Šta je novo?

YouTube confirms three-strikes test for ad blocking, here's how it works

Meni je prelazak na firefox (sa Brejva) za sad rešio problem.

Ja sam na Firefox-u i ne znajući uopšte za ovo, danas sam gledao preko 20 klipova preko YT i nikakvo upozorenje ili slično mi nije izašlo. Juče isto. Od Add-ons-a imam Ghostery, No Coin, uBlock Origin i Privacy Badger. Možda to neke veze ima, a možda se i meni sutra pojavi to odbrojavanje videa. Platiti svakako neću i ostaću bez YT a i malo big to i voleo. Možda bi se se posvetio nekim svojim zanimacijama koje već duže vreme zanemarujem.

FF sa podešenim uBlock originom (verovatno i sa default podešavanjima) je otprilike poslednje mesto gde se mogu pojaviti reklame.

Ne znam od cega sve zavisi, juce mi Firefox i Chrome sa Adblock plus ili uBlock originom nisu prolazili kod youtube-a, dok na Edge-u radilo na tom istom nalogu sa bilo kojim blokerom.
Drugi nalog radio normalno na svim browserima, sa bilo kojim blokerom. Danas mi i ovaj prvi nalog radi normalno sa svim browserima. Racunam da su tek poceli, verovatno ce uskoro zahvatiti sve browsere i sve kombinacije, bice tesko da se zaobidje ovo.

I ja to kontam. Ko bude platio taj će i gladati. Jedino tu može da igra ulogu neka velika pobuna preko društvenih mreža, tj pljuvanje preko istih. ( kao za Unity), pa da ublaže malo. Sa druge strane, sad sam malo razmišljao o tome, pa živeo sam bez toga 30 godina, pa ću se i navići opet.

Ma *ebes YouTube, instaliraš Newpipe i vozi.

Da ali pričamo za PC i Windows...

Bice uvek neke alternative

Idemo dalje sa nekim (privremenim) resenjima

If uBO has a fix, the Hash in the post above will be updated to match the latest version. As long as it does not match the fix is not there yet.
If you want a quick solution, a few things that work immediately are:
  • Log out (many countries don't get adblocker not allowed message when not logged in)
  • Use youtube mirror/clone website or app (or any website that embeds the videos or embed them yourself)

Ovo je nekako bilo i očekivano. Ili će se naći neko rešenje ili će se gledati reklame, za većinu plaćanje ne dolazi u obzir.
Iznerviralo me je nešto drugo pre neko veče, idu Luka i Kuzma live, a ovi u sred priče ubace reklamu. I po završetku reklame nisu nastavili tamo gde je prekinuto nego kao normalno uključenje u live. Na telefonu sam gledao doduše ali to se ranije nije dešavalo.

• Like
Reagovanja: uji
Meni danas izbacio po prvi put

Untitled.png

Chrome+AdGuard...

Došao je novi direktor letos i njega samo interesuju pare, ne interesuje ga ništa drugo. Nastavio je tamo gde je ona hoštaplerka napravila haos i rešio da isforsira Premium ili ad-supported model po svaku cenu. Dokle god ima modovanih aplikacija ili direktnog pristupa ka YT API za muksovani ili dash striming, koristiću. Mada je već napravljen opasan presedan za dash audio letos da nema webm 160kbps i ostaje samo 112, a razlika je itekako osetna.

Dobih i ja danas ponudu. Koristim Firefox i uBlock Origin. Nisam prihvatio. :rolleyes:

Ili će se naći neko rešenje ili će se gledati reklame, za većinu plaćanje ne dolazi u obzir.
Ja takođe ne bih nikad platio 7.5€ za YT, jednostavno nelogična cena za naše tržište.

Preko Turske placam Premium 1€ mesecno, to ne žalim. Na svim uređajima sve “premium features” dostupne, sto mi je bitno jer gledam YT dosta na iOS uređajima i Samsung TV-u za koje je teško naći alternativu za Premium.
IMG_2039.jpeg
Ili srpska Premium Family pretplata na 6 osoba ispadne 1.50€ što je isto okej cena. Ali individual za 7.5€… oni nisu normalni. Prikladna cena za ekonomskog tigra.

Ako ovo ne uspe nekako da se eskivira.. da li mozda onda Yandex nema reklame?

Instalirao danas FreeTube. Radi dobro a najbolja stvar je ta da mi ne iskaču raznorazne Barbare Bobak i ostale kvazi veličine estradne scene

Instalirao danas FreeTube. Radi dobro a najbolja stvar je ta da mi ne iskaču raznorazne Barbare Bobak i ostale kvazi veličine estradne scene

Sad si me zainteresovao!
Moj problem sa YouTube-om je upravo sa tim push-ovanjem sadržaja koji je "popularan", a i onim koji je plaćen da cilja našu regiju. Reklame kao reklame ne vidim kao veći deo tog problema.

Sad si me zainteresovao!
Moj problem sa YouTube-om je upravo sa tim push-ovanjem sadržaja koji je "popularan", a i onim koji je plaćen da cilja našu regiju. Reklame kao reklame ne vidim kao veći deo tog problema.
iskljucis Youtube history activity i searchujes samo ono sto ti treba, mislim da ces tako da se otkacis od tog problema

Sad si me zainteresovao!
Ja ne pamtim kada mi je YT predložio nešto što ni u snu ne bih pustio (turbofolk npr.). Moguće da konzumiraš sadržaj koji je "sličan"(po YT algoritmu), pa ti zato predlaže to. Svakako im kažeš Not Interested i prestaće.

Ja ne pamtim kada mi je YT predložio nešto što ni u snu ne bih pustio.
Upravo tako. Par puta me je YT čak iznenadio sa nekim solidnim stvarima, novitetima za koje prvi put čujem. U mom slučaju metal. Cece i Jece nisam na YouTube-u video pa brat bratu deset godina, ako ne i više.

Kada sam ulogovan ni ja nemam predloge koje ne gledam, slušam. Pošto sam uglavnom izlogovan, incognito mode, tad je horor ( za moj ukus). FreeTube me je toga oslobodio.

Kad ste ulogovani bukvalno imate Do not recommend funkciju za svaki pojedinacni klip, isfiltrirace algoritam brzo sadrzaj koji vam se ne svidja

Iskoci mi danas da ad blocker nije dozvoljen, koliko vidim niko nezna nista jos uvijek.
Imam pi koji stoji, mozda bi moglo nesto sa njim da se napravi?

Iskace vec treci dan.. i to preko dana po 2-3x, uvece ne. Ako je to sve nije problem.

Da, zatvaranje notifikacije nije nikakav problem. Samo da ne krenu sa onim 3, 2, 1 odbrojavanjem.

Biće to brzo, ovo je samo priprema terena za to.

A sa reklamama je praktično nemoguće odgledali više od 1-2 klipa tako da bukvalno te teraju da platis premium

Mozes da skines klip sa y2mate i pustis ga u player-u

Probacu preko drugog naloga, prvo izvadim punjac iz uticnice da bi se promenio IP :) da vidim da li ce odma da se "zakace"

Samo nisam ni siguran da li se menja ip (supernova)

A sa reklamama je praktično nemoguće odgledali više od 1-2 klipa tako da bukvalno te teraju da platis premium
Plejeri obavljaju posao za neke duže klipove, ali nekome će verovatno biti problem rezolucija. KMP je recimo ograničen na 720p, ili ja bar ne vidim opciju kako da namestim veću rezoluciju.

Jel ima resenje koje radi na Chrome, koristim Ghostery i ABP i iskace mi ovo cudo?

Vrh Dno