Konačno sam zamenio onaj žalosni stock cooler na Sapphire 4850... Prvo sam hteo CoolVivu SE, pa onda CoolVivu Z1, čitao, tražio, razmišljao, našao neku ponudu za Zalman Vf900-Cu, ali ništa od toga nije bilo, a moralo se nešto raditi, nisam hteo više da mučim kartu... I onda se setim mog druga Illidana i njegovog FC-ZV9 (tj. Vf900-Cu) Fatal1ty... I kupih večeras dotični za 20€.
Evo slika rasklapanja/sklapanja:

Malo alkohola i štapići za uši:

I na kraju montaža kulera (primetićete nešto čudno verovatno, Illidanu se nije sviđalo što svetli crveno pa je prefarbao ventilator crnim sprejom, a meni se nije sviđalo što je prefarbano, pa sam se igrao sa razređivačem malopre
... Malo je pobeleo vent ali ništa strašno, izgleda, barem meni, dosta bolje sad... I da, ova CoolerMaster nalepnica je tu bila samo testa radi, skinuo sam je sad):

Imam (videli ste na slikama) dva seta od 8 komada malih hladnjaka koje ću da polepim na memoriju i na naponsku jedinicu kartice, samo da negde nađem kvalitetnu termoprovodnu traku koja je lepljiva sa obe strane, do tada može da stoji i ovako...
I da, ono najbitnije - tišina je savršena sad
Naravno, na 5V sam namestio preko onog razdelnika... A temperatura... Pa, neverovatno, 81C mi je bilo u leru sa fabričkim, sada je sa ovim 42C :zgran: Ne znam kako je u load, ali sigurno nije mnogo, ni blizu onom idle-u...
Evo slika rasklapanja/sklapanja:

Malo alkohola i štapići za uši:

I na kraju montaža kulera (primetićete nešto čudno verovatno, Illidanu se nije sviđalo što svetli crveno pa je prefarbao ventilator crnim sprejom, a meni se nije sviđalo što je prefarbano, pa sam se igrao sa razređivačem malopre

Imam (videli ste na slikama) dva seta od 8 komada malih hladnjaka koje ću da polepim na memoriju i na naponsku jedinicu kartice, samo da negde nađem kvalitetnu termoprovodnu traku koja je lepljiva sa obe strane, do tada može da stoji i ovako...
I da, ono najbitnije - tišina je savršena sad