Šta je novo?

Yunet optika - mts

Ne zamjerite mi ali pošto pratim ovaj forum, pa ne mogu da ne konstatujem... Da li je moguće da je TS pod, samo njima znanim uslovima, dao pristup MOVE platformi provajderu Yunet, a svojim i Supernova korisnicima nije? Prosto, nevjerovatno...
Ovi MOVE nalozi su na novoj MOVE platformi koju mts dugo najavljuje, a koja se već koristi kod Supernova BiH, m:tel CG, m:tel Makedonija...

Yunet je u vlasnistvu Mtsa jednim delom ne znam tacno koliko procenata, kao sto je vlasnik i Supernove, a zasto jos ne pusta move u svojoj mrezi e to je pitanje za Lucica i 100000000 $.
A bilo je najave od istog da ce u julu ove godine pustiti a nije.

YuNet je 80% u vlasništvu Telekoma a 20% u vlasništvu porodice Karić.

S obzirom na to da je broj korisnika televizije u Yunetu šačica jada i pritom se ista daje besplatno do kraja godine, zaključak sledi da je time uzorkovano testiranje pa će Telekom na osnovu toga prilagođavati platformu za svoje i Supernova korisnike kojih ima nemerljivo više.

Supernova kao firma tj pravno lice ne postoji vec skoro 3 godine.
Nisam rekao da postoji vec ko je vlasnik, tj. ciji je kapital a to je TS.
Drugo, Supernova kao firma je ugasena pre tacno 4 godine i mesec dana sada imaju drugo poslovno ime Moja Supernova doo imas je u APRu a osnovana je 04.09.2020.
Mislim ako si nesto pokusao pa cisto da te ispravim radi tacnosti iako sam ja pisao o kapitalu ne imenu.
YuNet je 80% u vlasništvu Telekoma a 20% u vlasništvu porodice Karić.
E to jeste sad me podseti 20% Karici, znam i taj podatak nego zaboravih hvala na podsecanju.
Al opet i to je vecinom kao sto rekoh u vlasnistvu Mtsa ili ti Telekom Srbija isti Q znamo na sta se misli kad se kaze Mts ko je vlasnik ja volim da kazem Mts lakse mi je nego da kucam Telekom Srbija.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da postoji vec ko je vlasnik, tj. ciji je kapital a to je TS.
Drugo, Supernova kao firma je ugasena pre tacno 4 godine i mesec dana sada imaju drugo poslovno ime Moja Supernova doo imas je u APRu a osnovana je 04.09.2020.
Mislim ako si nesto pokusao pa cisto da te ispravim radi tacnosti iako sam ja pisao o kapitalu ne imenu.
Moja Supernova je ugašena pripajanjem u Telekom Srbija. Sad kad potpisujes ugovor za Supernova usluge ne potpisujes sa Moja Supernova vec sa Telekom Srbija

Ne zamjerite mi ali pošto pratim ovaj forum, pa ne mogu da ne konstatujem... Da li je moguće da je TS pod, samo njima znanim uslovima, dao pristup MOVE platformi provajderu Yunet, a svojim i Supernova korisnicima nije? Prosto, nevjerovatno...
Ovi MOVE nalozi su na novoj MOVE platformi koju mts dugo najavljuje, a koja se već koristi kod Supernova BiH, m:tel CG, m:tel Makedonija...
Korisnici mts Iris TV koriste istu platformu (Iris/MOVE 2.0) kao mtel cg, BiH, MK i YUnet samo se ne zove MOVE nego Iris ali je ista platforma i interfejs. Jedino Supernova MOVE korisnici jos koriste staru Morescreens platformu.

• Like
Reagovanja: uji
da li zna neko ako hocu da uzmem svoj ruter, da ne koristim njihov, trebam da uzmem neki sa SFP konektorom za optiku zar ne?

Optika dolazi u njihov ONT koji je odvojeni uređaj (Huawei HG8010H)
Ruter se onda priključi na njega UTP LAN kablom na 1Gbps.

Ja koristim njihov ONT sa mikrotik-om i radi super za sad.

Hmm, e ima neka BOX kombinacija za tv ili nesto bas mi dranje da doplatim 1500 jos za tv, a vidim da je uz internet samo do kraja godine sto je mesec 2

Koliko brzo vam se otvaraju sajtovi? Mislim na one koji nisu otključavali ruter i podešavali svoje DNS-ove.
Meni je toliko usporilo da sad koristim VPN i za običan surf.

Ako neko koristi internet + tv može li mi reći kakva im je slika u odnosu na mts - iris , ako je koristio
Može li mi reći ima li sve kanale filmske + arene
Hvala

Ovde je lista kanala, a što se tiče kvaliteta nisam gledao.

Yunet nema one akcije 12m po 1 rsd i slicno?

Nema, ali zato ima normalne cene i ne uvaljuje ti fiksni kao izgovor za skuplju uslugu koja ti ni ne treba. :)

Ako neko koristi internet + tv može li mi reći kakva im je slika u odnosu na mts - iris , ako je koristio
Može li mi reći ima li sve kanale filmske + arene
Hvalaja

ja imam move aplikaciju i gledam je, sto se tice kvaliteta slike mislim da je za nijansu bolja od iris go, ali najbitnije je da se prebacivanje kanala odvija momentalno a ne sa zadrskom od nelkoliko sekundi kao na irisu. Kvalitet izmedju 4k i HD bas i ne vidim iskreno. Mada imaju za sada samo 2 4k kanala, tako da rezulicija ipak treba biti podesena na 1080/50 tu se dobija najbolja slika. To je ako imas STB uređaj, ako aplikaciju instaliras direktno na TV tu ne vidim koja je rezolucija podesena ali vidim da slika nema tu oštrinu kao kada ide sa stb uređaja.
Imas sve arene u HD rezuliciji.
Imas sada skoro sve filmske kanale jedino jos nisu ubacili ( AMC, AXN kao i kanale za odrasle)

Nadam se da sam ti ipak koliko toliko pomogao.
pozz
Nema, ali zato ima normalne cene i ne uvaljuje ti fiksni kao izgovor za skuplju uslugu koja ti ni ne treba. :)

upravo tako i to je bio glavni razlog zašto nisam nastavio sa mts-om, prešao na yunet jer nema fiksni i skroz zadovoljan uslugom i cenom :)

ne preko Telekoma.

U temi za orion dosta hvale orion optiku, ko ima uvedenu orion optiku u zgradi mislim da ima finu mogucnost da ima velike brzine za male pare, kazu da je stabilan net, jos preko akvizitera se dobije jos povoljniji ugovor nego na sajtu sto nude.
Imam orion 1,5 giga i nisam zadovoljan. Ovo je daleko od optike

Koju optiku imas i koji deo grada si, dal je bg ili neki drugi grad ?

yunet bez UO kad uzmes placa se instalacija 13 000din ??

Vrh Dno