Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Drugari, dobio sam na poklon jedan sat, automatik. Šta možete da mi kažete o njemu ? Izvinjavam se na lošim slikama. Još uvek se učim.

Pogledajte prilog 456243Pogledajte prilog 456244Pogledajte prilog 456245Pogledajte prilog 456247Pogledajte prilog 456248Pogledajte prilog 456249

ingersoll je bila americka watch firma koja je bankrotirala, pa je jednog momenta kad su satovi ponovo postali popularni reaktivirana robna marka, a vlasnik je iz kine gde se proizvode i odakle su navodno i mehanizmi i trude se da imaju retroizgled.
Not my cup of tee :)

@vladat1 Sad gledam back, moguce da je i myota? Kako su cuje kad ga zavrtis i da li ima hacking?

@vladat1 Sad gledam back, moguce da je i myota? Kako su cuje kad ga zavrtis i da li ima hacking?

Odložio sam ga. Sada se zanimam sa nekom džojsticima. Dolaze mi u toku nedelje deca od drugara, i planiram da im dam da igraju Double Dragon Neon. Mada polako me savladava i neki psihički umor, kao da me onaj energetski vampir iz serije What We Do in the Shadows polako pije :D

Posle duzeg vremena konacno sam uspeo da postanem ponosni vlasnik MTG-B1000-1A
Gledam ga i pratim od kad se pojavio i konacno se ukazala prilika da ga imam u kolekciji.
Po mom misljenju je bas premium i napravljen je da traje godinama i godinama (lupicu...decenijama).
fhant657qfpa1.jpg

Poslednja izmena:
Posle duzeg vremena konacno sam uspeo da postanem ponosni vlasnik MTG-B1000-1A
Gledam ga i pratim od kad se pojavio i konacno se ukazala prilika da ga imam u kolekciji.
Po mom misljenju je bas premium i napravljen je da traje godinama i godinama (lupicu...decenijama).
Cestitke, odlican izbor. Ja sam ovih dana bas u Tokiju i uzeo ga takodje. Samo je verzija sa metalnom narukvicom. Gledao par dana u prodavnicama i lomio se izmedju njega i B3000. Na kraju prelomio i uzeo B1000 zbog par stvari:

1. Detalji i zavrsna obrada nekako na B1000 deluju bolje
2. Iako je impresivno koliko su stanjili B3000, toliko meni ne deluje lepo zbog toga. Bukvalno je kao pljeskavica.
3. Na sve to, popusti u Japanu za B1000 su fantasticni, za 500ak evra sam ga uzeo novog.

Razmisljam da dok sam ovde uzmem i neki Seiko 5, bukvalno mogu sa se uzmu za 170-180e novi (Bic Camera i slicne radnje).

Evo i slike:

1000006795.jpg
1000006796.jpg

Gde u BG videti uživo veći broj Casio Edifice modela? Uzeo bih neki solar...

Dok sam u Japanu iskoristih priliku da dodam i jedan Seiko u kolekciju. Kul mi je sto ima kanji dan u nedelji pored standardnog (Mon-Sun), specijalna je edicija i pritom nemam narandzasti sat tako da pokriva nekoliko kategorija i drugaciji je od standardnih Seiko 5 Sports, jer predstavlja omaz na model iz 1969 godine.

Osim sto mi se svidja sam sat, predstavlja i sjajan suvenir :)

Imao sam srecu da ga je drugar nasao u outletu, pa je izasao svega 170e

1000007438.jpg

1000007442.jpg

1000007440.jpg

1000007443.jpg

Super ulov za te novce. Ja sam iz te se kolekcije zeleo SRPK17.

Super ulov za te novce. Ja sam iz te se kolekcije zeleo SRPK17.
Jeste, zaista. Bilo je par modela jos iz te serije, ukljucujuci i SRPK17 (malo je drugacija oznaka za japansko trziste), ali ovaj je bio toliko ispod cene (29k vs 46k jena) da nisam mogao da odolim :)

Modeli koji se prodaju na Bliskom istoku, pored engleskih MON-SUN, imaju dane ispisane i arapskim pismom. Imam jednu Seiko peticu, s' kraja 70-tih.
Pozdrav

Da li neko ima ideju gde bih mogao da kupim kutiju za 6 - 12 satova, ovako nesto?

Problem je sto meni treba kutija visine max 7cm (7,2 eventualno) a sve koje nalazim su 8cm i vise.
I da je ok cena, sta znam, do 5000din mozda

Ali/Temu. Takve iste kutije su oko 1200-2500 din u zavisnosti od dimenzija.

Gledao sam, ni tamo ne nalazim nsta plice od 8cm (tj nasao sam 7.5 ali i to je mnogo).

Moracu izgleda da ih drzim negde drugde.. :(

Vidim da su se pojavili homage najpoznatijih modela satova na Aliexpresu sa Seiko mehanizmom .
Ima li neko iskustva, koji se proizvođač najbolje pokazao?
Navodno je San Martin najbolji, a i skuplji je od drugih.

Poslednja izmena:
Ја сам купио Steeldive прошлог децембра, није био нешто претерано јефтин, 105€ је био на попусту. Омаж неком старом моделу Ролекса, искрено нисам га купио због тога већ зато што ми се свидео модел, нисам чак ни знао тај податак када сам га куповао. Не бих ни узимао омаж неког актуелног модела било ког бренда.
Што се тиче самог сата ја сам презадовољан, NH35 механизам, сафирно стакло, пуна квалитетна метална наруквица, немам ниједну замерку.

Ја сам купио Steeldive прошлог децембра,

Za njih pišu da su dobri, samo im je završna obrada loša. Steeldive se valjda podelio na dve posebne fabrike. Zaboravih kako se druga zove. Nešto su jeftiniji.

Na WuSeek kažu da je San Martin ubedljivo najbolji, ali su oko 20k.

Jedino što mi se ne sviđa, kod jedne prodavnice vidim da šalju neregistrovano! Možda nije kod svih tako.

sm je najizvikaniji. Ja sam kupio sm dok jos nisu imali sm na logou vec ltm, sto su inicijali vlasnika, posle nedelju dana ispadne lume pip sam od sebe, posle ispali srafovi iz narukvice...Kazu iz sm 1sraf je 10 evra...
Mercur je verovatno najbolji.

Ima i na KP i Steeldive i San Martin.
Baš lepi satovi... Nekako ja se "venčao" sa G Shock satovima ali mislim da ću dati priliku Steeldive Tuna Marine Tiffany. Baš je lep.

Ima i na KP i Steeldive i San Martin.
Baš lepi satovi... Nekako ja se "venčao" sa G Shock satovima ali mislim da ću dati priliku Steeldive Tuna Marine Tiffany. Baš je lep.

kad reče Tuna. Verovatno ću zimus da sastavim sam jedan sat iz delova. Mahanizam, kućište ...

kad reče Tuna. Verovatno ću zimus da sastavim sam jedan sat iz delova. Mahanizam, kućište ...
tuna je monoblock, nije bas za prvi build.
Ja sam se nosio idejom da ovo napravim, ali sam se brzo oladio :)

Nautilus mi je pusta želja, ali je i homage "skup" + mehanizmi koje koriste San Martin nisu baš najpouzdaniji, bolji su kod Rolexa i Omega Seamaster, Seiko i Orient mehanizam, a i satovi su oko 15k, jedino poštarina bez praćenja, a opcija sa praćenjem je dhl za 10k!

Ne nalazim ovaj, jel to neki seamaster?

Prilozi

• Screenshot_2024-10-10-05-13-01-43_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    Screenshot_2024-10-10-05-13-01-43_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
    305.4 KB · Pregleda: 102
To je ovaj
gadient blue + mesh

Nazad
Vrh Dno