Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

fain2daniel, sjajn sat, čestitke.

Koliko treba da ga nosiš da ima napuni rezervu na max, 40 sati?

Pogledaš narukvicu sa strane? [emoji4] ali mislim da je mislio na krajnje linkove, kod jeftinijih satova su šuplji. Mada ne shvatam zašto je to ljudima bitno, neka mi neko objasni.
Koliko sam video sa strane izgleda pun čelik.
@Cvoruga hvala, kada sam ga uzeo bio je ispod 10h a putovao je 10tak dana,što znači da se punio pri pomeranju paketa. Prvi put sam ga napunio klackanjem za 2minuta.Posle toga sam ga uglavnom nosio i nisam video da je spao nesto puno.

Nisam razumeo pitanje ako je meni postavljeno?I ako jeste kako bih to mogao znati/proveriti?
Tebe sam pitao i mislio sam na celu narukvicu, ne samo na end linkove. Pa vidiš sa strane da li je presek pun a i oseti se po težini :)

Poslato preko mTalk

Presek je pun i moram priznati najteži sat sa sve kajsem od svih koje posedujem, mada težina se ne oseti nosenjem nego kada se izmeri na dlanu.

Divan Orient, imao sam Mako Ray, odlične je izrade i narukvica je od punog čelika a ovo je "jači" model. Voleo bih samo narandžasti, takav još nemam kao i kutiju za navijanje pošto imam malo više satova pa dok dodje vreme za automatik a on stao. :)

Koliko kosta dobra kutija za navijanje, recimo neki best buy ?

SBGE001.png SBGE001_2.jpg SBGE001_1.jpg

Grand Seiko SBGE001

Poslednja izmena:
Opasno sam se zagrejao za ovaj model konkretno.
Kako da ga narucim da mi ispadne sto je moguce jeftinije ? Kad bih ga narucivao u Srbiji morao bih da placam carinjenje i ko zna sta jos pa bi cena bila jaka. A sta ako bih ga porucio na adresu u EU npr ? Jel bi onda cena bila priblizna ovoj sa sajta ? Hvala.

Citizen Promaster NY0040-09W
http://www.skywatches.com.sg/review...zen-promaster-automatic-200m-divers-watch.htm

Ako je cena ispod 50e onda po zakonu valjda ne bi trebalo, ako gresim neka me neko ispravi. Mozda CG recimo, oni imaju limit od 150e.

PS E sada da li racunaju "shipping cost" ovi nasi ili u CG to ne znam...

Edit: Inace Srbije nema na listi za isporuku a ni CG.

Poslednja izmena:
Imaš na watchuseek forumu gde se inače ne priča o replikama samo reči hvale za ove homage modele, samo kucaj u pretragu skup model za koji hoćeš da nađeš informacije i dodaj reč homage. Parnis nije jedan proizvođač nego skup desetak malih fabrika u Kini koji proizvode satove zajednički pod tim imenom. Mehanizmi su Seagull, najbolji kineski, već provereni.

Znam za Parnis i homage satove, samo ih nikad nisam video uživo :) .
Ovaj mi je super, omaž IWC.

Mada, nisam siguran da bi ih nosio, ne znam, verovatno grešim.

Pa recimo za ovaj Portugese ne piše nigde IWC, model je sličan ali nije replika.

Imam Parnis koji sam platio oko 80 dolara. Sat izgleda mnogo skuplje nego sto je placen i dobijam kompimente non stop. S vremena na vreme neko smori sa pitanjem da li je IWC posto dok ne zagledas bolje izgleda isto.

IMG_0803.jpg

Upravo iz tog razloga nisam siguran da bi nosio omaž kineze,
nekako mi odaju utisak da želim da prikažem da nosim skuplji sat nego što zapravo jeste,
i to mi je ista priča kao i sa replikama.

+1
Nikada neću razumeti ljude koji to rade. Ako nemaš para za original, kupi neki jeftiniji original, a ne razne replike i kopije. Uvek ćeš ispasti smešan u očima onih koji znaju da uoče razliku.

ab662d99ee7adb28afb0016e03524035.jpg

Krajnje je vreme bilo za dobar sat :)

Slažem se za omaž modele, meni je to zamaskirana kopija. Nije direktno obmanjivanje da se radi o tom i tom modelu, ali je krađa dizajna. Mislim da je ovako nešto jedini omaž koji bih nosio
uploadfromtaptalk1458027509799.jpg

Upravo iz tog razloga nisam siguran da bi nosio omaž kineze,
nekako mi odaju utisak da želim da prikažem da nosim skuplji sat nego što zapravo jeste,
i to mi je ista priča kao i sa replikama.

Lepota sata je u onome ko ga nosi ne ko ga posmatra sa strane. Vi ste ti koji ga gledate non stop, ako se vama sviđa ne treba da razmišljate šta će drugi da kažu. Pričam za omaž satove, ne za replike. Replika jasno daje do znanja o kojoj vrhunskoj marki je reč, da li je u pitanju Panerai, IWC, Omega ili Rolex. Ako na satu piše Parnis ili Alpha to je ta marka. A Casio, Seiko, Citizen koji imaju brdo omaž modela?

maxresdefault.jpg

87a7af.jpg

ef-547d-1a1vdf_4_2_1.jpg

Prvi košta 5000 dolara, drugi 200 dolara, a treći 85 dolara.

Poslednja izmena:
Ja lično bi uvek pre uzeo Citizen za 200€ nego Parnis wannabe Omega ili Panerai.
Ali nemam protiv ni da nosi ko šta 'oće, realno.

@a c a, ovaj Citizen sa slike je kao lutkica, koliko para je, daj neki link?

IWC ima i u svom okruženju onih koji bi da postanu IWC, naprimer Alpina, što ne znači da ne bih voleo da je imam. Dizajn svi pomalo kradu i kraduckaju ali sve dok se ne potpišu tuđim imenom, neka ponude bolji kvalitet za manje para, što da ne. Ali samo pod svojim imenom. I pravo je zadovoljstvo naći nešto jeftino a dobro, jeste teško ali...

429725791b0bb03479c44f4dfc5ae793.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno