Šta je novo?

Zabada mi modem

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Znaci radi normalno, pa se smori posle nekog vremena i zabode.
Cudna situacija, nema nekog pravila nekada na 2 sata a nekada na 24 se zabode.
Nekada ne zabada vise od 24h. Nema nikakvog protoka uopste.

Kod:
Ping default gateway 0.0.0.0	PASSED
Ping Primary Domain Name Server [COLOR="Red"]FAIL[/COLOR]
Znaci sve radi, ali nece ni da pinguje.
Posle ga samo resetujem, i radi neko vreme, pa zabode. Ovo traje vec skoro tri nedelje, ali sad sam povileneo skroz. Zabo mi na 45 min.

Kod:
Modem Connection Test
Testing Ethernet connection	PASS
Testing ADSL line for sync	PASS
Testing Ethernet connection to ATM	PASS
ATM Connection Test
Testing ATM OAM segment ping	FAIL
Testing ATM OAM end to end ping	FAIL
ISP Connection Test
Testing PPPoE server connectivity	PASS
Testing PPPoE server session	PASS
Testing authentication with server	PASS
Validating assigned IP address 91.150.98.241	PASS
Internet Connection Test
Ping default gateway 91.150.98.1	PASS
Ping Primary Domain Name Server	[COLOR="Lime"]PASS[/COLOR]
Znaci samo poslednji [Ping Primary Domain Name Server] nece da prodje.

E sad, jel sam se ja istripovao ili ne, ali mislim da zabada cesce kada je torent ukljucen. Azureus, uTorrent, nebitno. Ostavim uvece da skida, ujutru nema konekcije. Net limiter kaze da skida posle toga jos max 2 sata. Jel moguce da torrenti zezaju?
Modem resetovan i na fabricko, win reinstaliran na prosloj masini, isto, pre dan-dva castim sebe novom masinom i isto se sve desava, znaci nije ni do mene, ni do OS-a, ni do masine, vec je do modema. Napominjem da je par meseci radio ok, nisam ga resetovao i po nedelju dana, sem kada sam iskljucivao nesto ili sl.
E, da, modem je GayHuawei MT882 - ISP Telekom
Sta moze da bude?

P.S. Jos jedno pitanje, na speedtest-u, prvo mi je preporuceni server bio Budimpesta, pa Temisvar, sada Sofija. Sto se menja, mislim sto menjaju?

Poslednja izmena:
ja kad dobijem adresu iz ranga 91. uopste nemam protok, dok ne dobijem onu sa 77.

mislim da ovaj modem/ruter nema dobar pppoe klijent, tako da meni konekciju ostvaruje ruter/switch koji je iz modema

Hm, pise mi da sma iz Subotice, mada to nije ni bitno, radi. Torenti mi trenutno skidaju 28kbps, protok je skroz ok. E sad, za pppoe mislim da nisi u pravu jer je 4 meseca radio ok, a zabada od skoro. Sta znam.

Znam za tu foru i ne koristim ni jedan messenger, sem u retkim situacijama, a i onda nije icq.
Anything else?

meni se to desavalo dok sam ga kacio na usb.

Probaj da ga resetujes...imas sa zadnje stranice reset, pored prekidaca za napajanje.Posle toga
obicno proradi.I promeni mu adsl standard na g.dmt.

Reset ne pomaze. Kacim ga preko lan-a.
Bacio sam ga na g.dmt pa cemo videti.

Poslednja izmena:
znam da su pojmovi "jeftino" i "skupo" relativni, ali generalno gledano pravi routeri su u poslednjih godinu-dve dana toliko pojeftinili, da je skoro besmisleno uopste razmisljati zasto neki krs pod imenom "Huawei", koji lokalni provajderi ovde dele za dzaba, nece da radi.

ako resis da se izujes, za na primer 2.000 dingera, siguran sam da u kikindi mozes pronaci neki d-link recimo.

za duplo vise novca na ebay-u se mogu dobiti takve ludnice od routera za koje ne mozes ni da zamislis sta su sve u stanju da rade, a ne da razmisljas dal' ce huawei-a da zbunjuje ICQ ili nece.
hardware-ski vec dostizu P3 PC-e.
meni se cini da ce uskoro, za prosecnog home user-a, u kuci biti dovoljno da ukljuci televizor i tastaturu u router. PC mu nece ni trebati.

sve u svemu, zahebi te krseve u gay bojama. nisu vredni zivaca.

Ne, nije poenta da li je taj modem jeftin ili sqp. Radio je i treba da radi.
Ako sam vec platio taj modem, necu valjda da placam o5 modem koji sam platio. A ni nemam para trenutno, tako da ta opcija ne dolazi u obzir.

da je skoro besmisleno uopste razmisljati zasto neki krs pod imenom "Huawei", koji lokalni provajderi ovde dele za dzaba, nece da radi.
Koji si ti optimista, pa Telekom već neko vreme instalira Huawei DSLAM-ove na centralama:

Postoje problemi sa Huaweii opremom koja malo "cudno" tretira internu
konfiguraciju... Kao i sa starijom Alkatel opremom (korisnici pusteni u
Beogradu na samom pocetku rada ADSL-a), na ASAM uredajima...
http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1175437&postcount=609

Pošto meni sad umesto Alkatel piše "unknown vendor" biće da je kod mene baš takav DSLAM.

Koji si ti optimista, pa Telekom već neko vreme instalira Huawei DSLAM-ove na centralama:
.........

pa sta to treb da znaci?
da je to dobro ili da je neko dobio najvece huawei-dacic-koferce?
ako je dobra, sto onda nece da radi, nego je naslov svakog drugog thread-a na bench forumu "zasto mi se zaglupljuje modem od 3 evra"?

promenio sam 10 ili 11 adsl routera za 2,5 godine.
prvih 5 ili 6, za prvih 8 meseci, su sve bili ti krsevi od provajdera i svi su se ponasali kao sto tiristor opisuje - prvo su radili, a posle su prestajali da rade.
posle toga sam promenio 5 normalnih routera (zyxel, netgear, d-link, nemacki avm) i ni jednom mi se konekcija nije "zabola" za 2 godine.
i sad treba biti genija, pa izvuci zakljucak.

off topic:
mozda nisam treb'o da spominjem gljivicu, nesto cesto isparavaju postovi ovde?

Zabo mi je i na g.dmt jutros. Au, kako sam besan, a nedelja.
One smradove sam zvao jos prosle nedelje, rekli da im dam mob, da ce me zvati da ugovorimo vreme kada ce da dodju, ali nista, kontam da imaju puno posla na terenu, pa ne mogu da stignu do mene. A ja reko, da u medjuvremenu malo sa vama procaskam...

Da spakujem ja ovo i zapalim sutra u telekom centar, da im se nacestitam nove godine? Jel ima neke sanse da mi zamene ovo njesra odmah bez cekanja 100 godina?

Ne verujem da hoce da menjaju modeme tek tako.Prijavi lepo i sacekaj da terenci srede stvar.

I kod mene isti problem, isti router, ISDN linija. Zvao smarao i obećali da će neko da dođe da vidi (nadam se i 'opravi) u čemu je problem.

Meni je juce bez ikakvog razloga zaboo taj isti huawai i juce nisam ceo dan imao net jer sluzba nije radila.Danas sam ih nazvao i rekose da treba da resetujem modem rucno...proradilo je ,samo ce mi biti maaaaalko problem da se pentram na ta tavan svaki put kada zabode ,jer su mi tamo modem i swich :mad:

Meni je juce bez ikakvog razloga zaboo taj isti huawai i juce nisam ceo dan imao net jer sluzba nije radila.Danas sam ih nazvao i rekose da treba da resetujem modem rucno...proradilo je ,samo ce mi biti maaaaalko problem da se pentram na ta tavan svaki put kada zabode ,jer su mi tamo modem i swich :mad:
Mozda se pregreva.Jel vrucina na tavanu?Postavi ga uspravno na postolje da bi se bolje hladio.

Update za sve koje interesuje

Ovako, danas su mi bili po treci put. :S:

Prvi dan su videli da nesto stvarno nije u redu, mozem zabada na 15-20-30 min. Retko kad izdrzi ceo sat. Promenuli mi paricu, rekose proverice jos, pa ce doci sutra. Sa novom paricom isto.
Drugi dan su bili, dali mi njihov modem na testiranje, isto se desava. Rekose testiraj, dolazimo sutra. Situacija i dalje ista.
Treci dan su me zvali ujutru da mi kazu da nemaju prevoz i nemaju cime da dodju, pa ce doci sledeci dan :D. Naravno, modem i dalje zabada.
Cetvrti dan [danas], kada sam ih ubedio da nije masina ta koja pravi problem, jer pppoe ostvaruje sam modem, a i u medjuvremenu sam menjao masinu pa je probano na 4 OS-a, jedan linux, tri wina. :p , bacili su se na posao. Menjali mi parice opet, merili liniju, promenuli mi sedmu paricu, dosli gore u stan, vide nastavljan kabl, kao mozda to pravi smetnje. Ja lepo kazem da nije, imam ganc nov kabl koji sam kupio u svrhe testiranja, probao sam i sa tim direkt iz zida u spliter, znaci iskljucujem mogucnost i kabla, kao oni, stavi taj. Rekoh stavicu, nista me ne kosta. Jos dok su bili tu stavim taj novi, i dalje se isto desava. Rekose doci ce sutra opet. Fiksni mi nije radio jedno 15 sati, ko zna zasto od tog menjanja... :S:

Videcemo sta ce sutra da kazu... Nesto se razmisljam da spustim komp dole u ulaz zgrade, otvorim ptt ormaric i konektujem se.... :d

Oni ne znaju u cemu je problem, a ne znam ni ja.

