Šta je novo?

Zalman, Enermax ?

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ivan®

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
855
Ima li nade da ce ista od toga ovde ikada moci da se kupi?
Znam da trenutno nema (ne racuna se ova ponuda enermax-a koju imamo) , ali molim sve insajdere 🙂 i one koji to nisu ,a imaju neke informacije, da podele s nama koji sedimo i nerviramo se....

Jel neko nekom nudi nesto? Ima li bilo kakvih novosti?

Hoce li neko poceti da uvozi nesto od toga (ne 2 komada godisnje)?

Dajte nesto, dovlacenje iz inostranstva pocinje opasno da smara....

Enermax aktivno traži distributera ovih dana. Zalman je uvozio malo Pyramid pa batalio, neko je ovde najavljivao distribuciju još pre više meseci.

Bilo bi vrlo lepo kada bi se Imtel prihvatio tog zadatka.

Imtel ne može dok radi CoolerMaster. Ako ovih dana odustane od CMa (preuzima Desk)... svašta je moguće, oni se jesu nudili baš pre neki dan. Lično mislim da taj kvalitet ne može ovde da se plasira u isplativoj količini.

Potrebna je ovde svakako bolja ponuda, ali u nekoj nižoj srednjoj klasi (oko 50-90e napajanja) koja je i najisplativija za kupca. Donja klasa je kupcu neisplativa jer za malo para dobija još manje performanse (dobar deo cene pojedu rukovanje, lemljenje, transport, ambalaža, oprema... a manji deo ostane za kvalitet delova i projektovanja), dok u gornjoj klasi mnogo košta mala serija, probrane komponente, ekskluzivitet... Po meni, idealno za naše tržište je niža srednja klasa opreme gde se dobije najviše za uložen novac.

Ni ja ne verujem da ce se od toga ne znam koliko zaraditi, ali neka bude to paralelno sa ostalim jeftinijim komponentama. Niko ne veruje da ce se vise prodavati zalmani, nego nesto za 5 eura, ali prosto bi moralo i toga da bude. I svakome bi to bio ogroman plus, makar stajalo samo za ukras....

HGspot je hrvatska firma, valjda dovoze otud. Na Zalman sajtu je navedena firma Formel/Croatia, a nas ne pominju.

Pa hg spot jeste neko resenje, ali ja sam mislio na nesto ozbiljno, da uvek mozes da kupis bilo sta od zalman proizvoda....

Bilo bi mnogo dobro da se i ti pregovori oko ener-a zavrse kako treba...

Poslednja izmena:
Enermax imas u Microsystems.
I to seriju ENERMAX LIBERTY od 400w i 500w.
CENA PRAVA SITNICA 9.790DIN I JACI MODEL 12.905DIN

Mnooogo, s obzirom da na eBay mozes proci duplo jeftinije...

pa ne ebay mozes naci sve duplo jeftinije

Boze, zasto li spominjete ebay sada?!?!?!

ZorMi je napisao(la):
Imtel ne može dok radi CoolerMaster. Ako ovih dana odustane od CMa (preuzima Desk)... svašta je moguće, oni se jesu nudili baš pre neki dan. Lično mislim da taj kvalitet ne može ovde da se plasira u isplativoj količini.

Potrebna je ovde svakako bolja ponuda, ali u nekoj nižoj srednjoj klasi (oko 50-90e napajanja) koja je i najisplativija za kupca. Donja klasa je kupcu neisplativa jer za malo para dobija još manje performanse (dobar deo cene pojedu rukovanje, lemljenje, transport, ambalaža, oprema... a manji deo ostane za kvalitet delova i projektovanja), dok u gornjoj klasi mnogo košta mala serija, probrane komponente, ekskluzivitet... Po meni, idealno za naše tržište je niža srednja klasa opreme gde se dobije najviše za uložen novac.
A sta je sa kulerima za 6600GT AGP. Samo bog i direktori komp.firmi znaju koliko su prodali ovih kartica samo u bg-u. Sve do jedne imaju njesra od kulera onaj kojei se srafi na 3 rupice i koji nemoze da se nadje kod nas jer uvoznici iako se procesori dobijaju u box pakovanju svi do jednog imaju ultra mega hladnjake za procesore koji u vecini slucajeva skupljaju prasinu mesecima. Kako stoje stvari sve kom.firme imaju tendenciju uvoza samo pcie kartica sto znaci da zbog glupavog kulera ljudi nece moci da ostvare pravo na garanciju. Bez obzira sto Imtel radi cm mogli bi bar da uvezu na kasikicu ako ne vece kolicine VF700 ALCU i VF700CU. Ovako kome treba kupuje napolju i nervira se.
Cisto informativno VF700CU koji u pakovanju osim kulera ima i 8 malih hladnjaka za memoriju + hladnjak za pretvarac agp to pcie kosta zajedno 31 euro u Budimpesti sa sve njihovim pdv-om jer mi drugar to kupuje u maloprodaji. Znaci probajte sa jednom pilot nabavkom po 20 komada i usrecite domace kupce.

Poslednja izmena:
ZorMi je napisao(la):
Enermax aktivno traži distributera ovih dana.

ovo bi bilo stvarno extra da dobije nekog generalnog uvoznika, pa da cene koliko toliko budu nivelizovane sa ostatkom sveta.

Misko je napisao(la):
ovo bi bilo stvarno extra da dobije nekog generalnog uvoznika, pa da cene koliko toliko budu nivelizovane sa ostatkom sveta.

Kao što se i hardver ostalih proizvođača sa generalnim distributerom/uvoznikom može naći po cenama kao u svetu. :wall:

Ne zna čovek šta je gore da li da nečeg nema na tržištu ili da ga ima a da ga plaća duplo više.

tomato je napisao(la):
Kao što se i hardver ostalih proizvođača sa generalnim distributerom/uvoznikom može naći po cenama kao u svetu. :wall:

Ne zna čovek šta je gore da li da nečeg nema na tržištu ili da ga ima a da ga plaća duplo više.

rekao sam koliko toliko, evo erc zastupa Samsung i ne placamo ga nesto mnogo vise, kao sto placamo npr. napajanja.

@ Sp@le: Microsystems ima svasta..... u cenovniku, sto se realnog stanja tice to je sasvim druga prica. Zavisi da li ima uvoznik ciji su cenovnik spojili sa svim ostalima u jedan svoj.

@ Ivan®: Ne bih se slozio da je HG bilo kakvo resenje.... ono imaju stabilniji dotok robe od legendarnog MB-a ali....

Pa ja sam i pokrenuo temu zato sto ne mislim da je resenje...

Valjda neko od mocnika cita ovo, pa nam mozda uslisi molitve 🙂

teletabis je napisao(la):
@ Sp@le: Microsystems ima svasta..... u cenovniku, sto se realnog stanja tice to je sasvim druga prica. Zavisi da li ima uvoznik ciji su cenovnik spojili sa svim ostalima u jedan svoj.

Nazovi lepo pa se informisi, imaju Liberty seriju i to par komada 500w i 400w, samo treba platiti to napajanje sve ostalo je lako.

sp@le je napisao(la):
Nazovi lepo pa se informisi, imaju Liberty seriju i to par komada 500w i 400w, samo treba platiti to napajanje sve ostalo je lako.

Nisi me razumeo.... Microsystems formira svoj cenovnik spajanjem svih cenovnika koje dobiju od veletrgovaca. Tehnicki imaju nesto robe na lageru, ali to je sve kozmetika koja se redovno prodaje. U slucaju kada veletrgovci nemaju robu na lageru nemaju ni oni. Tako da je krajnje uzaludno raspravljati o tome kako oni "obezbedjuju" neku ponudu na trzistu.

Nisi me razumeo.... Microsystems formira svoj cenovnik spajanjem svih cenovnika koje dobiju od veletrgovaca. Tehnicki imaju nesto robe na lageru, ali to je sve kozmetika koja se redovno prodaje. U slucaju kada veletrgovci nemaju robu na lageru nemaju ni oni. Tako da je krajnje uzaludno raspravljati o tome kako oni "obezbedjuju" neku ponudu na trzistu.

Ako nemas vremena da zoves xx brojeva telefona i da trazis robu, sasvim je ok da ih zovnes pa da ti oni nadju, odu po nju, i naplate ti 🙂

@boZZaP: Hmmm... da ne razvlacimo temu. Poenta cele price je bila da li ima neke sanse da ce neko zastupati i uvoziti redovno Zalman-a i Enermax-a.

Zalmana je jos davno uvozio TNT tj. Telix i danas imaju nesto od njih, uglavnom kulere.

@boZZaP: Hmmm... da ne razvlacimo temu. Poenta cele price je bila da li ima neke sanse da ce neko zastupati i uvoziti redovno Zalman-a i Enermax-a.

a poenta je da nije bitno sta ima na trzistu nego sta bi moglo da bude, jer bi to trebalo da bude "odraz naseg nivoa razvijenosti"

pa koga briga da uvozi A klasu kad Enermaxa na benchu ima 5 ljudi koji mogu da ga plate a Zalmanaovih raznih proizvoda (neracunam NB kulere) 15 :bottle:

ustvari Zormi je u svom postu (iz visegodisnjeg iskustva 🙁 ) lepo objasnio

Poslednja izmena:
To jeste tacno, ali mora da se misli i o ljudima koji to zele i mogu da plate.
Kao kad bi neko ocenio da je golf sasvim dobar auto za nase prilike, i kad bi samo to moglo da se kupi. Sta ce nam Mercedes/sta god, kad ce to kupiti najmanje ljudi?

Ne moze da se ide tom logikom.

Na kraju krajeva, nece se to sigurno najvise prodavati, neka bude i drugih stvari na kojima ce se vise zaradjivati. Pa nije valjda ili ener, ili chieftec? Jel moze neka normalna prodavnica da ima kineze, chieftec-a, coolermastera, enermaxa i zalmana na istom mestu, pa nek zaradjuje na necemu manje, na necemu vise, uz fantastican ugled i sta ja znam jos? Zasto je to toliko komplikovano za jaku firmu? Ne mislim siugurno da to treba da uradi neko ko ni sad nema nista u radnji....

Poslednja izmena:
E kako si me nasmejao sa 'ugledom' jer kad se setim da do 'demokratije' sve firme su menjale ime svake 2-3 godine zbog izbegavanja poreza :d

trgovina = kupi jeftino i prodaj skupo

slazem se sa tobom da bi "trebalo" da imamo trgovinu u koju bih sutra mogao da odem i kupim Seasonica 600w ili Enermaxa 1KW a narocito dve ovake 'bebice' 😀 da "cika" oseti vetar u kosi najzad 😛
e-GeForce 7900 GT KO SUPERCLOCKED™
http://evga.com/products/moreinfo.asp?pn=256-P2-N565-AX&family=22

Ivan® je napisao(la):
Jel moze neka normalna prodavnica da ima kineze, chieftec-a, coolermastera, enermaxa i zalmana na istom mestu, pa nek zaradjuje na necemu manje, na necemu vise, uz fantastican ugled i sta ja znam jos? Zasto je to toliko komplikovano za jaku firmu?

ovo je malte ne pa nemoguce. Nemoz da ocekujes da jedna firma radi 10brandova samo napajanja, i to jakih imena, mislim mogu svi ti brandovi ali to mora da se razbije na vise firmi.

Takodje mislim da moze da ima jedan kvalitetan brend napajanja i neke kineze. Medjutim ima dovoljno firmi koje bi svaka mogla da zastupa po neki brend bilo memorija, napajanja tako da trziste bude zastupljenije a onda bi i cene zbog konkurencije morale biti nize nego sto bi bile da jedna firma drzi skoro sve i daje drugim manjim firmama.

Ne znam da li sam u zabludi, ali ja mislim da za sve to ovde ima poprilicno kupaca...

Nek se resi kako je god moguce, samo da se resi. Mislim, mogu ja i sad da se izmaltretiram i da nabavim sve sto mi treba, ali to je totalno druga prica.

Pogledajte sta sve ima u Hrvatskoj, recimo u HG spot-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno