Šta je novo?

Zagusenje Internet Veze Izmedju 18h-23h

Banjica, Beograd. SBB 50/3 (SBB-ov kablovski modem + moj ruter). 1 desktop računar, 2 laptopa i 1 tablet. Sve wireless (nema kablova). Nikakvih primetnih problema sa padom bandwidtha. Redovno idem na ookl-u da testiram brzinu.

Ja sam imao takvih problema letos, EUnet adsl 20/1 i D3i. Kod mene se desavalo izmedju 18-22h sa 16Mbs padne na 2-3Mbs. Bilo nemoguce gledati D3i cak i one SD kanale.
Ispostavilo se da je do Telekoma.

Tasmajdan Beograd Sve u redu. VDSL 50/2 prede ko macka,u bilo koje dana - noci. pozz

Evo kako radi SBB internet u Nisu, paket je 70/4 mb/s

Prilozi

• Speed test.png
    Speed test.png
    29.9 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
539c5b821ac98779ca4e49cdeaa0ff0e.jpg

Isto Niš i SBB u pitanju, paket 50/3

Poslednja izmena:
Није баш СББ и прошло је 23ч али ево резултата из Ниша од другог провајдера. По овоме делује да СББ има неки проблем са својом оптиком од Београда до Ниша, можда је тај проблем превише корисника са великим брзинама који се прикаче предвече ... није немогуће да то ускоро постане уобичајено, надам се да раде на проширењу линка.

5143505730.png

U Nisu SBB ima neki problem.
E sada da li je to problem u linku ka Beogradu ili preveliki broj korisnika na premali broj cvorista koja su preopterecena i preudaljena od krajnjih korisnika, ne znam...

Marko je iz NS, a kaze da i on ima istih problema.

Preveliki broj korisnika na premali broj cvorista koja su preopterecena i preudaljena od krajnjih korisnika, to je realnost koaksijalne infrastrukture kod nas... Zato mi samo nije jasno zasto podizu brzine paketa kada infrastruktura to ne moze da podrzi, upravo to je cisti marketinski trik kako navuci korisnike sa obecanjima velikih brzina...

Poslednja izmena:
Овде је СББ доста оправио чворишта, код мене је чвориште до кога долази оптика у суседној згради и сигурно нема превише захтевних корисника али сада не могу да проверим како ради, откачио сам их новембра. Не јављају се остали СББ корисници из ових крајева да се сазна да ли је проблем локални или глобални.

Mislim da nije bio problem toliko oko podizanja brzina, koliko je bio oko postavljanja UniFi SSIDa kod svakog korisnika.. pa se nakaci negde puno ljudi. Pa se negde nakace ne samo korisnici nego i "dosljaci" :)

Mi imamo 3 zgrade (minimum) povezane na isto cvoriste SBBa kod mene (BG, centar), i to je kod nas od pocetka bila optika (ali ne daju Fiber).
Ja nemam SBB, ali bas sam pitao komsije u prolazu, imaju problema sa ozbiljnom sporoscu interneta ponekad. Znaci i u BGu eto se desava, i to na dobrom cvoristu).

Тешко да ће да се накачи пуно људи пошто кажу Na UNIFI se možete povezati sa 5 različitih uređaja u isto vreme а не би требало да утиче на саобраћај домаћина. Мада тако може да се додатно загуши укупан саобраћај на чворишту па је битан детаљ и да се напише да ли у околини има превише UniFi мрежа, да ли је крај густо насељен и тако то. Код мене може да се ухвати једна, по некој њиховој мапи видим да су у близини три али ништа ближе од ~100м а пошто знамо да се многи жале да им HG не добаци ни кроз један зид, нешто ми не личи да то може много да троши.
Можда су само неки проблеми на чвориштима.

Kod mene je bilo 12ak UniFi mreza kada su poceli ono novembra, vidljivih iz stana :) Znaci kroz zidove i sve :) Sada ih ima uglavnom oko 6, i to je dosta njih sa dobrim signalom, a znam da na mom spratu niko nema SBB :)

Mislio sam na zagusenje cvorista, jer recimo jedan komsija ima Telenor net samo (koji je prilicno ogranicen za kucnu upotrebu moderne porodice), drugi ima Orion... uzeli su SBB login od nekoga i kace se na UniFi po zgradi i koriste ga, bolje im radi :)

Jedna stvar je konstatovanje i "vidljivost" UniFi-a a sasvim druga stvar upotrebljivos tih istih tacaka. Sledeca stvar je ogranicenost kolicine podataka, nije Flat varijanta i to sto je raspolozivo se brzo potrosi. Kako god, nije to razlog zagusenja niti usporenja - vec neka neispravnost na cvoristima i od cvorista do korisnika. Pricam za SBB, naravno.

Kod mene u kraju nema toga ("zagusenje") a narocito ne kao neka "masovna" pojava.

Pozdrav!

Kod tebe mozda neka puno korisnika.

Koliko jedno cvoriste SBB moze da opsluzi teoretski MBps?

:) Opet "teoretski". Ma, bre, dokle vise takva pitanja, komentari i prica u tom fazonu. Sve to ima na Internet-u u besmisleno velikim kolicinama pa koga interesuje teorija iz bilo kog razloga moze danima da se zabavlja, edukuje, informise... a ovde na temema je to neprimereno jer nema uticaja ni na sta.

Pozdrav!

Meni su i download i upload normalni, samo u večernjim satima imam problem sa pingom
Koristim Teliks internet

Ja nista nisam primetio kod mog provajdera. U pitanju je Skynet u Krnjaci koje je kupio SBB. Imam priblizno 60/30 na kablu, ping 1 ms na wi fi oko 40 izvuce mmaksimalno down i 11,12 up, ping 2. Ruter je Tenda. Ne znam da li da menjam ruter zbog brzine na wifi-ju,mada mi je i ovih 30 i kusur sasvim dovoljno. Smart tv je spojen direktno na kabl i tu cesto ide YT u max rezoluciji ili neki HD film, 2 laptopa cesto je na jednom skoro svaki dan ukljucen po 3,4 sata torrent, 2 telefona non stop na wifi-ju nakaceni. Od oktobra do sada mozda 2, 3 kratka prekida kada nam padne osigurac u zgradi pa nemamo ni net ni kablovsku(kopernikis). U pitanju je optika. Zgrada ima 25 stanova. Samo jedan stan ima telekom box a samo 2 net kod Kopernikusa. Ovi kod Kopernikusa kukaju svaki dan, komsiji sam dao svoju šifru jer covek bukvalno ne moze da koristi net. Kazem kod mene licno nikakav problem nikada osetio nisam za ovih 5 meseci koliko koristim uslugu.

Poslednja izmena:
Kopernikus (Vranje) katastrofa, vikend narocito... Brzina paketa je 30/3, ali se cesto desava da ceo vikend nemamo uopste net, a brzina vec redovno pada kad je opterecenje veliko..

MTS mobilni net (preko telefona, ne preko usb modema) brzina od 15/5 do 2/0,2 u zavisnosti od dela grada...

Kopernikus (Vranje) katastrofa, vikend narocito... Brzina paketa je 30/3, ali se cesto desava da ceo vikend nemamo uopste net, a brzina vec redovno pada kad je opterecenje veliko..

MTS mobilni net (preko telefona, ne preko usb modema) brzina od 15/5 do 2/0,2 u zavisnosti od dela grada...
uploadfromtaptalk1457292325948.jpguploadfromtaptalk1457292334027.jpg

Pa dobro, coveku mozda ne treba brzina 100/100 da svlaci dnevno stotine gigabajta ;)

Pa nema boljih mogucnosti, nema alternativa.. ADSL ili nista. I to ne neka dobra parica. Bolje nego 0 na SBBu :D

Kako ti ne dosadi to klinacko ponasanje? :) Mislim, ok ali vise nije ni zanimljivo, ni smesno, ni tuzno... sad samo smara... (da ne pricam o klasicnom trolovanju)

Pozdrav!

Napisao sam da ih pohvalim jer eto radi onako kako treba. Na Mirijevu nažalost nema nekih alternativa, ili ptt ili mts....

Kod mene u Aranđelovcu takođe ima nekih zagušenja, DL/UP je dobar međutim ping pravi problem u multiplayer igrama, i primetno duže očitava stranice na internetu. U pitanju su Kopernikus 30/3 i MTS 10/1. Na oba ISP imam isti problem.

Kako ti ne dosadi to klinacko ponasanje? :) Mislim, ok ali vise nije ni zanimljivo, ni smesno, ni tuzno... sad samo smara... (da ne pricam o klasicnom trolovanju)
Pa kad neki ignorisu kakvo je stanje na terenu...
Za zagusenje nisam siguran da li je do agregacije, ili mozda SBB ima neki drugi problem, cisto mislim da jeste, s' obzirom na to kada je pocelo.

Kako tebe ne smori da toliko pricas u ove dve teme a nijednu tehnicku cinjenicu ne navedes, a opet pises?:)

Nazad
Vrh Dno