Šta je novo?

Yunet optika - mts

Je l' se dešava nekome da nestane wifi mreža na par sekundi? Deluje mi da je do rutera. Desi se par puta dnevno i jako brzo se vrati...

Ako pitaš za danas primetio sam da mi strim sa amazon echo dot stane na par sekundi pa nastavi - danas posle 18h. Takodje im je i brzina nestabilna na neki način, ne spojim 3-4 merenja da je ujednačeno, ide u rasponu od 180 do 490.

Mmm… Ne, ne dešava se. Kod mene su 2x Nokia WiFi Beacon 3.1 od kojih je jedan u mesh-režimu, 500/250, 20-ak uređaja je u mreži, ima tu zahtevnog saobraćaja. DNS je doduše promenjen na zahtev u lokalnu Pi-hole/unbound/itd. IP. Nemam primedbi.

Ako pitaš za danas primetio sam da mi strim sa amazon echo dot stane na par sekundi pa nastavi - danas posle 18h. Takodje im je i brzina nestabilna na neki način, ne spojim 3-4 merenja da je ujednačeno, ide u rasponu od 180 do 490.
Imam neki smart home, pa mi stigne notifikacija svaki put kad nestane, inače verovatno ne bih ni primetio. Konkretno, juče je nestao u 17:55, tako da moguće da je bio isti trenutak.

Nazvaću tehničku podršku danas, da vidim šta će da kažu...

Mene je prethodna 2-3 dana zezao Youtube. Pojedini klipovi koje sam pustao su imali buffering koji je trajao po desetek sekundi.
Ne znam da li je do Youtube servisa bilo ili do Yuneta.

Jesi na onoj promociji 500/250?

Znaci ipak nisam jedini a mislio sam da jesam jer niko se ne zali. Godinu i po bio na 200/100 i jedan globalni prekid. Presao na tu promocijeu,pre desetk dana i od tada internet pocinje da bude smece. Non stop secka,crkava,nestaje. Eon postao negledljiv jer stalno ima ono vracnje jednog istog po 2,e puta,slika smrzav. Juce nisam mogao gledati utakmicu,preskoci po 15-20 sekundi.
Tako sam se *****ao da nemm reci.

Ja sam gledao juce celu utakmicu i nije bilo problema osim u jednom trenutku kad je zamrzlo na par sekundi. Isto sam gledao preko EON. Ali meni su utakmice svetskog prvenstva znale ovako da seckaju na EON i dok sam bio na MTS optici do pre 20 dana.

Meni ne,znao nekad Animal i to samo na jednoj seriji ,Lone star law😂.

Ja nemam nikakve probleme, ni sa yt ni sa Eonom isto sam na brzini 500/250. Koje DNSove koristite?

I kod mene su google dns, i primećuju se sitni prekidi kao i usporenje brzine. Mada nisam testirao yt, već spotify. Imam i eon pa ću da obratim pažnju i na to

Ja sam isto na 500/250 od marta meseca i osim par prekida od po par minuta ili par desetina minuta, do sada nemam problema.
Doduše, nisam neki redovan korisnik Youtube-a, ali do sada nisam imao nekih problema.
Takođe, gledam utakmice preko MOVE aplikacije i sve radi kako treba, ne secka uopšte, osim što je sama aplikacija bagovita i rađena za iPad, a ja je koristim na mac miniju, pa ne radi baš glatko.
U principu, za sada sam relativno zadovoljan, za 1.791 RSD/mesečno ne mogu da se žalim.

Nije mi cena presudan faktor vec stabilnost. Ne mogu da kazem da malo placam pa onda i kvalitet sme da bude kilav. Poenta je sto sam imao iskustva s njima,godinu i po,eon radi po ceo dan i nikad da secne. Sad,odjednom,kilavi. Isto placam kao i 200/100, mislim da bih se vratio na staru brzinu,jer ovo je definitivno produkt njihove akcije a kapaciteti,koje im je dao Mts,nisu odgovarajuci.

Moguće je da je na tvom čvorištu ovom akcijom nastala malo veća gužvancija, pa ti zbog toga štuca, a da je kod mene i dalje labavo, pa zato radi.
Npr. u zgradi gde živim, od 65 stanova niko nije čuo za YUnet provajdera i naravno da niko i ne koristi internet preko njih.
Od komšija u okolini nisam naleteo na nekoga ko koristi preko YUnet-a internet.

Nije mi cena presudan faktor vec stabilnost. Ne mogu da kazem da malo placam pa onda i kvalitet sme da bude kilav. Poenta je sto sam imao iskustva s njima,godinu i po,eon radi po ceo dan i nikad da secne. Sad,odjednom,kilavi. Isto placam kao i 200/100, mislim da bih se vratio na staru brzinu,jer ovo je definitivno produkt njihove akcije a kapaciteti,koje im je dao Mts,nisu odgovarajuci.
Da li zaista postoji mogućnost da stabilnost interneta zavisi od paketa (brzine) koju uzmeš od yunet-a? Mislio sam da uzmem samo net od njih u oktobru, nakon što mi istekne UO sa mts-om, pa sam u dilemi. Da li uzeti akcijski paket, ako uopšte bude postojao u oktobru, ili uzeti nešto skuplji, a možda pouzdaniji, regularni paket iz cenovnika??? 🙄

Sve je moguce,ko zna u koji Vlan su me turili i koja su ogranicenja sada. Mozda i nisu ocekivali toliku navalu pa treba vremena da se to sve poslozi,prema novim potrebama. Videcemo,ne znam. Sto se tice brzine,merim je uvek kao maksimalnu i to na wifi. Nisam isao u dubiozu da vidim gde je i da li ima problema.

Nazad
Vrh Dno