Šta je novo?

z5500 vs hifi

civi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
349
Ajmo braco sad cinjenice u nasoj temi...

ugradjene komponente

Njihovo velicanstvo sateliti
http://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/w3-593sf.htm

Vas 2.67 Litr.
Qts 0.58
Qms 5.64
Qes 0.64

SENSITIVITY 1W/1m 86 dB
FREQUENCY RESPONSE 110-20K Hz
FREE AIR RESONANCE 110 Hz

njegovo velicanstvo wofer
http://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/wt-644f.htm
Vas 77 Litr.
Qts 0.36
Qms 10.14
Qes 0.37

SENSITIVITY 1W/1m 88 dB
FREQUENCY RESPONSE 32-600 Hz
FREE AIR RESONANCE 32 Hz

Injihovo velicanstvo izlazni moduli
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXqwvzw.pdf

Poslednja izmena:
na osnovu ovih parametara se lako zakljucuje da za iole normalan sub opseg mora u kutiju od preko 50 litara?? preporuceni Vas je 77 Litr!!!

Sada amp , sva sreca da su ukapirali sta su uradili pa su stavili dva TDA7294 u bridgu , koja po specifikacijama nebi smeli da rade ispod 8oma tako da ovaj drajver na80hz ili 100hz pada ispod 6 u najavi garantovano imaju neku verziju motanu za njih na ja mislim i citavih 16oma , sto ubija efikasnost za jos par decibela....
sa sledecih slika se vidi da u idealnom slucaju sa dovoljno snage iz napojnog dela dva tda7294 isporucuju citavih 110w na 1 posto THD sto je po meni donja prihvatljiva granica ovih 150w na 10posto thd ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju , sve u svemu sa kutijom koja kompenzuje malo onih 85db posle motanja na 16 oma i 100w rms zvucni pritisak je manje vise prihvatljiv ali je to miljama daleko od bilo kakvog treskanja poda pomeranja dzigerice i slicnih halospeva , o sonicnim kvalitetima doticnog wofera ne zelim da polemisem ko nije cuo bolje verovatno i moze da mu se svidi na prvu , ako jos nesto nekoga zanima rado cu mu objasniti neka pita , inace isti integralci se koriste i za satelite ....

Uploaded with ImageShack.us

http://www.youtube.com/watch?v=wqCVsyVBCV4

sve ovo dovodi do krajnje smesnih finalnih cifri , 79db na 40hz , toliko o najmocnijem kompjuterskom sistemu koji rusi i pomera zidove , trese sobe i ispravlja crne rupe

Au brate, dirnuo si u sveti gral.
Srecno!

sta imamo ovde, ah da unutrasnjost wofera z5500 sistema , koja je na prvi pogled , mala, totalno nedampirana , ima kvazi bandpass dizajn koji pravi pik na nekih 100hz da bi sistem zvucao glasnije nego sto jeste jer je smesno neeikasan pogonjen pojacalima sa ogromnim stepenom thd-a, imamo dva 10000uFelektrolita i jedan sprezni od 4700uF i torusni trafo koji od oka nema vise od 250w , sve ovo napaja izlazni stepen koji ima ukupnu navodnu snagu od 505w RMSa

Poslednja izmena:
Svaka cast, cinjenice nelazu a svi koji misle da to smece vrijedi para neka je sa srecom.

I šta si ovim linkovima dokazao? Da sve crkava?! Welcome to the real world ;)

Imam 2 risivera od pre 5 godina a kroz ruke mi je proslo bar 10 komada i nijedan nije imao problem posebno ne serijski kao ovaj skart sa kineskim delovima h klase.... nesto ne vidim da microlabaovi crkavaju redom i da ima 20tema kako im nesto fali a cisti su kinezi...

Poslednja izmena:
To je ta dugo cekana tema, let`s roll. :smoke:
Dakle, iz svega prikazanog, moze se jasno zakljuciti tj. ne moze svako jasno, mora da mu se prevede, da je logitech pokusao da se suprotstavi zakonima fizike i elektrotehnike, ali mu to nije bas poslo za rukom.
Osnovna stvar u pravljenju zvucnika je da ne moze svaki driver sa odredjenim karakteristikama da se ubaci u bilo kakvu sljastavu kockastu kutiju i da to svira kako driver trazi. Oni su to pokusali, smanjivsi Vas za jedno 4-5 puta od predvidjenog za taj driver, izbacili pomenuti peak radi poboljsanja efikasnosti ionako neefikasnog woofera u koji je usput stavljen torus koji sam nema ni pribliznu snagu na koju se deklarise ceo sistem. A gde su gubici jos... Satelite ne treba pominjati posebno, jasno je i tu sve. Strpaj Tang Band drivercic od 3", izuzetne neefikasnosti deklarisan na power input od 12W u plasticnu zvececu kutiju opet neadekvatne litraze (ovaj driver trazi 2,67l), odvrni da sve gruva i kazi da nema distorzije. Nema uopste...:d Isto tako i woofer svoju snagu iznad 100W pljucka sa 10% izoblicenja, pa ko voli neka przi.
Meni ovaj sistem u moru kineskih shitova, a i sire, ne bi ni smetao da se nije stvorio toliki hype ni oko cega i da mu je recimo neka maksimalna razumna cena jedno 200e. Da ne pominjem koliko njegovi vlasnici izvitopere pojam o zvuku i nazovimo ukus. Posle kad cuju realan zvuk pitaju gde je onaj gruvacki drive.
Dakle, ovo je tema koja ce se baviti negativnim realnim stanjem stvari. Kome se ne svidja da gleda te grozote, neka je bolje preskoci, nego da pokazuje neznanje.

Poslednja izmena:
Moze neki predlog o tome sta uzeti u istom cenovnom rangu?

A evo kakvi tutubani rade review: http://www.youtube.com/watch?v=sBSLVhU3AJs
Ovom cak trese celu kucu dok se tusira. :D I to zajedno sa onim "siljkom" u sredini satelita koji nije "soft". :D Eto, takvim decacima poput ovog je to vise nego dovoljno. :smoke:

Poslednja izmena:
Tu imas pravo da zvucnici nisu bas najpouzdaniji i svakog dana se plasim i zivim u strahu da ce se pojaviti neki problem. Kad sam ih uzeo nije proslo ni 2 meseca taj 10000uFelektrolit se razklamucao i zvucnici su izdavali jedan veoma ostar i neprijatan zvuk kao pistajka, sirena. Onda jedne lepe veceri sam ih pozajmio prijatelju za rodjendan , radio je na maksimumu cele veceri, sutrasnji dan sta da vidim jedan od rear zvucnika ne radi, ajde opet na reklamaciju. Sled izvestnog vremena pozadinsko svetlo na displeju je prestalo da radi i do dan danas svetlo ne radi...

U celoj prici mi jedna stvar nije jasna, na amazonu ima kritika koje datiraju iz 2004 i ljudi su ih tada uzimali za oko 240$, a secam se da sam i ja razmisljao da ih uzmem napolju i racunao da kostaju oko 170e tada (ne 2004, malo kasnije).

I to je ok, pre 6 godina, to je bila OK cena za nesto tog ranga. Sta se desilo sa trzistem nije mi bas najjasnije... no nekako se neko setio da ovaj sistem posle toliko godina treba da kosta mnogo vise... ko sto sam vec par puta pisao iz principa ih necu uzimati dok ne dodju u neki normalni rang, a iskreno vrlo verovatno ih necu ni uzimati.

Ocigledno je da je u pitanju overprice... a s druge strane gomila kompetentnih modela drugih proizvodjaca se ne uvoz ovde, zasto?

Znas zasto su precenjeni? Zato sto vide ljudi sta ide dobro u prodaji, svi se lepe na njih kao muve na lepak, a kad lepo izredjas prvih nekoliko serija, lepo se setis kako jos malo da podvalis, pa mu malo zakines na trosku, ubacis jos gore delke nego prosli put, pa malo i prodavac nabije svoju cenu jer zna da ce da ga proda, i sve u svemu kad pogledas...:wall::crash:

Nikada mi nece biti jasno zbog cega u 101% slucaja ovih yt klipova ljudi pushtaju takav raspad od "muzike" da je to strashno...

Hvala za topik.

Ha-ha sjajan naziv teme, sta drugo ocekivati od te plastike.

Civi = MythBuster!

Ipak tresu kucu...

[YOUTUBE]-wisfSAkSbA[/YOUTUBE]

ova tema treba da se zove .... "Zasto nemam pare za Z5500"

Ne vidim poentu ovih pljuvackih threadova .... ako imate nesto pametno da kazete i preporucite ljudima u tom rangu ... samo napred ... ovako imate da se pravite pametno da li je nesto dobro ili nije .... sve sami pametnjakovici na bench forumu .... idite pa se bavite dizajnom zvucnika ako ste toliko dobri.

Svi znamo da dobar HiFi sistem prejebava ove zvucnike u svako doba ...... ali za ove pare dobiti sve sto ovi zvucnici nude a pritom kupovati kvalitetne komponente .... (s kojima ocito uporedjuteje ove zvucnike u svakoj temi) je nemoguce ..... ako bilo ko od vas pametnjakovica moze za 300e (ili koliko god vec ovo kosta) da mi nabavi extra sistem .... sa 5.1 i svim ostalim sto ovo nudi .... a da pritom nije ispalo iz kamiona, onda postujte to a ne da se pravite pametni gde i kako neko trosi svoje pare.

I ne ... nemam Z5500

Poslednja izmena od urednika:
Ajd ti lepo idi u svoju z5500 temu pa ih tamo hvali do mile volje , a ovde prestani da "samaras" ako nemas sta pametno da dodas na iznesene cinjenice , btw sjajno izabran nick imas 10ku od mene , najvise volim takve "pametnjakovice" koji nas "siromasne"(moji kablovi u sistemu vrede vise od te gomile plastike" ostavi da diskutujemo o masovnom zaslepljivanju omladine koja se hypuje na brend i to pazi koji? A to ko koliko ima para i sta je "ispalo iz kamiona" bi neki moderator trebao da malo kazni jer opet licno vredjas clanove

Poslednja izmena:
Ipak se javilo jos mnoogo ljudi koji dele slicno misljenje kao autor teme :D Ja sam mislio da ih je samo 2-3je takvih na forumu :)

Ma zasto bi se javljalo, jel njemu neko placa da pise ovo ili meni da branim logitech?

Cak i da imas u kuci Logija, iz kog razloga bi ga koj djavo branio na nekom forumu? Niti radis tamo niti imas nesto od toga.

Ja sam samo zeleo da se negde vide neoborive cinjenice koje proizvodjac krije kao zmija noge , sa sve velikim natpisom 500w RMS 1000 peak ej bre 1 kW

Pa to je ono sto ja oduvek pricam. Sujeta... Svako kad nesto ima, brani to i smatra da je naj naj, jer da nije, ne bi ga bas on, googlas, imao. Ja jok. Kad imam smece, smatram ga i javno smecem. Uvek sam koliko je moguce objektivan o cemu god se radilo. Najbolji su komentari Smaraca, kad kaze da mi sto ga pljujemo nemamo para da ga kupimo. Pa da hocu da ga kupim, a nemam para za njega, balavio bi kao i svi vi ostali klinci dok ga ne kupim, a ne bi ga pljuvao. Sreca pa znam da necu da ga kupim. :D Ne zato sto nemam para za njega, nego zato sto s tim parama imam pametnije stvari da kupim. Ko ne zna sta bi bolje kupio, za njega je i Logitech mama. Bolje mu nece ni trebati...

A sto se tice izbora muzike... pa dovoljan je pokazatelj koliko se ko moze shvatiti ozbiljno kad se prica o zvuku.

Ovo nije lose iz razloga sto nekim ljudima mozda otvori oci/usi, mada sumnjam.

Tako sam se ja upecao na Genius 5.1. Velike drvene kutije, bas ti drma mozak ( i kad treba i kad ne treba), sateliti se i ne cuju cak i kad pojacas preko 70%, a kutije samo smetaju po stolu.

Slatko sam ih prodao. :)

Sad sam sklopio neki 5.1 od nekog nemackog wufera i sal kutija. U odnosu na geniusa je svemir. A proso sam jeftino, uzo sam polovno, prodavac mislio da je wufer pokvaren, jer nije imao satelite.

Jedno vreme sam hteo da kupim z5500, ali sam procitao dosta toga po netu, i shvatio da je i to sistem sa preduvanim basom. A meni to ne treba.

Vrh Dno