honda
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.11.2006
- Poena
- 319
E, ovako... moram i ja malo da se ubacim :d Prvo, ne mogu da verujem da jos uvek raspravljate i poredite 5.1 sistem visestruke namene sa HiFi-jem?? ?? ?? ?? ?? Da ne poveruje covek... jos su u pitanju clanovi koji dobro poznaju razliku izmedju HiFi-ja i zvucnika za komercijalne/budzetske namene. Imam poprilicno HiFi iskustva iza sebe, pa mogu da kazem moje misljenje i da cvrsto stanem iza ovoga sto govorim (a, da ne pominjem da sam promenio i brdo 2.1 plastikanera od MX5021/PT6021 i cuveni Microlab H300) pisao sam o tome na benchu. Procitao sam trejd da je neko od vas ponudio H600 kao alternativu za Z5500. To je predlozio neko ko nije cuo H600, a ni Z5500!! Zasto? Kazete da Z5500 ima muljav bass?? Onda definitivno niste culi H300 i H600, pa da vidite sta je muljav bass (sateliti odradjuju svoj posao ok, ali oba sistema prave velike distrorzije signala vec na 60%, jednostavno kresti). Tako da taj sistem pada u startu, ko ne veruje neka poslusa! Napominjem da sam slusao Z5500, jer sam i ja imao namenu da ga uzmem. Nisam ga uzeo, da li je pametno/glupo govori to sto ga nisam uzeo. Doduse bilo mije zao sto ga nisam uzeo po ceni od 24.000 din kada je bilo snizenje, jer vredi te pare, 250E vredi potvrdjujem. Sledeci, cuveni MX5021 koji su ljudi toliko hvalili na benchu i ostalim forumima, takodje je bio kod mene (citavih 2 meseca). Bass ok, sateliti kreste, neizbalansiran visoki ton, naporan za usi. Od svih 2.1/5.1 kompjuterskih plastikanera izdvojio bih Altec PT6021, ali opet i on ima pomalo muljav i nedefinisan bass.. Sistem se prodavao za ~250e u "PC centru". Dakle, dolazimo do zakljucka da se sa kompjuterskih zvucnicima ne moze ocekivati cudo, to znamo, nema potrebe da se pljuje toliko po Z5500, jer nesto ga polovne i ne vidjam tako cesto po oglasima koliko vidjam polovne 5.1 HiFi receivere iz low end klase stare svega god-dve dana, jasno je sta vam to govori
Vidim da niko ne spominje da li proizvodjaci low end klase zvucnika i receivera "fusere" i da li su zaista tacne sve specifikacije koje daju, medju kojima i cuvena "7x100W po kanalu"?? Dajte molim vas...moracu malo da proguglam ovih dana pa da zavirim u unutrasnjost pojacala/receivera low end klase..
Nemojte da me shvatite pogresno, ja sam za HiFi (muziku slusam na matoron analognom pojacalu, za koji sam siguran da svira bolje od 90% 5.1 receivera nove ere) , ali Z5500 je sistem za komercijalnu upotrebu, te ga tako treba i tumaciti.
Nemojte da me shvatite pogresno, ja sam za HiFi (muziku slusam na matoron analognom pojacalu, za koji sam siguran da svira bolje od 90% 5.1 receivera nove ere) , ali Z5500 je sistem za komercijalnu upotrebu, te ga tako treba i tumaciti.
Poslednja izmena: