/buke/toplote i završio sam sa modifikacijama na duže vreme![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari