Šta je novo?

Yunet optika - mts

Da li još neko ima prekid? Blok 70, Novi Beograd ne radi internet, a ne mogu ni njihov sajt da otvorim preko mobilnog.

Dao sam za DNS 8.8.8.8 sad proradio
Isto ko pre10tak dana isti problem

Ovo počinje već često da im se dešava, ako nastave tako biće promena operatera.

I kod mene je bio prekid, Beograd/Voždovac/Banjica, došlo pre par minuta, ali mi je pokarabasilo kompletnu mrežu, morao sam i ont i ruter da restartujem, da bi proradilo.

Jesi promenio DNS? I da li ti ruter ima ili nema uspostavljenu WAN konekciju?

Nisam i neću, treba da radi sa defult njihovim DNSom. Sa WANom je sve u redu. Kada stavim 8.8.8.8 radi regularno. Koji im je djavo u poslednje vreme?

Prekid neta i u Zrenjaninu opet,sve isto kao i prosli put. Samo sad sam morao da resetujem ont na fabricko kako bi se povezao. Naravno tehnicku podrsku ni u ludilu da dobijes. E sada im stize mail i definitivno cu traziti promenu ont-a ili novija verzija ili huawei, svaku put da resetujem e pa necu. Ovo se ranije nije desavalo.

Zašto bi koristio raspale DNS servere provajdera sve i da nemaju tih očiglednih i učestalih problema?
cekaj Yunet koliko znam nema svoje DNS servere, u modemima su podeseni 1.1.1.1 i 8.8.8.8 tako mi je rekao i lik koji radi u telekomu kao njihova teh.podsrska

Neko je ovde napisao da Zrenjanin ili deo Zrenjanina ima nokia infrastrukturu na strani provajdera (OLT). U tom slučaju nikako ne mogu korisnici na svojoj strani imati Huawei ONT. Ali svakako neki bolji, kompatibilan ONT bi trebalo da dodele, ako se ovakvi problemi učestalo javljaju kod korisnika.

Neko je ovde napisao da Zrenjanin ili deo Zrenjanina ima nokia infrastrukturu na strani provajdera (OLT). U tom slučaju nikako ne mogu korisnici na svojoj strani imati Huawei ONT. Ali svakako neki bolji, kompatibilan ONT bi trebalo da dodele, ako se ovakvi problemi učestalo javljaju kod korisnika.
Pozdrav
Ja sam to napisao jer ja imam Nokia-ont, to za OLT provajdera mi je poznato ako je Nokia onda mora i nokia ont biti. Svakako dobili su mail sa pitanjem da li postoji novija verzija ont-a ako je ima trazim da mi se zameni ont.
Kumovi su presli na A1 optika preko mts, skoro sam siguran da su dobili prilikom instalacije neki Huawei mode/ruter, ali cu jos proveriti kada odem do njih, inace na istoj centrali smo povezani( mozda i gresim).

Poslednja izmena:
Slušam danima šta pričate i vidim ima problem stalno, a ja nikad, rekoh da vidim sta piše kod mene DNS, pošto nisam cackao 2 godine od kako su ubacili to kod mene... Kad lepo piše kako je i podešeno... Zato i nemam probleme.

Prilozi

• IMG_5776.jpeg
    IMG_5776.jpeg
    33.5 KB · Pregleda: 28
Slušam danima šta pričate i vidim ima problem stalno, a ja nikad, rekoh da vidim sta piše kod mene DNS, pošto nisam cackao 2 godine od kako su ubacili to kod mene... Kad lepo piše kako je i podešeno... Zato i nemam probleme.
Tako je i kod mene ali ovaj put nije radio ni ping do Yunet gateway-a.

Nazad
Vrh Dno