Šta je novo?

Yunet optika - mts

Onda neka @white_shadow nazove broj podrške. Bar će mu se neko javiti ili možda čak i preusmeriti poziv na prodajnu sluzbu, na koji se javljaju 😉.

Je l' zna neko kako mogu da se raspitam za usluge ovog provajdera? Poslao sam upit preko sajta pre 4 dana, zvao u par navrata 3 različita broja telefona, niko se ne javlja. Pitam se da li uopšte da uzimam usluge posle ovoga...
Uspeo sam da ih kontaktiram, hvala svima.

I ja se prijavio na ovu promociju 500/250. Lik koji me zvao kaže ima tehničkih mogućnosti (preliminarno). Međutim, Telekom je odgovorio da je priključak zauzet, izmešali sve brojeve stanova (a možda i namerno lažu), tako da sad sledi rvanje sa njima. Yunet ponovo poslao zahtev za proveru sa ukazivanjem na grešku.
Barem da se upišem na temu.
Da javim, uspešno sve rešeno, od danas imam net iz promocije. Yunet je rešavao sve sa mts, nisam učestvovao. Nokia ruter, brzina u redu. Jedino nemam pojma kako se plaća račun, stiže na mejl ili ga ima samo na njihovom portalu?

1.umesecu,u predvecernjim satima stize,nema greske.😁

Da javim, uspešno sve rešeno, od danas imam net iz promocije. Yunet je rešavao sve sa mts, nisam učestvovao. Nokia ruter, brzina u redu. Jedino nemam pojma kako se plaća račun, stiže na mejl ili ga ima samo na njihovom portalu?
Ako dogovoriš sa njima da ti pošalju za 12 meseci unapred, platiš sa 10% popustom.
Ja sam tako uradio i ne razmišljam o plaćanju interneta do naredne godine.

Ok je. Ima 2 lan izlaza, signal pokriva ceo stan, brzine u skladu sa paketom. Nisam detaljno istraživao, stanari su u stanu.

Prelazim izgleda u yunet 500/250 za 2k, ugovor na 24m.
Imam yettel trenutno, koji ima ont odvojeno od rutera, i naravno da sam izbacio yettelov ruter. Sta koristi yunet? da li mogu da izbacim njihov ruter i dobijem username i pass za svoj ruter od njih ili moram da ga izvlacim iz rutera kao za yettel?

Vezaće svoj ont za yettel-ov kroz koji će signal samo da prolazi, a na njihov ont ide Nokia ruter.
Tako su kod mene uradili, doduše, u pitanju je mts ont.

Da li ima izbeglica iz Oriona koji su uzeli ovaj net, mts njima ne sabotira portove? Znam da je većinski vlasnik ali pitam ako mi to bude poslednja opcija.
Imam težak krindž kad vidim firmu koja ima "YU" u nazivu, u današnje vreme..

Nasao sam na fejsu Akvizitera inace iz Novog Sada 069 4360599 javio se momak proverio mi Beograd Ustanicka. Trebalo bi da moze,navodno 4/5 dana cekam instalatera pa javljam.

Teško da imaš 3 uređaja nanizana...
Imam, a mogu i da slikam kad dođem kući.
Do ovog što je ostao iza mts-a ide ono tanko optičko vlakno, iz njega žuti optički kabl sa oplatom koji je išao u huawei ruter mts-a, a sad ide u yunet ont ili šta je već, malecka kockica, iz koga ide lan kabl u Nokia ruter.

Ono prvo je izgleda samo ZOK. Drugo je ONT a treće je ruter (Nokia ili bilo koji drugi).

@RingeRaja
To iz čega ide žuti patch kabl nije ONT nego ZOK ( = samo kutija u kojoj se dolazno vlakno splajsuje na konektor).
Ali eto slikaj pa postavi da otklonimo sve dileme.

Pusto si ti napisao da imaš ONT > ONT > ruter što niko nikad nije radio i koristio, već je norma ZOK > ONT > ruter.

Ok, verovatno je tako, zbunilo me je što je kod mts-a izgleda ont i ruter 2u1, jer iz tog zok-a je išlo direkt u huawei.

Da, drugi provajderi češće koriste ZOK > "all on one" ONT & WiFi ruter u jednom uređaju.
ZOK je svakako nebitan u celoj priči, samo omogućava "interfejs" za povezivanje uređaja pomoću optičkog patch kabla.

Da, drugi provajderi češće koriste ZOK > "all on one" ONT & WiFi ruter u jednom uređaju.
ZOK je svakako nebitan u celoj priči, samo omogućava "interfejs" za povezivanje uređaja pomoću optičkog patch kabla.
Da, to je to što si napisao, da se ne zavlačim iza police da slikam.

Ja sam naleteo na baner na instagramu, jasno stoji do 30.06.
Ovo se odnosi samo na optički internet, zar ne? Ja na njihovom sajtu nisam mogao da pronađem tu akciju. A da li imaju za BOX Net+TV? Ili je vama dovoljan samo Internet dok tv gledate preko IPTV? Ili ne gledate tv uopšte? 😉 Mislim može da se gleda tv i preko drugih aplikacija, kao što je tvMate i sl.

Ja sam digao ruke od TV-a, do 18.06., nakon toga samo net, ionako i ne gledam nešto TV.

Prelazim izgleda u yunet 500/250 za 2k, ugovor na 24m.
Imam yettel trenutno, koji ima ont odvojeno od rutera, i naravno da sam izbacio yettelov ruter. Sta koristi yunet? da li mogu da izbacim njihov ruter i dobijem username i pass za svoj ruter od njih ili moram da ga izvlacim iz rutera kao za yettel?
mozes naravno da koristis svoj, ja koristim Asus ebm68 + ebm63. Trenutno koriste Nokia ruter sa koga lako mozes skinuti podatke( podaci za logovanje se nalaze na dnu rutera). Kada sam ja potpisivao ugovor tada su delili Xiaomi ax3000 ali nakog uspostavljanja servisa brzo sam stavio svoj.

Ovo se odnosi samo na optički internet, zar ne? Ja na njihovom sajtu nisam mogao da pronađem tu akciju. A da li imaju za BOX Net+TV? Ili je vama dovoljan samo Internet dok tv gledate preko IPTV? Ili ne gledate tv uopšte? 😉 Mislim može da se gleda tv i preko drugih aplikacija, kao što je tvMate i sl.
Evo ti link za TV ponudu koja bez njihovog neta 1600 a ako uzmeš i njihov net,na cenu za bilo koji net paket dodajte 1000 dinara i to vam je cena za TV uslugu bez HBO i Apolona i tome slično koji se doplaćuju. Plus 6 meseci imaš akciju za TV uslugu po ceni neta posle ide ovih 1000 dinara. Jedan box imaš besplatno ostale ako hoćeš njhove doplaćuješ 360 dinara mesečno imaš 3 slota za Smart TV u koje se računaju i njihovi box uređaji i 3 mobilni telefon ili tablet PC varijanta preko browsera nema. Ako plaćao račune do 10 u mesecu na sledeći imaš 5% popusta ako u napred želiš da platiš godinu poslaće ti obračun sa 10% propusta. Druge akcije tipa meseci za dinar ili da dobiješ neki doplatni TV paket ili 2 i 3 box besplatno na to ne računajte.

Nazad
Vrh Dno