Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

I meni liči da je fejk. Ako dobijem još neku sliku zadnje strane, kačim.

Dalji komentar je suvišan :)

Čisto informativno, koliko traži za "to"?

I čisto za evidenciju, original
seiko-caliber-6r35a.jpg

O da :)
Traži kao da nije fake..... (sindikalna prodaja u jednoj firmi)

O da :)
Traži kao da nije fake..... (sindikalna prodaja u jednoj firmi)
Ma to je mod, NH35 mehanizam (inače dobar mehanizam - japanski - 4R35 za mase)...
Nije loš sat, ali nije orginal...

Inače i po izgledu i odsustvu natpisa na zadnjem poklopcu se vidi da nije orginal, a verovatno i po lošijoj narukvici i lošijem natpisu na kopči iste (nisi slikao pa ne vidimo).
Sa druge strane ako kazaljke i bezel gađaju sve podeoke na brojčaniku kako treba znaš da nije orginal Seiko. :)

Nije Meranom, ali sam razmenio par mailova sa Favinovom. Kaže da radi ruska pošta sa Srbijom. Koliko vidim i Meranom bi trebalo da šalje ruskom poštom tako da mislim da tu ne bi trebalo da bude problema.

a kako ide za plaćanje?

Kakvo vam je mišljenje o diverima sa malo "smelijom" bojom cifera u odnosu na klasičnu crnu, a u pogledu kombinovanja sa odećom?

Ovih dana merkam Orient Kamasu u ovoj boji, meni izgleda ju-juu-juu-kolko-dobro, ali nešto nisam siguran koliko je zahvalan za upariti sa odevnim kombinacijama. Ali eto, ovu teal nijansu nisam viđao često, pa mi je zato i zanimljiva.

Pozdrav, mnogo mi se svidja ovaj Orient Kamasu, medjutim nisam siguran koja mu je tacna oznaka jer na raznim slikama ta zelena boja cifera nekako izgleda drugacije svugde.
Da li je to ovaj model RA-AA0004E19B?

Tražio sam danas naki način "da probijem blokadu", i naleteh na jedan sjanaj rad, na onom sektaškom forumu. Prenosim post u celosti

StariAS
Pre nekih dve godine pokrenut je projekat na jednom španskim forumu da se limitiranom serijom satova oda pošta likvidatorima Černobilske katastrofe.
U tom trenutku nisam bio načisto da li da učestvujem u projektu, a pratio sam preko WUS i watch.ru, pa sam na kraju rešio da se povučem i pare odvojim za nešto drugo jer mi se dizajn koji su izabrali nije dopao. Nisam ljubitelj kućišta tipa 160, jer u kombinaciji sa narukvicom od 22mm izgleda jako nezgrapno na mom malom zglobu, takođe skazaljke u obliku mačeva meni lično pašu samo na "ušastu" amfibiju, nikako ne na ovo što sad Meranom redovno izbacuje u svojim "posebnim" serijama.

Tako da sticajem okolnosti, maja ove godine, dolazimo do situacije da Meranom po nekima sasvim nekoreknto postupa i pušta u prodaju deo delova za ove satove koji su iz ostataka inicijalne partije, cifere, lunete i zadnje poklopce.

Rezultat moje kupovine cifera "Pripjat" je i sat koji sam može se reći "sklepao" po sopstevnom ukusu. Mehanizam 2409 sam lično i uspešno servisirao, a izbor kućišta je pao ne najpribližnije titanijumskom koje nikako ne uspevam da nađem, a bilo mi je idealno za prvobitnu zamisao. Skazaljke su uzete opet po ukusu od Favinova, pod komandirca, sa sekundarom pune dužine i okruglim markerom. Nazad sam postavio obični, čisti poklopac, a unutra preko mehanizma sovjetski antimagnetni ekran koji sam isčačkao iz sata pokupljenog sa buvljaka. Krunica je novog obrazca i dodaje još oštrine već istaknutim ivicama kućišta. Luneta je nabavljena od jednog od ljudi koji ih ovde u Moskvi radi po narudžbini za slučajeve poput mene.

Za kraj foto kako izgleda ovaj prelepi cifer u mraku i još jednom neka mi oproste svi koji ne vole ovakve da ne kažem "kradene" modifikacije.

01.JPG02.jpg03.jpg04.jpg

Ne poznajem čoveka, a mnogu da kažem svaka čast.

sdelano v sssr :)

Ljudi razmisljam se za ovaj Seiko, da li neko mozda u ovom cenovnom rangu ima bolju sugestiju?

Je lično ne volim skeleton i open heart satove (dakle sa bilo kakvim otvorima na brojčaniku kroz koje se vidi mehanizam) pa ovaj sat ne bih uzeo ni da mi ga poklone.
Ali to sam ja, a ti si ti, ako ti se sviđa uzimaj.

Ima Seiko u Prospex Presage liniji puno lepših dress modela, npr. Coctail Time, ili Alpinist ako si malo više avanturistički raspoložen:

Moj favorit od ponuđenih:
109367.webp

Samo vodi računa da su ti satovi 38, 40 i 41mm... Dakle prava veličina za dress sat, ali manje od današnjih cigla standarda.

Na posletku jedan sportski oko koga se digao solidan hajp prošle godine tzv Saytona (izvedeno iz Daytona jelte):
ssc813p1_1.jpg

P.S. Ovi iz Berića prave sebi antireklamu sa ovim maljušnim skrnavim fotografijama satova koje prodaju na sajtu.

Osvežih malo svoju skromnu kolekciju, pored "japanaca" (Orient, Citizen i Casio) sada je tu i jedan "rus" - Восток Командирские. Stigao za dve nedelje direktno iz Moskve, bez ikakvih problema, cena 82€ plus troškovi poštarine 14€, imao sam sreće pa mi nisu naplaćeni carina i porez.

Prilozi

• IMG_20220929_085939.jpg
    IMG_20220929_085939.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 123
  • IMG_20220929_085948.jpg
    IMG_20220929_085948.jpg
    206.9 KB · Pregleda: 122
  • IMG_20220929_090000.jpg
    IMG_20220929_090000.jpg
    138.5 KB · Pregleda: 116
Osvežih malo svoju skromnu kolekciju, pored "japanaca" (Orient, Citizen i Casio) sada je tu i jedan "rus" - Восток Командирские. Stigao za dve nedelje direktno iz Moskve, bez ikakvih problema, cena 82€ plus troškovi poštarine 14€, imao sam sreće pa mi nisu naplaćeni carina i porez.
Kako si platio kad su sve uplate ka Rusiji onemogućene?
Ko je prodavac Favinov ili Meranom ili neki treći?

Da li postoji Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?

Iskreno ja nemam pojma, nisam istraživao, sat uzeh totalno neplanirano. Reći će ti neko upućeniji.

Da li postoji Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?
Pa potraži na Vostok watches 24, napisao čovek gde je kupio.
Imaju oni puno manji izbor nego Meranom, mislim da su posebno tanki sa klasičnim Amfibijama.
Manuelne imaju 2409 ili 2414 mehanizme...

Odšrafiš klatno, za automatsko navijanje, sa mehanizma i poklopac zameniš ravnim poklopcem.

Nema šanse da ja to odradim. Slabo vidim na bliziju a i drhte mi ruke. Da li negde može da se kupi ovaj Dials. Da li ima neki gotov mehanizam za Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?

Capture.JPG

U svako slučaju hvala za video

Nema šanse da ja to odradim. Slabo vidim na bliziju a i drhte mi ruke. Da li negde može da se kupi ovaj Dials. Da li ima neki gotov mehanizam za Amphibia Classic sa hand-winding mehanizmom ?

Pogledajte prilog 357824

U svako slučaju hvala za video
Na Meranomu, ali j eout stock, i ne znam kako bi sada uopšte mogao platiti...

EDIT:
Imaš i ovde, ali meni ovi brojčanici izgledaju dosta loše odštampani, a nisu uopšte jeftini...

Poslednja izmena od urednika:
Zdravo,
pratim iz prikrajka vec duze vreme temu ali skoro sam dobio ovog Seika SBSA167 na poklon pa rekoh da ga okacim. U pitanju je neka specijalna steatlh edicija, crno crn je sa crnim detaljima :D ali iznenadjujuce citljiv(jer kazaljke imaju blagi odsjaj). Ima lume ali recimo da je 6/10. Iako ima brojcanik kao ona druga Seiko 5ica od 38mm ovaj ipak ima 41mm.
Standard Seiko kvalitet, jedino sto je posebno je dizajn. Naravno,jos samo da je safir u pitanju al dobro...

20220807_180913.jpg

Inace, daily diver m safirac Casioi EFR-S107L. Tanak neverovatno tanak, stainless steel, safirno staklo i 100m. Kupljen sa kozurom ali ga nosim na korduri,

IMG_20221004_222132460.jpg

Meni je stealth uvek super kul.
Gledao sam pre par meseci o njima, nisam znao da su stigli i u Srbiju.
Imaju i oznaku SRPJ11 i SRPJ09.

Gledao sam pre par meseci o njima, nisam znao da su stigli i u Srbiju.
Nisu stigli,ovaj moj je stigao direkt iz Japana par dana od kad je poceo tamo da se prodaje. Neki prijatelji su dolazili iz Japana i hteo sam da preko njih porucim ovu Albu ali oni su mi uzeli ovog Seika kao poklon pa nisam uzeo Albu(mada malo zalim sto nisam i njega 7000 din,titanijum,seikova proizvodnja...).
1664956772529.png
Imaju i oznaku SRPJ11 i SRPJ09.
Nisam znao za ove oznake,jos sam ga i trazio po forumima a nisam nista nasao po onim japanskim oznakama.

Pozdrav, izvinite ako ovo mozda nije pravo mesto za to, ali treba mi pomoc u pronalazenju jednog konkretnog modela Seiko sata. Nasledio sam sat od dede koji mi je na zalost ukraden pre par godina, pa bih zeleo da probam da nadjem taj podel ponovo i da ga kupim. Sat koji mi treba podseca na ovaj koji sam nasao na ebay, sa par kljucnih razlika. Sat nije bio zlatne boje, bio je skroz srebrn. Nisam siguran, ali nesto mi se cini da je na vrhu imao rimsko XII i takodje nisam siguran ali nije nemoguce da sat nije bio skroz pravougaonog oblika, vec je mozda bio zaobljen na temenima.

Da li bi neko mozda mogao da me uputi na neko mesto gde se prodaju ovakvi satovi(nekog svojevrsnog prodavca-tragaca starih satova) ili barem da mi da malo vise informacija o modelu pa da probam sam da ga pronadjem?

Prilozi

• s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    125.5 KB · Pregleda: 56
  • s-l16001.jpeg
    s-l16001.jpeg
    114.1 KB · Pregleda: 35
  • s-l16002.jpeg
    s-l16002.jpeg
    118.2 KB · Pregleda: 29
  • s-l16003.jpeg
    s-l16003.jpeg