Šta je novo?

"Youtube is dead"?

To je bas i + za njega.

Ti si sigurno tviteras? Problem nastaje onog momenta kada se pocnes baviti takvim stvarima i otvoris nepotrebnu diskusiju. Sta nas briga za americke izbore, po nas ce politika biti ista ko god da pobedi. Uglavnom nepovoljna. Problemi sa kojima se oni suocavaju su hvala bogu nas jos uvek zaobisli. Kako se boriti da nas ne zakace? Pa jednostavno, ignorisanjem gluposti.

Ko je njima kriv sto su drustvo doveli u situaciju gde se raspravlja da li smes oca zvati ocem, da li musko i zensko smes tako zvati, gde postoje studije pola i identiteta (iskreno ja ne podnosim ni psihologe i mislim da su dzabalebarosi a ovi su su jedan nivo iznad njih). To su njihovi problemi, mi cemo te probleme izbeci tako sto im necemo pridavati paznju. Ko misli da se eksponira na taj nacin treba biti ignorisan. Pri tom treba praviti razliku, niko me se nista ne brani da bude ali eksponiranje tog njegovog bica valja biti ignorisano.

Edit: Sto se tice tog Gejmer Gejta, ni oni nisu nista bolji. Pa pogledaj samo ko je tu, pod broj jedan gejmeri realno lencine i dzabalebarosi najgore vrste (ovo je jedna velika istina), mnogi od njih batalili studiranje jer su, ponavljam, lencine i dzabalebarosi. Notorna je glupost davati svakom paznju bez prethodne analize o kome se zapravo radi, jer je to gubljenje vremena, slusati sta svaka ****** ima za reci.

Ala si ga reko i ako si ga reko! :D
Izetiketriraj sve zivo da ne mnogo razmisljao, okreni glavu od svega kao da nista nema veze sa tobom, okreni se na stranu i spavaj.
Q noc!

Svi koji ne rade na poboljsanju sebe i okruzenja zasluzuju svaku etiketu koju im mozes prikaciti, pa i gore. Kada bi na tviteru glavna tema bila naucna dostignuca i njihova primena u korisne svrhe, mozda bi tada tviter vredeo kao platforma. Upravo vodeci se tim kriterijumom rangiram medijske platforme na internetu. Ko radi nesto korisno a ko prdi u prazno. Tviter, Instagram i Fejsbuk su sampioni prdenja u prazno. Youtube nudi i korisne sadrzaje, izmedju gomile smeca. Blogovi, danas zapostavljeni usled popularnosti vlogova i image sharing sajtova su bastion naucne rasprave kao i forumi. Samo sto forumi ipak imaju previse suma.

Mene mnogo toga zanima, ali gluposti ne. Jer je i pametnih stvari previseda bi im poklonio punu paznju, za gluposti stvarno nemam vremena.

Slobodno raspravljajte o buducem nedostatku finansijskog priliva Gastoza ovog sveta, mene to ne zanima. Over and out.

Ovo mi zvuci kao kad se ljudi zgrazavaju time sto Google prikuplja podatke o vama i servira vam reklame :)
Neko placa te ljude i jos se usudio da im diktira sta smeju a sta ne smeju da rade, kakva tragedija... Cini mi se da danas sve vise ljudi misle da imaju pravo da bilo koju svoju aktivnost proglase za posao i da je ogromna nepravda ako nisu placeni za to.

Ima nacina da se zaradi pravljenjem klipova na YouTube i bez oglasa. Jedan primer:
https://www.patreon.com/crashcourse

Ovo si u pravu potpuno. I onda čovek otvori tvoje drugo pisanije, i nađe trololo kako jedina prava firma koja misli na običnog korisnika je M$.
Ili korporacija ili sloboda govora, nema sredina. ;-)

A da u stvari pročitaš šta pišem? Microsoft radi istu stvar s cenzurom podvedenom pod borbu protiv jezika mržnje. I na to sam reagovao kao i na ovo. Jer je ista stvar ko god da je radi.
To nema nikakve veze sa Windows-om gde je krenula histerija, od istih koji ovde ne vide problem s ovim. Ali bitno da se secaju za nebitno.

@G@W Forume si zaboravio, jer primecujemo istu kolicinu prdenja u prazno.

Na yt ima zaista previše gluposti, mada ima i par retkih kanala koje treba pratiti (npr. Computerphile). Na ostatku interneta odličan je Ted talks. (G@W likes this)
Ovo što se dešava dlsa youtuberima je sasvim ok potez. Šta mislite kakav efekat na decu imaju bogate klinke koje snimaju kako se šminkaju i pored toga dobijaju fancy kozmetiku jer lože druge klinke da to kupuju. I sad bi da one zarađuju time što su mega zvezde Youtube-a?
Pretpostavio sam da je deep mind skenirao sve video snimke, dodelio im tagove šta je sve našao u njima. To što je našao je bilo više nego dovoljno za neki content filter. Neka se žale, možda im uvaže žalbu.

Ceo svet je postao marketinški mehur i teško je otkriti prave vrednosti.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Klinke koje se šminkaju, nastaviće to i dalje da rade i da ubiraju pare od yt. Ne radi se ovde o kontroli kvaliteta.

Osim naravno ako u snimcima ne počnu da vrše "diskriminaciju" prema nekome, krenu da "psuju' ili odluče da javno podrže Trampa :d

Poslednja izmena:
Rekoh da cu napustiti temu ali moram da spomenem jedan primer. Posto su igrice big thing na tjubu i revieweri koji igraju igrice i radi kritike su medju najpopularnijima, ove promene ce ih svakako zahvatiti. Popularan serijal igrica je Battlefield. Ja posedujem nekoliko naslova iz serijala sto na Steamu, sto na Originu. Ne igram nijedan. Nije mi zabavno ***a.

Na tjubu su takozvani Battlefield tjuberi jako popularni. Meni su vecina idijoti i njihov rad mi je grozan. Pratim i gejming scenu, sta se novo desava, pogotovo me zanimaju tehnike pravljenja igrica jer mi je ovih dana to veci hobi nego samo igraje igrica. Zbog toga mi kao suggestions iskacu klipovi od tih Battlefield tjubera, izmedju ostalog Battlefield friends i slicno. Nekad kliknem da vidim o cemu se radi i zgrozim se.
Sa druge strane skoro sam nasao na coveka koji je slabo popularan na tjubu, koji ne smara da uradim subscribe, koji nije ugasio momentizaju ali ni ne smara sa tim a koji radi izuzetne montaze iz video igara. Iako ja te igrice ne igram, njegov video gotovo uvek pogledam i lupio sam mu subscribe. Jer radi dobro i zavredio je moj sub i moj like. Takvih imam dosta na sub listi.

Ne mrzim ja tjubere nego mrzim cinjenicu da neko ko je talentovan i radi dobro bude potpuno ignorisan dok neki tamo fejk idijoti poput PewDiePie i Markipliera imaju milione od tjuba/twitcha. To nije u redu i ako je cenzura nacin da se to promeni, podrzavam u potpunosti.

Poslednja izmena:
Neće ni pewdiepie imati problema sa ovim, njegov rečnik je odavno kontrolisan i prilagođen deci od 10g. Prilagodiće i ostalo ako budu tražili od njega. To je njegova ciljana publika.

Pre će problema imati totalbiscuit i slični bez dlake na jeziku i kritici.

Poslednja izmena:
To neće da se reši cenzurom. Drugo pitanje je, šta je ikad kroz istoriju rešila cenzura?

Svi koji ne rade na poboljsanju sebe i okruzenja zasluzuju svaku etiketu koju im mozes prikaciti, pa i gore. Kada bi na tviteru glavna tema bila naucna dostignuca i njihova primena u korisne svrhe, mozda bi tada tviter vredeo kao platforma. Upravo vodeci se tim kriterijumom rangiram medijske platforme na internetu. Ko radi nesto korisno a ko prdi u prazno. Tviter, Instagram i Fejsbuk su sampioni prdenja u prazno. Youtube nudi i korisne sadrzaje, izmedju gomile smeca. Blogovi, danas zapostavljeni usled popularnosti vlogova i image sharing sajtova su bastion naucne rasprave kao i forumi. Samo sto forumi ipak imaju previse suma.

Mene mnogo toga zanima, ali gluposti ne. Jer je i pametnih stvari previseda bi im poklonio punu paznju, za gluposti stvarno nemam vremena.

Slobodno raspravljajte o buducem nedostatku finansijskog priliva Gastoza ovog sveta, mene to ne zanima. Over and out.

Ti se ne šališ, ti stvarno nemaš pojma o čemu se ovde radi?

Na yt ima zaista previše gluposti, mada ima i par retkih kanala koje treba pratiti (npr. Computerphile). Na ostatku interneta odličan je Ted talks. (G@W likes this)
Ovo što se dešava dlsa youtuberima je sasvim ok potez. Šta mislite kakav efekat na decu imaju bogate klinke koje snimaju kako se šminkaju i pored toga dobijaju fancy kozmetiku jer lože druge klinke da to kupuju. I sad bi da one zarađuju time što su mega zvezde Youtube-a?
Pretpostavio sam da je deep mind skenirao sve video snimke, dodelio im tagove šta je sve našao u njima. To što je našao je bilo više nego dovoljno za neki content filter. Neka se žale, možda im uvaže žalbu.

Ceo svet je postao marketinški mehur i teško je otkriti prave vrednosti.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Te klinke što se šminkaju nisu ni pogođene s ovim. Zašto bi Google išao protiv osoba koje reklamiraju kako se nešto koristi, koji imaju (vrlo verovatno) svoje sponzore, dobar CTR i ne mešaju se u društvena zbivanja. To što vi maštate da će Pewdipie biti pogođen ovim je urnebesno. Lik je mašina za pravljenje para.

Sent from mTalk

Još jednom da ponovim, ovo stoji u pravilima:

Content that is considered "not advertiser-friendly" includes, but is not limited to:

Sexually suggestive content, including partial nudity and sexual humor
Violence, including display of serious injury and events related to violent extremism
Inappropriate language, including harassment, profanity and vulgar language
Promotion of drugs and regulated substances, including selling, use and abuse of such items
Controversial or sensitive subjects and events, including subjects related to war, political conflicts, natural disasters and tragedies, even if graphic imagery is not shown

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]26cNHSilikI[/YOUTUBE] [YOUTUBE]EDJGTGBgFc4[/YOUTUBE]

Ja od ovog lika jos nisam nasao nesto sto vredi vise pratiti na YT ako gledam 2016., pored toga covek odbija bilo kakav vid donacija i patreon-like fore, sta uzme od YT, to je (i naravno od firme ciji je vlasnik).

E sad, recnik mu nije pogodan ali zato sve sto prica bez dlake na jeziku ima itekako smisla i pogadja u centar.

Ako ovakve ljude zakaci cenzura to nije dobro.

Poslednja izmena:
To neće da se reši cenzurom. Drugo pitanje je, šta je ikad kroz istoriju rešila cenzura?

Pa ono, resila je to da kada ja napisem ******/*****/***** ili opsujem, ti ne moras to da citas ukoliko ti ne odgovara. Ionako je moja lenjost u pitanju, nisu psovke izraz slobode nego lenjost izrazavanja. Sve se to moze koncizno reci bez potrebe za vulgarnostima nego smo mi ljudi lenji ili jednostavno nesposobni za bolje.

Još jednom da ponovim, ovo stoji u pravilima:

Nista neobicno, oglasivaci ne zele bad publicity samim tim nece placati one koji im prave problem. Ne znam samo zasto se toliko cekalo na promene. Internet je isuvise dugo bez povoca.

Poslednja izmena:
Internet je jedna velika cenzura i tu se priča završava. Serviraju se informacije koje od nas prave srafove u velikoj mašini i koje guraju masovnu potrošnju napred.

Pa šta je ebani instagram nego program koji diže potražnju za raznim krpama i čudima ? (Pored toga što je leglo za poslovnu pratnju i prostitutke) da neće neka devojčica 5puta da se slika u istoj majci ? Ima odmah da traži roditeljima da kupi novu krpu itd itd.

Ne postoji borba protiv ispiranja mozga ,jer čim ne razmišljaš kao 99% zombija odmah si čudak i odmah ti je egzistencija o koncu. ( Niko neće da te zaposli itd itd )

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne psuju obrazovani ljudi zato sto je to efikasan vid komunikacije vec iz nekih drugih razloga. Ne psuju svi inteligentni ljudi, samo oni sto vole da se eksponiraju i analiziraju reakcije drugih. Stephen Fry 'pati' od takozvanog bipolarnog poremecaja (americka izmisljotina) i priroda mu je da voli da sokira ljude. Ne shvatati sve sto ono kaze bukvalno.

Psovanje je postalo sastavni deo gemplejeva, a gemplejevi preplavise youtube. Nije me ni briga za strance, neka rade sta hoce, ali ima kod nas kanal koji se zove "Mudja", vidim da ima skoro 600 000 sub, sto je koliko sam skapirao najvise u Srbiji, a i na Balkanu. Znaci od tih 600 000, sigurno 90%(a verovatno i vise) su deca do 12-13 godina. A taj decko ciji je to kanal u klipovima igra igrice sa svojim ocem i uz to se psuju medjusobno. Razumem ja da opsujes ako ti bas bas lose ide, ali da psujes svoga oca i to snimas, stvarno ne znam sta reci. I mnoga deca ce misliti da je sasvim normalno da se roditelji i deca psuju i eto haosa.

ja ovde uopste ne vidim teorije zavere, cenzure i silicno. sto se mene tice stvar je jednostavna: oglasivaci su odlucili da im se ne isplati da se reklamiraju u klipovima koji sadrze tih novih 5-6 restrikcija jer ljudi koji to gledaju nisu njihova ciljna publika, bas ih briga za njihove reklame i slicno. YT je to uoblicio kroz ta pravila i ono, privatna je kompanija, mogu da rade kako misle da je najbolje za njih.
cela gungula je nastala sto su se digli poznati YT-eri koji su navikli da zaradjuju koliko zaradjuju i sada kuku lele, cenzura, zavera, novi svetski poredak i slicne gluposti. mislim, mogu da razumem da ko je navikao da zaradjuje radeci nesto i onda mu neko kaze da nema vise para ako ne postuje nova pravila da ce se ljutiti. ali boze moj, ako im ne odgovara da se prilagode neka traze neki novi tube gde ce moci sami da traze oglasivace kojima nece smetati njihovi klipovi sa cikom, vriskom, psovkama, wc humorom i slicno.
do sada su jahali na talasu, neki su to lepo i unovcili ali zurka sada prestaje ako se ne ispostuju nova pravila i to je sve.

Niko da pomene malo domaću scenu :D.

(edit: vidim da ste ipak pomenuli :D)

Ima u svemu ovome i malo generacijske razlike, skoro po pravilu mi malo stariji ne možemo ni da počnemo da gledamo neku od tih gluposti, otprilike je tu neka kulturološka granica za mnoge, ne želimo da kapiramo to što rade ni po koju cenu. Kao što generacija pre nas nije mogla ni da priđe nečemu novom u svoje vreme.

Ne mislim ovde na ono najgore đubre, nego na "youtubere" generalno.

Ne kažem da ne stoji sve što ste rekli, doduše... I meni je muka od cele te scene.

Poslednja izmena:
Psovanje je postalo sastavni deo gemplejeva, a gemplejevi preplavise youtube. Nije me ni briga za strance, neka rade sta hoce, ali ima kod nas kanal koji se zove "Mudja", vidim da ima skoro 600 000 sub, sto je koliko sam skapirao najvise u Srbiji, a i na Balkanu. Znaci od tih 600 000, sigurno 90%(a verovatno i vise) su deca do 12-13 godina. A taj decko ciji je to kanal u klipovima igra igrice sa svojim ocem i uz to se psuju medjusobno. Razumem ja da opsujes ako ti bas bas lose ide, ali da psujes svoga oca i to snimas, stvarno ne znam sta reci. I mnoga deca ce misliti da je sasvim normalno da se roditelji i deca psuju i eto haosa.
Od skoro pratim spomenuti kanal i često mi je njihov odnos urnebesan :D nije poenta u tome što se psuju već u tome što imaju prisan odnos kao da su ortaci, poenta je da otac i sin rade nešto zajedno i pritom se zabavljaju. A i nije kao da je ovaj Mudja malo dete :p na kraju krajeva bitan je kontekst psovanja. Smeće poput Farme i Parova se dopušta, a sad neko treba da cenzuriše mudju i caleta :d

Što se youtubea tiče, mnogi su ovde izneli stav da je Google privatna kompanija i da može sa svojim servisom da radi šta hoće. To je pravno možda tačno, ali suviše pojednostavljeno gledanje na stvari. Korisnici su ti koji obezbeđuju google-u profit. Druga, mnogo bitnija stvar, je da je youtube postao društveni fenomen. Prerastao je mali sajt za deljenje smešnih klipova i postao medij koji je mnogima zamenio televiziju. Naravno da postoje i drugi video streaming servisi, ali oni nemaju ni blizu toliki značaj. Postao je jedna vrsta opšteg dobra za koje se pokazuje da je ljudima neophodno. E sad, možda je upravo problem u manjku ozbiljne konkurencije jer trenutno jedna korporacija raspolaže sa tolikom medijsko marketinškom moći.

Pa ono, resila je to da kada ja napisem ******/*****/***** ili opsujem, ti ne moras to da citas ukoliko ti ne odgovara. Ionako je moja lenjost u pitanju, nisu psovke izraz slobode nego lenjost izrazavanja. Sve se to moze koncizno reci bez potrebe za vulgarnostima nego smo mi ljudi lenji ili jednostavno nesposobni za bolje.

Nista neobicno, oglasivaci ne zele bad publicity samim tim nece placati one koji im prave problem. Ne znam samo zasto se toliko cekalo na promene. Internet je isuvise dugo bez povoca.[/QUOTE

Nije rešila ništa, s obzirom da i dalje znaš šta je htelo da se kaže. Jedino služi da se pravimo kao da ne znamo. Iz neke veštačke pristojnosti.
I naravno da su izraz slobode. Internet je suviše dugo bez povoca? Kad smo kod toga, to tvoje mišljenje je opasno za celo društvo, ajde da te cenzurišemo i stavimo na povodac.

Što se youtubea tiče, mnogi su ovde izneli stav da je Google privatna kompanija i da može sa svojim servisom da radi šta hoće. To je pravno možda tačno, ali suviše pojednostavljeno gledanje na stvari. Korisnici su ti koji obezbeđuju google-u profit.

Baš tako. Rentijerska "prosumer" ekonomija. I jedan od najboljih primera za privatizaciju i komodifikaciju dela onoga što je Marks nazvao "generalni intelekt", kolektivno stvorenog znanja u svim oblicima.

Poslednja izmena:
U bre Dark pa ovo nije nista novo, pre su se koristile druge metode a sada ovo, *** tako Amerika funkcionise, odavno su sebi dali ulogu Svetskog policajca...

Ali lepo rece covek na kraju, edukacija...

Btw odakle je ovaj iz AA?

... *** tako Amerika funkcionise

Dok u zemljama slobodnog sveta (Rusija, Kina, Kuba, Severna Koreja, Iran) nema cenzure, cveta sloboda govora i drugačijeg mišljenja. U "*** Americi" svaka ****** ima pravo da izrazi svoje mišljenje, dok u "slobodnom svetu" ljudi bivaju zatvarani ili čak i ubijeni zbog jedne reči.
Vidiš li ti išta kroz te navijačke naočari, ili ti je dovoljno da ponavljaš naučene parole? Mogu da shvatim da ne voliš američku spoljnju politiku (ne volim ni ja) i njihov odnos prema Srbiji, ali biti toliko ostrašćen nije dobro za zdravlje, a još manje za kvalitetnu diskusiju i objektivan pogled na svet.

Amerika zemlja slobode :D gde te pandur na sred ulice rokne samo zato sto si crn.
Gledaj i pazi tema je YouTube a to nije servis koji potice it KIne,Koreje,Rusije nego Amerike, i malo pogledaj sta je Amerika uradila da uspostavi "demokratiju" u islamskim zemljama pa se javi.
Americka vlada koristi svaki moguci nacin za plasiranje propagande, kontrole mase i osvajanje trzista na prljav - krvav nacin.

Ne radi to Google svojom voljom nego po necijem nalogu. Kapiram da cenis Americku demokratiju , ali budimo realni.

Budimo realni da su alternative na istoku gore po svim merama. I da su sva sredstva u USA zato toliko i gora, jer je drugačije merilo. Što ne znači da sam fan USA i da nisu puni neprihvatljivih stvari. Kina pobije milione stanovnika i nikom ništa. Ovo se inače ozbiljno događalo i sa korišćenjem igli više puta i sličnim stvarima. Čitave regije imaju masovne grobnice.

Dalje ne mislim da Google i ostali ovo rade jer im država naredila. Jer te korporacije finasiraju kampanje i one su kupile od Obame do dole svakoga. I oni određuju šta će i kako. Sanders i još par su izuzeci od pravila.

Ali je svakako problem koji mora da se saseče u korenu odmah, jer su alternative mukotrpno i sporo. Još jedan razlog cenzure interneta je što opšta povezanost dovodi do mnogo nižeg praga tolerancije na opresiju. I dovešće do promena mnogo brže. Vesti o tome stižu odmah i čim ima primer, presedan. Motivacija i ubeđenje da može skače. Internet ima ogromnu moć, koju sada hoće polako da oduzmu. Kao što je i rat protiv terorizma oduzeo privatnost i slobode.
Rar protiv droga je iz istog razloga započet, ne iz zdravstvenih razloga i brige za javnost.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno