I meni liči da je fejk. Ako dobijem još neku sliku zadnje strane, kačim.
Nije Meranom, ali sam razmenio par mailova sa Favinovom. Kaže da radi ruska pošta sa Srbijom. Koliko vidim i Meranom bi trebalo da šalje ruskom poštom tako da mislim da tu ne bi trebalo da bude problema.Da li je neko kupovao preko https://meranom.com/ a poslednjih dva meseca i kako ?
Ma to je mod, NH35 mehanizam (inače dobar mehanizam - japanski - 4R35 za mase)...O da
Traži kao da nije fake..... (sindikalna prodaja u jednoj firmi)
Nije Meranom, ali sam razmenio par mailova sa Favinovom. Kaže da radi ruska pošta sa Srbijom. Koliko vidim i Meranom bi trebalo da šalje ruskom poštom tako da mislim da tu ne bi trebalo da bude problema.
Kakvo vam je mišljenje o diverima sa malo "smelijom" bojom cifera u odnosu na klasičnu crnu, a u pogledu kombinovanja sa odećom?
Ovih dana merkam Orient Kamasu u ovoj boji, meni izgleda ju-juu-juu-kolko-dobro, ali nešto nisam siguran koliko je zahvalan za upariti sa odevnim kombinacijama. Ali eto, ovu teal nijansu nisam viđao često, pa mi je zato i zanimljiva.
Trenutno nikako. Inace prihvataju samo ruske platne kartice a moglo je za nas samo pteko paypala..dok i to nisu ukinuli, kao privremeno. Narrucio kolega dva komada pre sveg ovog ******.a kako ide za plaćanje?
StariAS
Pre nekih dve godine pokrenut je projekat na jednom španskim forumu da se limitiranom serijom satova oda pošta likvidatorima Černobilske katastrofe.
U tom trenutku nisam bio načisto da li da učestvujem u projektu, a pratio sam preko WUS i watch.ru, pa sam na kraju rešio da se povučem i pare odvojim za nešto drugo jer mi se dizajn koji su izabrali nije dopao. Nisam ljubitelj kućišta tipa 160, jer u kombinaciji sa narukvicom od 22mm izgleda jako nezgrapno na mom malom zglobu, takođe skazaljke u obliku mačeva meni lično pašu samo na "ušastu" amfibiju, nikako ne na ovo što sad Meranom redovno izbacuje u svojim "posebnim" serijama.
Tako da sticajem okolnosti, maja ove godine, dolazimo do situacije da Meranom po nekima sasvim nekoreknto postupa i pušta u prodaju deo delova za ove satove koji su iz ostataka inicijalne partije, cifere, lunete i zadnje poklopce.
Rezultat moje kupovine cifera "Pripjat" je i sat koji sam može se reći "sklepao" po sopstevnom ukusu. Mehanizam 2409 sam lično i uspešno servisirao, a izbor kućišta je pao ne najpribližnije titanijumskom koje nikako ne uspevam da nađem, a bilo mi je idealno za prvobitnu zamisao. Skazaljke su uzete opet po ukusu od Favinova, pod komandirca, sa sekundarom pune dužine i okruglim markerom. Nazad sam postavio obični, čisti poklopac, a unutra preko mehanizma sovjetski antimagnetni ekran koji sam isčačkao iz sata pokupljenog sa buvljaka. Krunica je novog obrazca i dodaje još oštrine već istaknutim ivicama kućišta. Luneta je nabavljena od jednog od ljudi koji ih ovde u Moskvi radi po narudžbini za slučajeve poput mene.
Za kraj foto kako izgleda ovaj prelepi cifer u mraku i još jednom neka mi oproste svi koji ne vole ovakve da ne kažem "kradene" modifikacije.
Je lično ne volim skeleton i open heart satove (dakle sa bilo kakvim otvorima na brojčaniku kroz koje se vidi mehanizam) pa ovaj sat ne bih uzeo ni da mi ga poklone.Ljudi razmisljam se za ovaj Seiko, da li neko mozda u ovom cenovnom rangu ima bolju sugestiju?
![]()
SPB311J1 SEIKO RUCNI SAT-PROSPEX | Berić - satovi i nakit
Seiko muški ručni sat, dostupan u online prodavnici Berić satovi & nakitwww.satoviberic.rs
Kako si platio kad su sve uplate ka Rusiji onemogućene?Osvežih malo svoju skromnu kolekciju, pored "japanaca" (Orient, Citizen i Casio) sada je tu i jedan "rus" - Восток Командирские. Stigao za dve nedelje direktno iz Moskve, bez ikakvih problema, cena 82€ plus troškovi poštarine 14€, imao sam sreće pa mi nisu naplaćeni carina i porez.
Kupio sam na sajtu Vostok-watches24, platio preko PayPal-a.
Stigao za dve nedelje direktno iz Moskve, bez ikakvih problema, cena 82€ plus troškovi poštarine 14€, imao sam sreće pa mi nisu naplaćeni carina i porez.
Pa potraži na Vostok watches 24, napisao čovek gde je kupio.Da li postoji Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?
Odšrafiš klatno, za automatsko navijanje, sa mehanizma i poklopac zameniš ravnim poklopcem.Da li postoji Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?
Odšrafiš klatno, za automatsko navijanje, sa mehanizma i poklopac zameniš ravnim poklopcem.
Na Meranomu, ali j eout stock, i ne znam kako bi sada uopšte mogao platiti...Nema šanse da ja to odradim. Slabo vidim na bliziju a i drhte mi ruke. Da li negde može da se kupi ovaj Dials. Da li ima neki gotov mehanizam za Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?
Pogledajte prilog 357824
U svako slučaju hvala za video
Nisu stigli,ovaj moj je stigao direkt iz Japana par dana od kad je poceo tamo da se prodaje. Neki prijatelji su dolazili iz Japana i hteo sam da preko njih porucim ovu Albu ali oni su mi uzeli ovog Seika kao poklon pa nisam uzeo Albu(mada malo zalim sto nisam i njega 7000 din,titanijum,seikova proizvodnja...).Gledao sam pre par meseci o njima, nisam znao da su stigli i u Srbiju.
Nisam znao za ove oznake,jos sam ga i trazio po forumima a nisam nista nasao po onim japanskim oznakama.Imaju i oznaku SRPJ11 i SRPJ09.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari