Šta je novo?

Z1, G2 ili Nexus 5?

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Šta je najpametnije kupiti od ova 3 telefona?

Inače sam Sony fanboy i do sada sam samo SonyEricsson/Sony kupovao. Imam Xperiu Z sada ali rešio sam da uzmem nešto od ova 3 gore.

Z1 mi je favorit naravno, mada mi je malo prevelik, a ni ekran mu nije baš ekstra kvalitetan, kao ni kod Z i jedino je ovo razlog zbog kojeg razmatra i ova dva druga telefona, ekrani su im vrh.
G2 mi se svidja jer ima najbolji ekran od ostala 2 a čujem kako mu je i baterija ekstra, iako ne volim LG telefone.
Nexus 5 mi je OK, ne svidja mi se baš sa zadnje strane, čujem da mu je i baterija poprilično slaba (sa Z uz Staminu izguram po 2 ipo dana bez punjenja sada), mada Nexus ima najbolji software i verovatno je najbrži i lagfree.

Samsung ne uzimam u obzir jer ga ne volim.

Molim vaša mišljenja. Hvala. :)

Poslednja izmena:
G2 ili Z1 sa onim boljim ekranom (VA panel) ako vec volis sony. Direktno gledano (po utiscima korisnika) taj ekran je jedan od najboljih trenutno uz G2/One IPS ali ima losije uglove gledanja (koji su opet bolji nego na Xperia Z modelu).

Evo ovde mozes da vidis kako to izgleda http://www.flickr.com/photos/oogoom/sets/72157635930036373/

E sad, Z1 sa takvim ekranom bi morao da juris po oglasima i da proveravas da li ima taj VA panel ili isti/slican ekran kao Xperia Z sto nije bas lako.

G2 ces lakse naci po oglasima i mislim da je jeftiniji i ima bolju autonomiju (mozda zbog onog obaranja taktova cpu/gpu, imas u G2 temi).

Ne znam kako se krecu cene N5 kod nas ali ako je jeftiniji od G2 i ako ti ne smeta autonomija slabija od G2/Z1 kupi Nexus.

Poslednja izmena:
Ovo je i moja dilema, bukvalno isti modeli, s tim sto sam ja resio da sacekam Z1 mini i onda presecem. Valjda ce popraviti sve sto je bilo not so good sa z1, a takodje SONY izrada puno znaci.

Inace zeni nedavno kupio Lumiu 520 preko VIPa, crkli kapacitativni tasteri posle dva meseca, sad treba da ga nosim u VIP

Šta je najpametnije kupiti od ova 3 telefona?

Inače sam Sony fanboy i do sada sam samo SonyEricsson/Sony kupovao. Imam Xperiu Z sada ali rešio sam da uzmem nešto od ova 3 gore.

Z1 mi je favorit naravno, mada mi je malo prevelik, a ni ekran mu nije baš ekstra kvalitetan, kao ni kod Z i jedino je ovo razlog zbog kojeg razmatra i ova dva druga telefona, ekrani su im vrh.
G2 mi se svidja jer ima najbolji ekran od ostala 2 a čujem kako mu je i baterija ekstra, iako ne volim LG telefone.
Nexus 5 mi je OK, ne svidja mi se baš sa zadnje strane, čujem da mu je i baterija poprilično slaba (sa Z uz Staminu izguram po 2 ipo dana bez punjenja sada), mada Nexus ima najbolji software i verovatno je najbrži i lagfree.

Samsung ne uzimam u obzir jer ga ne volim.

Molim vaša mišljenja. Hvala. :)

najbolji telefon je z1
bestbuy g2 tbh

ako ti je bitna kamera i ne treba ti kompaktan telefon z1 inace g2 za sve ostalo tbh :)

Probao z1 i g2 (nexus 5 video nisam jos)! Ukoliko nisi bas fan pure googleta generalno ne bih ni razmisljao o njemu. Sto se z1 tice definitivno nakjvalitetnija izrada,dobra kamera,odlicna autonomija (stamina mod extra radi),imas i waterproof mogucnost, a koliko se secam i prosirivu memoriju! Generlano ako ti sam izgled i velicina telefona nisu primarni u odabiru mislim da bi trebao da ides na z1 + posebno sto si sony fanboy ;)

Pa paradoksalno je to sto Z1 sa VA panelom ima cak i malo bolji ekran - direktno gledano :) Bela je vise bela, kontrast je za nijansu visi a dubina crne za nijansu bolja (pogledaj gsm arena tabele) a ima x-reality za pregled fotografija i videa sto je prednost u odnosu na G2. Ali LG IPS ima bolje uglove gledanja sto je nekima dosta bitno, nekima manje ali moze da se kaze da je kompletniji sto se toga tice.

Evo kako izgleda prikaz na tom Z1 ekranu sa x-reality, bolesno http://www.youtube.com/watch?v=fwn8cgWpTnc

S'obzirom da sam dosta vremena koristio G2 mogu da kazem da je ekran odlican za 90% korisnika ali ja bas i nisam odusevljen jer bela vuce na plavo (hladniji prikaz, ne bas kao na samoledu ali nije kao ostali IPS pa i TN) i boje su nekako cudno (pre)saturisane tj kalibracija je cudna i vise mi odgovara htc One super lcd3/IPS jer jednostavno ima vise izrazene prednosti ips panela. Ovo ne znaci da je One ekran ispraniji, daleko od toga, jednostavno deluje nekako bolje kalibrisano.

Ali kupovina Z1 sa boljim VA panelom ce zahtevati dodatno cimanje oko provere ekrana.. ako ti se svidja G2 ekran utoliko bolje jer taj fon ima bolju autonomiju i jeftiniji je po oglasima od Z1 a i ima ih vise pa mozes da biras primerak prakticno :)

Mada sad gledam oglase, ima i novih Z1 ali opet ostaje problem provere panela.. jer je glupo dati 450e za primerak sa ko zna kojim starim, losijim ekranom samo zato sto je nekom mozgu u sony-u dunulo da se otarasi zaliha na kulovski nacin :d

Poslednja izmena:
Ekran tj panel?

Nisam rutovao telefon još uvek jer mi je 4.3 sada pa mora da se otključava bootloader, čekam da se nadje neko rešenje bez otključavanja.

Inače ekran mi se jako svidja, bolji je od Z, nekako prijatniji za gledanje, uglovi su malo bolji, ali telefon je zver. :)

Inače ekran mi se jako svidja, bolji je od Z, nekako prijatniji za gledanje, uglovi su malo bolji, ali telefon je zver.

Mozda si zabo primerak sa va panelom koji je najbolji na z1 trenutno. Bas me zanima kako ce baterija da se pokaze, postavi u Z1 temi neki ss.

I ako te ne mrzi da slikas kako izgleda displej direktno gledano i iz razlicitih uglova, ono pregled slika, video, neka igra kao subway surfers.. :)

Da ne otvaram novu temu džabe. Ubih se vagajući i ne mogu da prelomim između g2 i note 3. Treba mi telefon koji neću menjati par godina, da je što kompletniji.

Prednosti note modela su 3GB rama, proširiva memorija, izmenjiva baterija, 4k snimanje (ne znam samo na kom uređaju ću to gledati) i verujem da će dalje dogurati sa verzijom softvera nego LG.

G2 je kompaktniji, ima OIS, ima fm radio, jeftiniji je.

Da se vratimo na kameru nakratko. Kad god sam kupovao telefon žrtvovao sam kameru ili veličinu ekrana zarad boljeg hw-a i performansi. Sad kada ne moram to da radim hoću da uzmem najbolju stvar. Ne slikam mnogo i ne snimam mnogo (dokumenta ne računam) ali tad kad slikam/snimam mora biti perfektno. Snimak mi je bitniji od slika. Čitao sam da g2 kao ima nekih problema sa framedrop-om (seckanjem, bla bla). Koliko je to izraženo? Pitao sam i u LG temi ali hajde opet da pitam, možda vidi neko ko nije tada; hoće li / može li g2 dobiti 4k snimanje?

Ako imate predlog za još neki model slobodno pišite, mada nema jačih telefona od ova dva. WP nemojte da preporučujete. Nexus ima katastrofa kameru tako da i on otpada. iPhone ni u ludilu neću da platim koliko košta iako mi se sviđa.
Budžet jeste poveći ali ako ne moram ne želim da puknem pare tako da je još jedno pitanje da li note 3 opravdava toliku cenu s obzirom da postoji g2.
Mrzim kad ne mogu da odlučim. :banghead:

Note 3 jeste kompletniji uredjaj.
Znači njega uzmi.

"G2 je kompaktniji, ima OIS, ima fm radio, jeftiniji je."
Jesu li ti odlučujuće navedene stvari?
Ako jesu kupi Lg G2.

p.s. A perfekcija ne postoji, na nju zaboravi :):)

Poslednja izmena:
Antec: ukoliko mozes da podneses velicinu samog telefona,note 3 u svakom slucaju!!
Posto vidim da pominjes neksus (mozda volis pure google kao i ja),obavezno razmisli i o galaxy s4ge tj i9505g modelu (vrlo se lako napravi isti i od obicnog g9505) tako da bi te to izasla jos i najpovoljnija opcija,a prakticno imas kvalitet slike i snimka kao i na note 3 (doduse bez svih onih softverskih modova) i naravno redovan update softvera ako si slucajno zaludjenik i tim kao neki!! + recimo mozes da ubacis i mugenpower bateriju od 5500mah i imas autonomiju o kojoj mogu svi samo da sanjaju na ustrb nesto debljeg telefona (meni je s4 i ovako prilicno tanak i nezgodan za drzanje).

@ Antec

Note 3, jeste veci ali je malo bolji od G2. Ima 3gb rama, sigurno ce biti malo duze podrzan (naveo si da ne bi menjao uredjaj par godina) pravi malo bolje fotografije i ima 4k video, to sto nema ois u ovom slucaju i nije mana jer ois na G2 bas i ne radi posao kako se ocekuje.

@poolmaker, bas zato sto ne mogu da odlucim da li su odlucujuce i jesam postavio pitanje :) Blizu su perfekcije oba modela.

@Proday, ma cigle su i jedan i drugi, ne verujem da bih mogao da koristim g2 jednom rukom a ako ne mogu onda mi se isto 'vata. Obicno nisam zavistan od poslednje reci tehnike ali ovog puta sam resio da budem kad vec idu tolike pare na *ebeni telefon pa samim tim s4 otpada. Bas zato sto sam donekle zaludjenik sam i resio da uzmem debelo (fabricki) modovane verzije androida, ne mogu vise da se mlatim veruj mi. Flesuj ovo, flesuj ono, moduj ovo... Dosta je, moram da odmorim mozak malo.

@hsv.stoned, tih 3GB rama i prosiriva memorija je ono zbog cega sam i spreman na veliki ekran jer telefon ce lagano gurati sve sto izadje u naredne 2 (a verovatno i vise) godine. I dalje ne znam koliko bi mi bio bitan OIS i da li ce ga popraviti na g2. Note 3 ima "pola kila" i sudjeno ti je da te uhvati grc ako snimas nesto duze. Uglavnom snimam neke koncerte (sestra svira violinu) a video sam da g2 izvodi neka cuda s mikrofonima tj. mozes fokusirati audio pa bi mi i to znacilo. S druge strane 4k... Ludilo.

Antec: mislim da ce ti se vise mozak umoriti kad vidis samsungov touchwiz i koliko je sve to usporeno i debi**o. Samsung ge sam ti i predlozio zato sto jednom stavis i miran si posle. A po meni,ako ti je kamera prioritet, g2 izostavi odma, pa to cudo radi refokus na svakih 2 sekunde,a nocni snimci su tek tuga...umalo nisam zaplakao kad sam video kakvu su glupost napravili sa tako dobrim telefonom...bas kao i htc sa one modelom!!

^ nije bas tako, mislim na ovo sto si ocrnio G2 kameru i poredio sa htc one.

G2 kamera trenutno ima odredjene mane ali u svakom slucaju pravi mnogo bolje fotografije od htc-a, sa apdejtom na 4.4 kapiram da ce sve to ispraviti (i foto i video u low light uslovima)

Note 3 ima "pola kila" i sudjeno ti je da te uhvati grc ako snimas nesto duze.

168g.. u odnosu na velicinu to je smesna tezina, bas zbog plastike kucista, da je vise premium bio bi tezi ali ne vidim problem i da je 250g.

^ nije bas tako, mislim na ovo sto si ocrnio G2 kameru i poredio sa htc one.

G2 kamera trenutno ima odredjene mane ali u svakom slucaju pravi mnogo bolje fotografije od htc-a, sa apdejtom na 4.4 kapiram da ce sve to ispraviti (i foto i video u low light uslovima)

Druze nisam ja poredio lg i htc nego sam rekao da je zalosno kad gotovo savrsen telefon ubogalje sa nekom gluposcu. Lg ima potencijal i svi se mi nadamo da ce neki od updatea popraviti situaciju ali sve to moze da bude a i ne mora. Do kad poprave mozda izadje jos deset boljih telefona!!
A sto se tezine tice 160g je apsolutno lako pogotovo za toliki telefon ;)

Vrh Dno