Šta je novo?

Za ljubitelje Digitalnih satova

Puče mi narukvica na DW-5600 bb, ako neko zna odakle naručiti neka javne.

Ne gadim se ni ako ima nešto OK kvaliteta sa Ali ekspresa, ako je neko uzimao za 5600 seriju…

^ Ovo izgleda dobro, samo cena “kita” sa linka je trenutno 100$. Nisam razmišljao u pravcu takvog ulaganja za EDC sat. Verujem da je ovaj titanijum lep i lagan, ali prilično nežan i osetljiv na ogrebotine.

^ Ovo izgleda dobro, samo cena “kita” sa linka je trenutno 100$. Nisam razmišljao u pravcu takvog ulaganja za EDC sat. Verujem da je ovaj titanijum lep i lagan, ali prilično nežan i osetljiv na ogrebotine.

naveo sam kao primer, mislim da može da ne nađe i za duplo jeftinije

jasno… hvala na predlogu.
Naručio sam neku gumu/silikon generičku sa Alija videćemo kakva je.

G shock m5610u.Nabavio juce.Nisam siguran da li cu ga zadrzati..Da li je neko uspeo da uhvati signal iz Nemacke za atomsko vreme?Multiband 6.
Ili ne.moze u Srbiji?Hvala..I neko ako ima.iskustva sa ovim satom.Dosadili.mi pametni satovi,pa rekoh da probam g shock...

G shock m5610u.Nabavio juce.Nisam siguran da li cu ga zadrzati..Da li je neko uspeo da uhvati signal iz Nemacke za atomsko vreme?Multiband 6.
Ili ne.moze u Srbiji?Hvala..I neko ako ima.iskustva sa ovim satom.Dosadili.mi pametni satovi,pa rekoh da probam g shock...

Ovo je jedna najboljih, ako ne i najbolja "kockica", Recenzija je stara dve godine, ali sve isto važi. Iz kog si grada ? Signal mora da se uhvati.

ja imam protrek, nije gshock ali ima multiband, hvata signal svaku noc oko 3-4 ujutro

Ako me sećanje dobro sluzi, treba da pokreneš manualnu sinhronizaciju i da gledaš gde hvata signal, piše da nema ili l1-l3 za jačinu signala. Otprilike mu treba minut dva da napiše da ima signala.
Posle kad nađeš mesto gde može da uhvati manuelno tu ga ostavis uveče.

Prilozi

• Screenshot_20250311_211203_Edge.jpg
    Screenshot_20250311_211203_Edge.jpg
    117.6 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20250311_211130_Edge.jpg
    Screenshot_20250311_211130_Edge.jpg
    119 KB · Pregleda: 27
ja sam obicno hvatao, to jest ostavljao sat nocu na prozoru

tako je, moze manuelno da se uhvati u bilo koje doba dana ili da se ostavi pored prozora u toku noci. Ja licno praktikujem da ostavim pored prozora samo kad je promena vremena +1 sat unapred ili unazad, a ostale dane ako uhvati - uhvati signal jer na 6 meseci ne moze da omasi vise od par sekundi

meni je sat nonstop na ruci, uhvati i dok spavam (ne spavam ispod prozora)

meni hvata kad spavam u kuci, u stanu ne uspeva. Pretpostavljam zbog toga sto imam samo 2 spoljna zida + pvc stolacija :D

stigao mi je alat sa alija i uspeo sam da otvorim sat, sad imam problem kako da izvadim bateriju. ovi šrafići se ne mogu odšrafiti bilo čim što imam a imam svašta
možda treba izgurati bateriju ali ni to mi ne uspeva, ima sa strane neka crna plastika. da li to treba skloniti nekako

stigao mi je alat sa alija i uspeo sam da otvorim sat, sad imam problem kako da izvadim bateriju. ovi šrafići se ne mogu odšrafiti bilo čim što imam a imam svašta
možda treba izgurati bateriju ali ni to mi ne uspeva, ima sa strane neka crna plastika. da li to treba skloniti nekako

2:30?

samo sam zavukao ispod šrafciger i izvadio bateriju sa sve metalom, e sad kako ću da ga vratim nemam pojma
šrafovi su previše plitki, nisačim ne mogu da ih odvrnem a imam te male veličine

sad sam video da sam u pogrešnoj temi, prebacite :ROFLMAO:

Odvrće se samo jedno malo šrafče koje drži taj T-limčić. Šrafcigerče postoji, imam ih dva, jedno baš sitno i tanko, cca 1mm širine, drugo malo više. Ako su predebeli, naoštri ih - istanji na brusnom kamenu.
Čak ne mora ni da se odšrafi to limče, dovoljno je elastično da ga mao zadigneš vrhom šrafcigerčeta ili sitnim nožićem i baterija ispada. Na isti način se i vraća
Nekad je dovoljno da se samo malo olabavu i zarotira za 45º, opet dovoljno da oslobodi bateriju

Poslednja izmena:

Za radio controled satove, za naše područje je "nadležan" DCF77 predajnik u Nemačkoj.

Ako imate problem sa prijemom signala, proverite na gmaps gde se u odnosu na vašu lokaciju nalazi DCF77.
Tj. koji azimut treba da hvatate da bi imali što bolji prijem.
Tj, u kojem pravcu je taj predajnik koji šalje signal tačnog vremena.
I onda sat postavite tako da je na tu stranu čist prijem.

Živim u Novom Sadu gde generalno nema problema sa prijemom za radio controled satove, ali tu gde stanujem, baš u pravcu DCF77 se nalazi golema betonska zgradurina od nekih 8-9 spratova, a ja u prizemlju. Tako da prijem jeste otežan. Međutim, za moj sat imam podatak kako je prijemna antena orjentisana, pa kada ga ostavim pored prozora tako da je pravilno okrenuta prema DCF77, nema problem sa prijemom te noći kada se vreme pomera. A samo tada vodim račua. Ostalih dana jok. Jbmliga, nekada uhvati nekada ne, ali i da tih 6 meseci ne uhvati time sync signal, ne može da pobegne više od nekoliko sekundi.

Inače, zanimljivo je da u Grčkoj (koja je zvanično na granici prijema signala) lepo hvata signal, bez problema, ali se mučio u Nemačkoj u Nimbergu.
A u sada u Švedskoj, k'o i u Srbiji, garantovano hvata sync samo ako ga pravilno usmerim.

Pre par godina u Dominikanskoj Republici, imao sam zbun. Iako je pravilno bila podešena vremenska zona, neočekivano je hvatao prilično udaljeni WWVB signal iz USA, predajnik je u Koloradu.
I ond mi je u jednom momentu pomerio vreme na DST, iako se lokalno ne pomera. Namestio jesam vremensku zonu, ali je DST ostalo na auto iako se tu gde sam vreme ne pomera sezonski. Nije mi palo na pamet da će tu gde sam hvatati neki signal.

Zaljubio sam se u ovaj sat.Hvata svako vece u 2.02 signal na prozoru...Beograd..

meni u 3:03 :D

Koji je tacno model to? Koja mu je cijena trenutno?

Casio G-shock GW-M5610U​

Cena 14/15k rsd.

Da li G-shock koji nije radio kontroler, može automatski da menja letnje zimsko vreme automatski ?

Da li neko zna bitne razlile oko modela
G-SHOCK GA-100L-1AER i QQ-citizen sat model M150J003Y ?
Razlika je Bog me 60 tak evra.

To automatsko ažuriranje vremena je realno potrebno jednom mesečno, jer on više od par sekundi ne može da kasni/zuri na mesec dana

Imate i manuelni opciju, drži se par sekundi donji desni taster, odmah kreće pretragu signala i radi ažuriranje

Nazad
Vrh Dno