Šta je novo?

z5500 vs hifi

E, ovako... moram i ja malo da se ubacim :d Prvo, ne mogu da verujem da jos uvek raspravljate i poredite 5.1 sistem visestruke namene sa HiFi-jem?? ?? ?? ?? ?? Da ne poveruje covek... jos su u pitanju clanovi koji dobro poznaju razliku izmedju HiFi-ja i zvucnika za komercijalne/budzetske namene. Imam poprilicno HiFi iskustva iza sebe, pa mogu da kazem moje misljenje i da cvrsto stanem iza ovoga sto govorim (a, da ne pominjem da sam promenio i brdo 2.1 plastikanera od MX5021/PT6021 i cuveni Microlab H300) pisao sam o tome na benchu. Procitao sam trejd da je neko od vas ponudio H600 kao alternativu za Z5500. To je predlozio neko ko nije cuo H600, a ni Z5500!! Zasto? Kazete da Z5500 ima muljav bass?? Onda definitivno niste culi H300 i H600, pa da vidite sta je muljav bass (sateliti odradjuju svoj posao ok, ali oba sistema prave velike distrorzije signala vec na 60%, jednostavno kresti). Tako da taj sistem pada u startu, ko ne veruje neka poslusa! Napominjem da sam slusao Z5500, jer sam i ja imao namenu da ga uzmem. Nisam ga uzeo, da li je pametno/glupo govori to sto ga nisam uzeo. Doduse bilo mije zao sto ga nisam uzeo po ceni od 24.000 din kada je bilo snizenje, jer vredi te pare, 250E vredi potvrdjujem. Sledeci, cuveni MX5021 koji su ljudi toliko hvalili na benchu i ostalim forumima, takodje je bio kod mene (citavih 2 meseca). Bass ok, sateliti kreste, neizbalansiran visoki ton, naporan za usi. Od svih 2.1/5.1 kompjuterskih plastikanera izdvojio bih Altec PT6021, ali opet i on ima pomalo muljav i nedefinisan bass.. Sistem se prodavao za ~250e u "PC centru". Dakle, dolazimo do zakljucka da se sa kompjuterskih zvucnicima ne moze ocekivati cudo, to znamo, nema potrebe da se pljuje toliko po Z5500, jer nesto ga polovne i ne vidjam tako cesto po oglasima koliko vidjam polovne 5.1 HiFi receivere iz low end klase stare svega god-dve dana, jasno je sta vam to govori ;) Vidim da niko ne spominje da li proizvodjaci low end klase zvucnika i receivera "fusere" i da li su zaista tacne sve specifikacije koje daju, medju kojima i cuvena "7x100W po kanalu"?? Dajte molim vas...moracu malo da proguglam ovih dana pa da zavirim u unutrasnjost pojacala/receivera low end klase..
Nemojte da me shvatite pogresno, ja sam za HiFi (muziku slusam na matoron analognom pojacalu, za koji sam siguran da svira bolje od 90% 5.1 receivera nove ere) , ali Z5500 je sistem za komercijalnu upotrebu, te ga tako treba i tumaciti.

Poslednja izmena:
Kakvih 760e? Jasno sam jos tada napisao da me je sve novo izaslo oko 500e, a Z-5500 je tada kostao 450. Risiver je bio 200e (Tehnomarket), a zvucnici oko 250 (Technomax). Ne znam kakva je sad situacija, ali cenim da se moze nesto slicno naci za nekih 500e. Opet da naglasim Z-5500 nisam imao prilike da cujem, ali mislim da je 450e preduvana cena za njih... Evo sad bacih pogled na IT Svet i videh da stoji 337e u Grappolu sto je vec prihvatljivije :wave:

To su bile akcije u TM, kao i u Technomaxu koje sam vec pomenuo. Ja sam tako uzeo Marantz PM7001 KI pojacalo za 40k din. Pa da ga poredim sa drugim pojacalima koja regularno kostaju oko 400e i da ih pojede? Onda kazi da Z-5500 kosta 250e i da je duplo jeftiniji od Yamaha + MordauntShort kombinacije.

Lepo covek kaze u prethodnom postu. Koliko se cesto vidi Z-5500 a koliko cesto low-end avr u oglasima. Sto se tice spec 7x 100w to se odnosi na merenje opterecnosti samo jednog kanala. Kada se svi uposle snaga itekako opada. Na kraju krajeva, kako moze avr dati 7x 100w ako mu je potrosnja 400w? Tu dolazi zasto se preporucuju skuplji AVR. Pogledajte npr Onkyo 3008 model sa potrosnjom preko 1kW.

Poslednja izmena:
Sto se tice spec 7x 100w to se odnosi na merenje opterecnosti samo jednog kanala. Kada se svi uposle snaga itekako opada. Na kraju krajeva, kako moze avr dati 7x 100w ako mu je potrosnja 400w? Tu dolazi zasto se preporucuju skuplji AVR. Pogledajte npr Onkyo 3008 model sa potrosnjom preko 1kW.

Jasno je meni vrlo dobro sta znaci ta specifikacija. Ali, taj trik je podjednako pokvaren i netacan kao i Logijev podatak o 505W RMS.... to sam hteo da kazem. Dakle i u HiFi ima prevare i obmane oko Wataze, bilo o potrosnji, bilo o snazi!

Sve u svemu, trabunjate mnogo al niko nije odgovorio šta kupiti za iste pare ako je Z5500 toliki krš?

I nemojte pisati ovakve gluposti:

Mislim da je i tebi jasno da onaj ko ima 350, može da plati i 500e.

Procitao sam trejd da je neko od vas ponudio H600 kao alternativu za Z5500. To je predlozio neko ko nije cuo H600, a ni Z5500!! Zasto? Kazete da Z5500 ima muljav bass?? Onda definitivno niste culi H300 i H600, pa da vidite sta je muljav bass (sateliti odradjuju svoj posao ok, ali oba sistema prave velike distrorzije signala vec na 60%, jednostavno kresti). Tako da taj sistem pada u startu, ko ne veruje neka poslusa! Napominjem da sam slusao Z5500, jer sam i ja imao namenu da ga uzmem. Nisam ga uzeo, da li je pametno/glupo govori to sto ga nisam uzeo. Doduse bilo mije zao sto ga nisam uzeo po ceni od 24.000 din kada je bilo snizenje, jer vredi te pare, 250E vredi potvrdjujem.

z5500 ima bolji bas definitivno, to sam i rekao kad sam u drugoj temi kao alternativu predložio h600, ali H600 ima daleko čistiji i verodostojniji zvuk, što se fino primeti ako se pusti više različitih žanrova.

Sad je pitanje šta su prioriteti, slušanje slektronske muzike i "basovanje" komšija, igranje igara sa jedne strane ili slušanje prave muzike :d

Naravno oba rešenja su za svakog audiofila loša rešenja, ali ***a, možda neko sebi ne može da priušti više...

Tema ide u pravcu:

"Mi smo audiofili koji imamo skuplje sisteme od Z5500, gledamo na vas smrtnike sa Z5500 i smejemo vam se"

"Pokusavamo da sklopimo hifi sistem istog kvaliteta sa istom funkcionalnoscu za iste ili priblizne pare ali nam ne uspeva"

"Z5500 je gomila plastike ali nema veze, sklopicemo vam duplo skuplji sistem, reci da 200 evra dodatno nije nista, a na kraju sa tom duplo vecom cenom ipak nije pravi hifi zvuk jer treba dodati jos dosta vise para, ali nema veze ta duplo veca cena nece davati toliko bolji zvuk, ali cemo se praviti da daje"

"Mrzim likove koji imaju Z5500 i misle da imaju hifi sistem sa dobrim zvukom"

Ne posedujem Z5500.

Sve u svemu, trabunjate mnogo al niko nije odgovorio šta kupiti za iste pare ako je Z5500 toliki krš?

I nemojte pisati ovakve gluposti:

Pod jedan, ponašaj se uljudno, a i nije glupost, rezon sam prethodno obrazložio. Audio je skup sport, ko planira da sakupi neke gvozdenjake po novčaniku i da kupi sistem, definitivno je u problemu i to nije za njega. A postoji i ona "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". :)

Pod dva, ne znam na koliko različitih načina treba da vam se napiše da nov 5.1 HiFi za te pare (ako baš gledamo u evro) nema, a da valja, može se kupiti samo nešto veoma slično Logiju, pa onda možda bolje Logi jer je bar proverena varijanta. 5 zvučnika + vufer + risiver i sve novo ne mogu da se uklope u tu cifru i kraj priče, samo solidan risiver (koji i dalje daleko od dobrog) košta više od Logija.

Onaj ko želi HiFi, a nema para, loviće nešto polovno i može da se sastavi do 350e da bude bolje i trajnije (bez obzira što je polovno) od Logija, ali opet teško da može da se sastavi i polovan HiFi za cenu polovnog Logija. Onaj ko ne želi polovno skupiće još keša pa kupiti bar nešto poput onoga što je kupio playerPA.

To što se jeftini risiveri često viđaju po oglasima ne znači da ne valjaju, nego baš ono što sam rekao na početku, da je HiFi skup sport, kad uđeš u to nikad kraja. Po oglasima se jako često viđaju i pojačala od hiljadu evra, tom vašom logikom sigurno ni ona ne valjaju? :D

Tvoj post bi imao smisla i ja bi za tvoje pojmove bio uljudan, da je tema HiFi. Pozz.

Toliko, najzanimljivije je sto niko nije uspeo da objasni zasto im toliko smeta bas Z-5500 kad ima jos gomila uredjaja koja nekom ne odgovaraju. Ispade da im smeta sto je neko zadovoljan tim sistemom. Po njima bolje da "skapira" kako je to shit i da kuka sto nema para za bolji surround ili da predje na stereo i zaboravi na uzivanje u filmskom dozivljaju.

Verovatno smeta zbog nevidjenog hype-a u vezi sa Z5500.:)

A gde je Hype ?? Osim u " uobrazilji " pojedinih clanova ?? Na Tv ne vidim da se reklamiraju, na radiu takodje, na it forumima takodje se ne reklamiraju ?? Pa gde je " Hype " ??

Osim vase licne uobrazilje i onog sto je vlada zakljucio ... :) Al nek postoji tema posto postoji ista takva potreba

p.s. takodje mogu da primetim da su " vlasnici " mnogo vise uljudniji ( da nekazem kulturniji ) nego " protivnici " ;)

Poslednja izmena:
A gde je Hype ?? Osim u " uobrazilji " pojedinih clanova ?? Na Tv ne vidim da se reklamiraju, na radiu takodje, na it forumima takodje se ne reklamiraju ?? Pa gde je " Hype " ??

Osim vase licne uobrazilje i onog sto je vlada zakljucio ... :) Al nek postoji tema posto postoji ista takva potreba
Pa od kada se to reklamiralo po radio TVu i sl? :D
Tema o Z5500 ima koliko hoces, sa pricom kako taj sistem kida koliko je dobar i sl.;)
Imas Search pa pogledaj.

p.s. takodje mogu da primetim da su " vlasnici " mnogo vise uljudniji ( da nekazem kulturniji ) nego " protivnici " ;)
Uljudnost nema veze sa tim da li si ili ne vlasnik vec kakva si osoba.;)
U ovoj temi je bilo uljudnih i vlasnika i protivnika, takodje neuljudnih i jednih i drugih.;)

a od kada se to reklamiralo po radio TVu i sl?
Tema o Z5500 ima koliko hoces, sa pricom kako taj sistem kida koliko je dobar i sl.
Imas Search pa pogledaj.

Trebalo bi da bar imas predstavu cemu se smejes ;) SAM SI rekao " Hype " ... ? Ja te pitam koji ? Hype -a nema osim vase uobrazilje.
Hype recimo postoji za Iphone 4 i o njemu se govori svuda ( svi mediji ) sto je po mojoj logici nesto sto karakterise " hype " ... sto ti ocigledno ne shvatas ... tebi je Hype to sto o nekom proizvodu na " samo jednom forumu " govore pozitivno vlasnici " koji su godinama unazad shvatili da logi nije ravan hi fi sistemu i sa tim zakljuckom ziivimo godinama ( i zaboravili smo na njega maltene ), ono sto takvi kao ti ne shvataju je verovatno kako neko moze da " vozi juga i bude zadovoljan cinjenicom da ga jugo moze solidno dovesti do prodavnice, po gradu i slicno ) a nije recimo izdvojio koji euro vise pa uzeo mercedesa.
Ono sto normalno necu da dozvolim takvima jeste i razlog zasto ucestvujem na ovakvoj temi koja po meni uopste ne zasluzuje paznju jeste INAT prema takvima, da prostis pun mi je qrac vase " audiofilije " na racun " smrtnika ".
Recimo clan sam na forumu renaulta i da neko dodje da mi kaze " kako mzoes da vozis lagunu kad je Honda puno bolji auto " ... i slicno ... normalno je da mu kazem da je magarac :d takvom kakav je

Ono sto tebi ocigledno promakne jeste " objektivnost " u ocenjivanju postova, da malo pogledas temu video bi " ako mozes posteno da osudis " da sa pljuvanjem UVEK krenu audiofili dok mi jednostavno branimo " zivotni stav ili moto " kupovine prosecnog korisnika ... UVEK smo mi vlasnici uljudniji nego vi koji ga blatite i to nema veze sa nasim karakterom :)

No nekim jednostavno ne vredi objasnjavati nepojmljivo ;)

vecina teksta ovde jeste " prizemna " uglavnom da bih mogao da prenesem ono sto mislim na " forumski nacin " a da ne uvredim nekog, mogu i drugacije ali ne znam na kakvo bi razumevanje naisao

Poslednja izmena:
Trebalo bi da bar imas predstavu cemu se smejes ;) SAM SI rekao " Hype " ... ? Ja te pitam koji ? Hype -a nema osim vase uobrazilje.
Hype recimo postoji za Iphone 4 i o njemu se govori svuda ( svi mediji ) sto je po mojoj logici nesto sto karakterise " hype " ... sto ti ocigledno ne shvatas ... tebi je Hype to sto o nekom proizvodu na " samo jednom forumu " govore pozitivno vlasnici " koji su godinama unazad shvatili da logi nije ravan hi fi sistemu i sa tim zakljuckom ziivimo godinama ( i zaboravili smo na njega maltene ), ono sto takvi kao ti ne shvataju je verovatno kako neko moze da " vozi juga i bude zadovoljan cinjenicom da ga jugo moze solidno dovesti do prodavnice, po gradu i slicno ) a nije recimo izdvojio koji euro vise pa uzeo mercedesa.
Ocigledno je tebi jedini pravi primer hype-a taj vezan za iPhone. To je naravno mega hype, ali postoje i manji hype-ovi, kao recimo onaj vezan za Samsung F3 diskove, koji po nekima vaze za najbrze diskove od 7200rpm diskova.
Slicno je i za Z5500.
Nemam ja sta da shvatam, imam svoju predstavu hype, na sta imam pravo, ti svoju i tu je kraj.

Ono sto normalno necu da dozvolim takvima jeste i razlog zasto ucestvujem na ovakvoj temi koja po meni uopste ne zasluzuje paznju jeste INAT prema takvima, da prostis pun mi je qrac vase " audiofilije " na racun " smrtnika ".
Recimo clan sam na forumu renaulta i da neko dodje da mi kaze " kako mzoes da vozis lagunu kad je Honda puno bolji auto " ... i slicno ... normalno je da mu kazem da je magarac :d takvom kakav je
Nisi ti u poziciji da ikome ista dozvoljavas ili branis, svako ima pravo da misli sta hoce.;)

Ono sto tebi ocigledno promakne jeste " objektivnost " u ocenjivanju postova, da malo pogledas temu video bi " ako mozes posteno da osudis " da sa pljuvanjem UVEK krenu audiofili dok mi jednostavno branimo " zivotni stav ili moto " kupovine prosecnog korisnika ... UVEK smo mi vlasnici uljudniji nego vi koji ga blatite i to nema veze sa nasim karakterom :)

No nekim jednostavno ne vredi objasnjavati nepojmljivo ;)

vecina teksta ovde jeste " prizemna " uglavnom da bih mogao da prenesem ono sto mislim na " forumski nacin " a da ne uvredim nekog, mogu i drugacije ali ne znam na kakvo bi razumevanje naisao
Ja nigde nisam ni ocenjivao postove u ovoj temi, nisam krivio ni "pljuvace" ni branioce Z5500. ;)
Ponavljam, ima ovde uljudnih na obe strane, a ti ako mislis da ste vi vlasnici "uljudniji", nemam razlog da te ubedjujem u suprotno.

Poslednja izmena:

Znači: gomila ljudi nosi iPhone i JA smatram da je to krš od telefona i treba da smaram pola foruma s tim? Dobro rezonovanje. :)
Pametan čovek ignoriše ono što mu se ne sviđa, tj. ne zanima.

Znači: gomila ljudi nosi iPhone i JA smatram da je to krš od telefona i treba da smaram pola foruma s tim? Dobro rezonovanje. :)
Pametan čovek ignoriše ono što mu se ne sviđa, tj. ne zanima.
Pa hype dizu oni kojima se svidja a ne oni oni koji smatraju da je krs. ;)
Pametan covek takodje ignorise ono sto "pljuvaci" pisu. :) ;)

I onda se zezne pa kuka "Jaooo sto ih nisam slusao" :p

trenutno 5.1 - ništa!
a stereo i te kako možeš da prođeš bolje - i polovno i novo. Mislim da je to poenta cele ove diskusije koja se za par dana protegla na preko 250 postova ;)

Odgovor ce biti ili stekaj pare ili ne kupuj nista, ili ono ispruzi se za jos 200-250 evra nije to mnogo. :D

Jadniju temu tj. pljuvanje nekog prozivoda bez argumenotvanih razloga sta ima bolje u toj istoj cenovnoj klasi nisam skorije video. :bottle:

Necu da ulazim u dalju raspravu, svako koga je interesovao ovaj sistem pratio je temu o Z-5500, pa cak i na kraju teme gde se videlo zasto je uopste i otvorena ova tema.

@Suicide_samurai

A tek prica o stereo sistemu. :D LOL

Maximalna, ali maximalna neobjektivnost. :(

Poslednja izmena:
pa ja postavljam isto pitanje od pocetka teme .....

sta ima bolje za 350e .... ili koliko god da kosta Z5500 ....

jedini odgovori koje sam dobio su od tzv. strucnjaka .... "idi ia malo se obrazuj na temu zvuka pa dodji da diskutujemo" .... LOL sve sami strucnjaci na ovom forumu.

Jos me samo zanima da li ce da dodje neko ko se stvarno bavi projektovanjem i pravljenjem zvucnih sistema.

Neko je dao predlog za Microlab H600 ili kako vec. Naravno, Z5500 fanovi da ne kazem vlasnici su odmah uleteli sa pricom kako to losije svira, nema ulaze, dekodere...
I posle kazu kako su uljudni i kako oni lepo diskutuju, nisu subjektivni, iznose cinjenice, a ostali smaraju, pljuju, ne znaju... :wc:

Vidis ja sam dao, i to u temi o z-5500 ali to niko ne cita. Evo rama je dao, Honda i jos neki. Cak neki od nas imaju z-5500 a i slusao sam i h600.;) Takodje sam kao i Honda rekao da sub nije neki ali zvuk na satelitima je bolji. Cak i cena im nije ista. h600 zaostaje taman toliko za cenom koliko mu nedostaje ostalo.
I sta sad? Jel sam sad zbog toga neobjektivan? Jel zbog toga treba da postoji ova tema jer su korisnici z-5500 neobjektivni ili hifi mrznja prema plastici treba da bude veca od nas korisnika?

Nesto mi se cini da je tesko naci H600 ovde, mada za cenu od 27000din skroz moze (iz moje perspektive i potreba). :)

Medjutim morao bih da kupim i zvucnu sa DTS i DD, sto bi nas opet dovelo do 350E.
Za te pare opet ne bih imao konektivnost Z-5500, imao bih sigurno bolji zvuk na satelitima od Z-5500, ali i slabiji bas od Z-5500.

Tako da se 'kolju' njih dvojica. :)

POZ

EDIT: Dzaba sam pisao, pretekao me Gdin_M :)

@Gdin_M
Ako si ti predlozio H600, onda nisam na tebe mislio, logicno. ;)

ga realno oni h600 bi dosli kao potencijalni protivkandidat samo da nemaju onu saru drveta po sebi ... mislim jos da kupim namestaj od mahagonija pa da ih negde i uklopim u sobu :) Da su crni bila bi druga prica ;)

Poslednja izmena od urednika:
ga realno oni h600 bi dosli kao potencijalni protivkandidat samo da nemaju onu saru drveta po sebi ... mislim jos da kupim namestaj od mahagonija pa da ih negde i uklopim u sobu :) Da su crni bila bi druga prica ;)

Imaju i crni :)

P.S. Ja sam predložio jedno 300x H600, a čuo sam i jedan i drugi sistem. Bas nisam merio, ali je jači na logiju naravno... Meni se zvuk više sviđa na h600

Poslednja izmena:
Bas me interesuje ako neko kupi PS3 ili WDTV ili DVD, BD jeftiniji player bez 5.1 analog out kako ce uzivati u surround zvuku na H600.

Bitno je da je to drvo, a to po defaultu znaci da zvuci mnogo bolje zar ne :d

Nebitno sto je funkcionalnost nula, bitno je da ga nakacis na PC i neka svira hah.

Nazad
Vrh Dno