Nesto razmisljam, da nije do portova koje koriste p2p programi? Mada, probao sam i uTorrent, i Azureus, i stavljao random port, isto se desava.

Ako ne budu mogli to da rese, da li imam pravo da raskinem ugovor koji sam potpisao na godinu dana? Predjem lepo na sbb, i resim problem.

Kod mene je situacija i dalje ista, kod surfa radi redovno, cim da dl managerom nesto krenem da skidam pukne. Cekam 1.septembar, mozda ce se dupliranjem brzine nesto resiti, ako ne onda cu dalje da zovem dok ne rese. Meni se cini da je problem u dslam-u u centrali.

meni zabode takodje, ali dosta redje, svakih 5-6-7 dana, ugasim-upalim i nastavi normalno.
cenim da je zbog pregrevanja...
meni prob. pravi(o) p2p dok nisam promenio Max Half Open TCP Conn. u Firewall sekciji sa def (koji nisam zapamtio) na 90, sto je i maximum (zar je moguce ?!)
sad mi azureus ne spusta ispod 47-48 KB.
a pre toga, radi 3-4 minuta punom parom, obori na nula i kulira satima ! dok za to vreme SVE ostalo radi najnormalnije :wall:
ostaje mi da sacekam jos 3-4 dana da vidim da li ce da se zaludi da moram da ga gasim...i da li ce da mi skine ovu diskografiju u naredna 2.5h (obicno u ovo doba noci nije skidao nista)...

evo, radio je svega 45 minuta i azureus ga popusio. reboot sam ruter i nastavio je punom brzinom...

Poslednja izmena:
Kod mene je problem resen :)

Naime, kao sto svi znate telekom ne garantuje da ce gaming, p2p da rade kako treba. Kao p2p protokol je nelegalan, i to mi kaze lik koji je dolazio kod mene, zvao je one iz NS-a da vidi sta dalje posto nije znao. Ja mu lepo kazem, da se razumemo, p2p kao protokol je sasvim legalan, a to sto na torentima ima ilegalnih filmova i dr. nije moj problem, ja skidam tetkine slike kengura iz Australije, zar ne? :D

LM, sta se desava... Kaze lik zvace on NovoNasadjene i ima neka fora, nije znao da mi objasni sta tacno, mada me jako jako interesuje, ali, uglavnom, nesto oni tamo urade u vezi linije i veza ne puca, stabilnija je, ali dolazi do blagog pada protoka. E, to su uradili i sada radi, evo vec 3-4 dana bez zabadanja. Sto se tice pada protoka, nije bas nesto preterano osetan, http i dalje radi kao sumanut, a torrenti isto, zavisi od trackera. Na p2p 26-27-28kBps, ja zadovoljan, tetka seeduje slike kengura i dalje... :D

U svakom slucaju, taman jos kad legne ovo povecanje bice ok brzina.
Oni koji se nadaju da ce im povecanje brzine doneti i stabilniji rad neka se vise ne nadaju, jer od toga nema nista. Leekovi su bili max usluzni, razumni i korektni, da covek ne poveruje da su iz telekoma, i poz za njih.

Jedna stvar mi izgleda ostaje misterija, zasto je 4-5 meseci sve radilo ok, a onda odjednom ne radi, do promene toga-bilo-cega u centrali???

Malopre, kad sam se probudio, zatekao sam zakucan modem, ugasi-upalio, azureus krenuo punom parom a u NetLimiter-u mi skace brzina od ~700Kb do ~900Kb !
Inace imam 512/128Kb kod Lelekom-a i jos nije 1. septembar...

Poslednja izmena:
meni zabode takodje, ali dosta redje, svakih 5-6-7 dana, ugasim-upalim i nastavi normalno.
cenim da je zbog pregrevanja...
I ja mislio da je zbog pregrevanja, kad mi se to desilo prvi put pre 15-ak dana, ali evo i danas :mad: A uz to pre par dana poceli i problemi sa uTorrentom, koje ranije nisam imao ... sta li to samo mulja onaj olos iz Smrdljikoma ...

Interesuje me, kada bih kupio neki drugi ADSL modem, a ne ovaj HUAWEI, da li bi mogao odmah bez problema da ga pokrenem da radi, bez zvanja telekoma. Imam sifru & pass koje sam dobio od njih. Razmisljam da kupim jedan rezervni modem, kad ovaj HUAW (EI Nish) rikne, da imam odmah rezervu ?

Da radio bi, smao uneses user i pass u taj novi modem i to je to.

evo, za divno cudo, od mog poslednjeg posta ovde, nisam iskljucivao ruter...radi, a nista nisam cackao...zbunt?!???
ah, setih se, jesam jednom, kad sam na sat vremena probao starog SpeedStream-a. btw, i on je radio bez problema tih sat vremena, samo sto me mrzelo da se bakcem s mapiranjem portova, pa mi je u bitcommet-u sijalo crveno svetalce

Poslednja izmena:
Hm, trebao si procitati ceo topic.....

Vrh Dno