Šta je novo?

YouTube confirms three-strikes test for ad blocking, here's how it works

A ako se odlogujes bar ne mogu da ti ugase nalog? kako ide ban na ip ili?

Meni je proradio nalog nakon sto sam par puta prelazio na drugi nalog. Sad vise ne izbacuje poruku, ali pitanje je vremena kad ce ponovo.
Mislim da su resili da pritisnu dobro korisnike da predju na premium, i ne verujem da ce biti nekih trajnih resenja da se zaobidje ovo, osim ove tri opcije koje je kolega gore napisao.
Cak i varijante da se uzme premium preko Turske ili neke druge zemlje ce biti sve teze i komplikovanije. Jednostavno zele da izvuku sto vise para i procenili su da to mogu ako pritisnu korisnike.

Mislim da je Netflix zasluzan za ovaj eksperiment, kada je uveo zabranu deljenja lozinki. Svi su uvideli da su korisnici previse zavisni od raznih digitalnih usluga, i da ce radije da plate koliko oni traze, nego da se odreknu istih. Ne bi me iznenadilo da krenu da naplacuju i koriscenje drustvenih mreza...
A ako se odlogujes bar ne mogu da ti ugase nalog? kako ide ban na ip ili?
A sto bi ti ugasili nalog ili te banovali?

~ pa sto bi ja onda ugasio adblocker :D pise valjda da ima tri warnings

Doduse nije stiglo do toga jos

Prilozi

• youtube video player message.jpg
    youtube video player message.jpg
    93.6 KB · Pregleda: 103
Mislim da je Netflix zasluzan za ovaj eksperiment, kada je uveo zabranu deljenja lozinki. Svi su uvideli da su korisnici previse zavisni od raznih digitalnih usluga, i da ce radije da plate koliko oni traze, nego da se odreknu istih.

Ja sam se odrekao Netflixa, a boga mi i Youtuba. Neću iz principa. Što me više stežu, što više jačaju moj stav.

Neces da dobijes ban zbog toga, vec ce da ti onemoguci da gledas youtube, dok ne iskljucis adblock ili platis premium.
Ja sam se odrekao Netflixa, a boga mi i Youtuba. Neću iz principa. Što me više stežu, što više jačaju moj stav.
Malo je takvih kao sto si ti, a i pitanje je koliko ces i ti da se drzis principa kad svi servisi predju na restriktivne mere 😀

Šta se dešava sa SmartTube na Android TV? Imam Premium, ali mi neka navika da koristim taj program za gledanje.

gori im pod nogama, cim su se odlucili na taj potez.
Sledeci, neminovan potez, je poskupljenje family premiuma.
Daj betmene da gresim!

Iskocice drugi servis, jer ce mnogi videti priliku za probijanje, data centri nicu kao pecurke... ali:
YT premium je u Nemackoj 12e, family 18e.
Retke su osobe koje poznajem da nemaju premium. Najveci krivac je tv app, za kojih nema resenja, moj sin je medju njima i kada saberes da imaju sve od video i muzike a mladi ne pustaju mjuzu na hifi, onda je jos to i ok.
Prazne su price da im gori pod nogama i sl, jednostavno su jaki i imaju prostora za manevre i gurace dok ne udare u zid.
Nista novo u strategijama velikih igraca.

duke, plasim se da je prica prostija, tj. da kao i drugim megakompanijama shareholderi disu za vratom.
Naravno, samo spekulisem iz svog ugla, kao i ti.

Pa shareholders uvek disu za vratom, to je normalno.

Tako jeste. moram dodati "nazalost".
Meni to licno nije normalno, jer kada nenormalna ocekivanja u vezi: profita/ega/"fasade" ubije dusu ljudi, nista osim ega i ne preostane.
Mozda zato i zivimo u ovakvom svetu, gde svako gleda samo licnu vajdicu i/ili samopromociju.
Necu vise pisati na ovu temu, jer vec odoh od tehnickog foruma u filozofski.

Ja ne pamtim kada mi je YT predložio nešto što ni u snu ne bih pustio (turbofolk npr.). Moguće da konzumiraš sadržaj koji je "sličan"(po YT algoritmu), pa ti zato predlaže to. Svakako im kažeš Not Interested i prestaće.

Ah ne, ne može biti zabune, ma koliko algoritam bio nesavršen.

Problematika uglavnom nastaje sa uređajima gde ne koristim svoj Google account za prijavljivanje (nisam ulogovan). Tu Google pushuje na osnovu geolokacije, i predlozi su jezivi...

Iskocice drugi servis, jer ce mnogi videti priliku za probijanje, data centri nicu kao pecurke... ali:
YT premium je u Nemackoj 12e, family 18e.
Retke su osobe koje poznajem da nemaju premium. Najveci krivac je tv app, za kojih nema resenja, moj sin je medju njima i kada saberes da imaju sve od video i muzike a mladi ne pustaju mjuzu na hifi, onda je jos to i ok.
Prazne su price da im gori pod nogama i sl, jednostavno su jaki i imaju prostora za manevre i gurace dok ne udare u zid.
Nista novo u strategijama velikih igraca.

Postoji rešenje - SmartNextTube, ali samo za Android televizore. Koristim na svom Sony TV-u, odlično radi.

Jel za to neće praviti problem?

Za sada ne. Kada postane popularno kao Vanced, očekuj gašenje i toga.

Meni na kompu na kom je Win7 instaliran, ni na Operi ni naChrome browseru to nije pisalo nijednom, na oba naloga koja imam. Dok na drugom kompu, win10, sam to već više puta dobio.

Malo pre sam prvi put video da se pojavljuje u obliku reklame, tj. vrti onaj krug par sekundi (pretpostavljam 5) pa tek onda izbaci X, kao na androidu. Win11, Firefox.

Menen veceras bas drnda.. :confused:

Zasto jednostavno ne uzeti family plan, podeliti ga sa drustvom na mesec dana i ako se svi sloze, placaju po 190-200 din mesecno onom ko se pretplatio na paket.
Paket mogu da koriste 5 clanova + 1 admin pretplatnik, moze da se gleda youtube na vise uredjaja po clanu.

Mozda neko ne zeli da placa youtube premium, zato sto nema para i za to, ili jednostavno ne zeli.
Nece svi po forumima da jure 5 clanova familije i da se zezaju sa naplatom od istih. Do god ima alternative,
ljudi ce pokusavati da izbegnu jos jedan namet. Ako ne bude moglo, onda ce ili odustati ili pristati na google-ove uslove.

Youtube premium family preko Argentine bude 220RSD mesecno. Nije mnogo ni ako sam plaćaš a tek ako podeliš na 5 članova...500RSD godišnje
Jedino ako je princip u pitanju

Moja IT znanja su vrlo ograničena, ne razumem ovo ispod, ali ako nekog interesuje i želi da rizikuje...
Treći komentar, post nicka kyote42

Kod:
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/173z6sy/nice_move_youtube/

mislis na ovo?

If you were to add this block of text to the "My Filters" tab in uBlock, it bypasses the youtube anti-adblock.

Na dopunu tog posta koji je napisao korisnik kyote42, meni izlazi kao drugi post ispod toga.
Nisam kopirao ovde, jer ne znam da li je dozvoljeno.

Koristim Brave za gledanje jutjuba i za sada jos nisam dobio ovu poruku. Na telefonu koristim Pure Tuber, znao je da zabaguje cesto, ali sada radi odlicno.

Sada sam htio da posaljem link za Brave video na TikToku sto mi je iskocilo, po komentarima ga fale:
TikTok link

Youtube premium family preko Argentine bude 220RSD mesecno. Nije mnogo ni ako sam plaćaš a tek ako podeliš na 5 članova...500RSD godišnje
Jedino ako je princip u pitanju
Uzimanje youtube premiuma preko Turske, Argentine i nekih trecih zemalja je postala akrobacija. Ljudima koji imaju znanja za to i zele da tako rese ovaj problem ce uraditi ili su vec uradili.
Vecina ljudi nema potrebna znanja ili ne posecuju ovakve forume. Njima je potrebno jednostavnije resenje.

Nazad
Vrh Dno