Šta je novo?

YotaPhone 2

Mrljesana

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2013
Poena
255
Nigde nisam video temu pa da postavim. YotaPhone je odsad u ponudi Vipa.

Yotaphone 2 je elegantan, brz i pouzdan uređaj koji nudi potpunu funkcionalnost Android telefona na oba svoja ekrana. Primarni je prednji AMOLED ekran dijagonale 5 inča u rezoluciji 1920 x 1080. Drugi je EPD (Electronic paper display) od 4,7 inča u rezoluciji 960 x 540, smešten na poleđini telefona i uvek je u funkciji. Korisnik na njemu može da pregleda sve notifikacije, odgovara na poruke i mejlove, prima pozive ili čita e-knjige, sve bez otključavanja telefona i korišćenja kolor ekrana. Takođe, EPD displej dozvoljava potpunu personalizaciju u izboru pozadine i prikazanih aplikacija. Trajanje baterije u YotaEnergy režimu se meri danima, a ne satima, i pruža minimum 48h korišćenja. Yotaphone 2 poseduje četvorojezgarni procesor od 2.2 GHz, 8MP kameru sa LED blicem i autofokusom, i prednju od 2.1MP.

A cena prava sitnica ;)
Ovi operateri poludeli nacisto

Ja kad sam video ocekivao sam neki 40k da bude. Ali sto je mnogo, mnogo je.

Dok je ovaca biće i vune. To je bezobrazno kako se ponasaju i koje cene nabijaju... Te telefone kod svih operatera koji su preko 40k dinara shvatam kada neko uzme na 24 rate ili mu firma pokloni ili kada neko trosi poslovno 5000 din. Svi ostali koju daju te pare su :p ...

Pa da i to sto kazes. Sad kao hajp telefon sa 2 ekrana, to je sigurno najbolji fon ovo ono. A i na 24 mesecnih rata skupo je, 2.5k mesecno i to bez ikakvih dodataka. Al kontam pasce cena brzo.

Stvarno su preterali sa cenom. Ako neko kupi samo zato sto ima 2 ekrana, onda taj i zasluzuje da ga oderu. Em sto je Yotaphone, potpuni anonimus na nasem trzistu, em sto izgleda odvratno. Previsoka je cena.

Nije do Vipa...[emoji3] fon je ekstra skup i preko.uz napucan hardver ima i dodatno eink ekran.

Ali da, nepoznat je prosecnom korisniku, sem entuzijasta sa bencha i ostalih ljubitelja gadgeta, tako da ne verujem da ce imati bilo kakvu prodju kod nas.

Pa da u UK je 80k kod nas 70k. Pa dobro, imace neko ko ce hteti da proba nesto novo, ili ce u Vipu sjajan telefon najbolji na trzistu i prodaju ti ga.

A cena prava sitnica ;)
Ovi operateri poludeli nacisto
Nisu oni, izgleda da sem iPhonea niko ne uvozi sam telefone, vec se neko ugradjuje sada :( A Telekom ne zeli vise da bude koka i muzara i nosilja, pa ne subvencionise telefon kao sto je to radio ranije (pa su druga dva morala da prate).
***, pricao sam ja, kasno sada :D

Dok je ovaca biće i vune. To je bezobrazno kako se ponasaju i koje cene nabijaju... Te telefone kod svih operatera koji su preko 40k dinara shvatam kada neko uzme na 24 rate ili mu firma pokloni ili kada neko trosi poslovno 5000 din. Svi ostali koju daju te pare su :p ...
A ja kad ovo kazem, oce da me streljaju sto ne volim Telenor :D

Svidja mi se dosta pristup sa e-ink pozadinom, mada domaca cena je bas lulzy.

Ali svakako, vredelo bi sacekati Yotaphone 3 da se jos malo dotegne hardver.

Realno, hw ni ne mora da se doteže. Ali software, dok ne vidim da radi sjajno, uvek izaziva sumnju.

Dobih ga danas na test, vrlo interesantna fora sa e-ink ekranom moram priznati :)

Prilozi

• 1-2.jpg
    1-2.jpg
    992.9 KB · Pregleda: 234
  • 1-1.jpg
    1-1.jpg
    1,015 KB · Pregleda: 224
Evo da podelim iskustva i utiske.
Ako tel uzmete sa Ali-a dobija se kineka verzija yd206 koja se razlikuje od internacionalne yd201 po 4g mrezi tj ne podrzava frekvenciju od 800hz (cije stanice najcesce ima vip). Tako da kod nas hvata vecinom 4g. Svi preporucuju fleshovanje 5.0, a za to ima aplikacija yotaflasher.
Desava se da posle instalacije telefon upadne u bootloop ispratite ovaj post i mirni ste https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=69143844&postcount=4 .
Posle instalacije desilo se da hvata 4g i 3g mrezu dok 2g nema signal. Treba da se flesuje drugi modem https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68806660&postcount=10
Postoji i ovaj nacin https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=65887048&postcount=3
Telefon je zanimljiv u unikatan. Antutu scor je 50000, nema seckanja u svakodnevno radu. Baterija varira 4-6 sot, zavisno koji ekran se koristi.
. e-ink ekran stvarno je odmor za oci kada se citaju forumi ili novine. Zanimljiv je i kada se pravi selfi, posto se koristi zadnja kamera :) Inace izbacena je 6.0 beta verzija androida tako da ce dobiti i MM. Meni je jedini minus kamera, posto mi je ona prioritet.

Poslednja izmena:
nedavno dobih specijalnu ponudu za 130 evra plus carina koliko bi me već odrali, ali sam odustao...4.7" i 5" mi je sada već premalo u bilo kojoj varijanti...a imam već poseban e-book čitač od 6"...koncept je zanimljiv ali ništa više od toga...eink je bar na mom čitaču smor koliko je spor refresh svega što nije suvo čitanje knjiga, nije to baš za internet...

Jeste spor je. Generalno za citanje taptalk i knjiga je jedino dobar. Za te pare ok tel.

Dobio danas update na Android 6.0 646MB

**We have some great news to announce! Android Marshmallow update for YotaPhone 2 is now available in Europe and Middle East region! We know, you've been waiting this event for a long time. From our side we would like to say thank you for your patience and understanding.
Android 6.0 delivers major improvements to the phone functionality and performance. Please we aware that update procedure may take a lot of time. Your device will restart and install the update. So, beforehand you need to check the battery level. It should be more than 45%. If auto update is disabled on your device, you can start update manually by following these steps: go to "Settings" -> "About phone" -> "System updates" -> press “Check for update”.

We wish you positive user experience with new firmware! In our next posts we are going to introduce new features and improvements. Stay tuned!**

Poslednja izmena:
Posle dva restarta ide download izgleda pravilnog apdejta od 0.91GB. Sad vec traje instalacija malo duze pa opet reset...

Nazad
Vrh Dno