Jer ovo nije tema o automaticima, već analognim satovima 😄😛Vi kojima smeta automatik šta ćete iopšte u ovoj temi 😁
A gde dođu ovi što kupuju automatike na AliExpressu?Automatik je osećaj, moć.
Ljubav takođe, rekao bih. Kakve crne sekunde.
Čovek kupuje BMW ili Merca zbog osećaja i moći.
Da ga kupuje zbog isplativosti kupio bi Korsu ili Punta.
Pa pazi, entry level automatik kod "zapadnih" proizvođača je taman skuplji od jeftinog kvarcnog kod istih koliko je Aliexpress automatik skuplji od Aliexpress kvarcnog.A gde dođu ovi što kupuju automatike na AliExpressu?
Za ove prve je istina, u nekom paralelnom univerzumu.Samo vozači BMW i Merca su dobri vozači?
🤔
Прелеп 😍
Da ispravim sebe, mislio sam na podesavanje vremena, ne navijanje sata. Povukao me jedan od prethodnih postova na navijanje 🙂Automatici se navijaju, kako im i ime kaže, automatski - sami, tokom nošenja. Ne postoji potreba da se svaki dan-dva ručno navijaju. Jedina situacija u kojoj automatik mora ručno da se navije je nakon dužeg perioda nenošenja (dva dana, ili više, u zavisnosti od mehanizma). Čak i tada, ne moraju svi da se navijaju ručno - nekima je dovoljno da se prodrmaju nekoliko puta i da imaju dovoljno energije da krenu da rade. Naravno, podešavanje vremena je potrebno i u tim situacijama.
Satovi sa ručnim navijanjem (ne-automatici) moraju da se navijaju svakih X dana. Koliko je to X, to zavisi od konkretnog mehanizma u satu.
Pozdrav
koliko se razumeš u vozače određenih brendova automobila isto toliko se izgleda razumeš i u satove, pogotovo automatike.Za ove prve je istina, u nekom paralelnom univerzumu.
@tema, mehanika je zaista za one koji vole i uzivaju u cinjenici da svako jutro treba da naviju sat, ili da nose sat da bi radio. Neko to ne razume, sto je logicno, neko shvata koliko je drugacije iskustvo nosenja sata u takvom slucaju.
Ja naprimer sat na navijanje nikad ne bih uzeo iz prostog razloga, verovatno bih svaki treci dan zaboravio da ga navijem 😀 .
Ovaj mi je bas lep, neka sluzi dugo))
A sta tacno tebi nije jasno u napisanom? Vrlo konkretno je navedena mehanika kao opsta i satovi na navijanje (podrazumeva se rucno navijanje) kao deo mehanickih satova.koliko se razumeš u vozače određenih brendova automobila isto toliko se izgleda razumeš i u satove, pogotovo automatike.
svašta se ovde može pročitati
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari