Jeste nekako je nepraktično, lično bih više samsung tablet sa olovkom nosio recimo, ako mi to treba. Ne možeš sve da imaš na jednom uređaju.Klasičan laptop sa touch ekranom ima dva osnovna problema - ergonomija i loš OS za touch interaciju. 2-u-1 form factor delimično rešava samo prvi problem
Kome zaista treba touch uređaj obično koristi iPad.
Taj 8 je bio katastrofa, totolani promašaj. Da bi touchscreen imao smisla mora UI da bude prilagođen za touchscreen.Imam touchscreen na laptopu i jedini nacin kada ga iskoristim jeste kada nekome hocu nesto da pokazem pa greskom pipnem ekran i poremetim prikaz prozora 🙂
Nije prakticno, nema ni namenu, niti su aplikacije prilagodjene.
Nadam se da se dosta vas seca Windows 8 sistema 😉
Actually, kome treba touch uređaj obično koristi tablet uređaj, ne nužno iPad koji poštujem kao neku vrstu rodonačelnika ali nije jedini koji može da završava pomenute poslove a ovde ga svi potenciraju kao da ne postoji ništa drugo osim njega.Kome zaista treba touch uređaj obično koristi iPad.
Actually, kome treba touch uređaj obično koristi tablet uređaj, ne nužno iPad koji poštujem kao neku vrstu rodonačelnika ali nije jedini koji može da završava pomenute poslove a ovde ga svi potenciraju kao da ne postoji ništa drugo osim njega.
Možda generalno nije najsrećnije rešenje ali je za ono što većini ljudi treba potpuno funkcionalan plus je daleko zastupljeniji od iPad - čak prilično ljudi koji koriste Apple telefone i dalje koriste "obične" tablete i Win laptopove.
Pa što, platio bih da mi treba. Ultra ne bih uzimao jer ima mediatek za te pare treba da ima snapdragon.Gde sam ja rekao da je bolje? Što se market share tiče neka si u pravu iako je pre nekih 35-40% a plus se ja nisam lepo izrazio jer sam mislio na ovde kod nas gde znam masu ljudi koji koriste baš onako kako sam napisao (imaju apple telefon ali android tablet i win laptop). Zašto? Zato što potrebe prosečnog korisnika ovde zadovoljava i mnogo jeftiniji tablet nego što je iPadi nema potrebe da daje po 100k i više dinara za iPad kada će mu sve završiti daleko jeftiniji android - bez obzira što smo i ti i ja svesni koliko je svaki iPad kvalitetniji od tog jeftinog androida a za koji (iPad) spram sopstvenih potrebajoš dugo ovde većina neće biti spremna da izdvoji tolike pare (realno neće ni za Samsung Ultra).
Pa vidi ako ti je to alat za rad, ne vidim problem i da se plati. Kome je to potrebno kupiće. Ali salžem se nekome je bitno samo da mu odradi šta treba i koliko mu treba.Pa plati, ja stvarno nemam ništa protiv toga - ja nisam ni govorio lično o tebi ili bilo kom pojedinačno uključujući tu i sebe samog već generalno (piše većina neće biti spremna) a ima puno ljudi koji nisu spremni da plate. A Ultru sam naveo samo kao cenovni pandan iz android tabora.
Upravo to - kome treba kupiće, kome ne treba neko će opet kupiti jer voli da ima najbolje a većina ipak neće... Ni ja ne vidim problem da se bilo šta plati i više ako nekom treba.Pa vidi ako ti je to alat za rad, ne vidim problem i da se plati. Kome je to potrebno kupiće. Ali salžem se nekome je bitno samo da mu odradi šta treba i koliko mu treba.
Postoji ali je preskupo, a malo lošije, posebno ako ti treba extended desktop, tastatura, miš na 50" 4k TV. Uredno je tad iskakao ipad M1 olovka, case, za 600e, a koristim ga i dalje godinama. I dalje gledam šta je alternativa, evo ne znam, tako da čekam dobru priliku za isti sa M5. Ako imaš predlog iz ovog što sam napisao, rado ću saslušati.Actually, kome treba touch uređaj obično koristi tablet uređaj, ne nužno iPad koji poštujem kao neku vrstu rodonačelnika ali nije jedini koji može da završava pomenute poslove a ovde ga svi potenciraju kao da ne postoji ništa drugo osim njega.
Ima antiglare folija za ekran i to glossy nije problem.Ne znam na polovnim touchscreen laptopovima uglavnom mi je bila prasina i tackicka ispod touchscrena pa od tada izbegavam polovne lapotopove na dodir koji su bili po vlaznim mestima , samo nove bi uzeo mada su previse glossy za moj ukus.
Kao neko ko je nažalost imao u poslednje vreme dodira sa Surface uređaja, mogu da kažem da su daleko od reči optimizovani. Nadam se da se niko neće zeznuti da im da priliku..
Pored Apple-a, Microsoft ima preskupu liniju Surface laptopova koji su prilično optimizovani za rad i sa jakim hardverom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari