Šta je novo?

Yettel Kucni net - ex. Telenor Home

Hteo bih jednu preporuku da dam samo, A1 ima vikend net sa neogranicenim internetom ( i nema ogranicenja brzine!) na mesec dana, izadje 3500 din mesecno, sto i nije toliko strasno, kada se pogleda koliko se dobije. I da, nema ugovorne obaveze

Nije strašna cena, ali je strašna činjenica da je na vikend netu restart sesije/prekid konekcije na svaka 2 sata :):) još gore neko za kućni net.
( ako ima neko da potvrdi da li su u međuvrenu podigli na 12 sati kao i za kućni net )

Nije strašna cena, ali je strašna činjenica da je na vikend netu restart sesije/prekid konekcije na svaka 2 sata :):) još gore neko za kućni net.
( ako ima neko da potvrdi da li su u međuvrenu podigli na 12 sati kao i za kućni net )
To stoji, ali nekome mozda to nije vazno pa onda to ispada kao super ponuda

ja nikad ne potrosim vise od 60gb neta, a uopste ne stedim niti pratim potrosnju, doduse ne skidam serije ili sta vec

Uzeo sam kroz promociju 100GB na prepaid kartici za ~999 dinara 30 dana. Znam da nije bas kucni net ali s obzirom da ga koristim sa telefona kao hotspot, na NBG kod Arene je odlican.

ZTE isto ima usb port.
Imas i 4G only rezim. Na taj nacin se nece spustati na 2G ili 3G i automatski ce birati samo 800 MHz ili samo 1800 MHz za 4G, u zavisnosti sta je kod tebe na lokaciji dostupno.
Napomena da ne mozes na njemu imati 4G+ tj. dve ili vise 4G frekvencija u isto vreme. Za to ti treba Cat6 modem kao sto je npr. jedno vreme vip imao huawei B525.
Moj savet ti je da ne obnavljas kucni net, vec da ti ostane aktivan ugovor samo mesec po mesec, pri cemu je cena ista kao i kad si pod ugovornom obavezom.
Pored toga, privatno na oglasima nadjes neki Cat6 modem pa da koristis uporedo 800 i 1800 MHz.
Izvinjavam se jer nemam vremena da procitam celu temu.
Kupio bih polovan ZTE MF283V LTE Router ali sad nisam siguran da li mi odgovara.
Treba mi iskljucivo za kameru na vikendici gde VIP i Telenor imaju dobar signal a MTS prilicno los.
Da li ovi modemi koji su u ponudama nasih operatera a posebno me interesuje pomenuti jer mi se nudi povoljno
mogu da rade i na 3G ako signal padne. Nisam bas razumeo citiranog korisnika.
Izbegao bih mobilne modeme sa baterijom jer modem mora da bude ukljucen non-stop.

moze na 3g da radi naravno, zelena lampica je 3g, plava 4g

zna li neko kad se premesta kartica iz jednog mifi modema u drugi da li zadrze podesavanja ili mora da se podesava svaki put iznova?

@suncica2222 Dosta huawei rutera hvata config jedino ako je telenor tj sa home radi out of box ali ako koristis obican prepaid ili postpaid kartticu u ruteru posto obicno cita apn net kao default pa se mora uci u apn podesavanja i prebaciti drugi apn ima vec unet i samo selektovati kao podrazumevno.
Posto apn koji je upisan kao telenor net ne radi na postpaid i prepaid karticama mora se odabrati apn koji je upisan kao telenor internet.
Pozdrav

imam jedan modem sa baterijom, i jedan bez baterije, pa sam mislio da ovaj bude u kuci, a kad krenem van kuce samo prebacim karticu u drugi ali ako svaki put mora da se podesava to je bas smor

imam jedan modem sa baterijom, i jedan bez baterije, pa sam mislio da ovaj bude u kuci, a kad krenem van kuce samo prebacim karticu u drugi ali ako svaki put mora da se podesava to je bas smor
Ako je home sim ne treba odma radi ako se koristi prepaid ili postpaid onda mora. ali to je kroz webui 2min samo da odaberes drugi apn i klik prihvati.
Pozdrav

Koji bezicni net bez ugovora je dobar a da je dovoljan za igranje igara, youtube i slicno?

Iskreno, to ćeš teško naći. A1 vikend net jeste dobar (naravno ako je signal A1 mreže dobar), ali je skup. 3500 dinara mesečno. Ali to je odprilke jedini odgovor na tvoje pitanje ako gledamo ponudu mobilnih operatera bez UO.

Pozdrav ljudi, trazio sam po ovoj temi ali nisam bas nasao odgovor pa da priupitam.
Imam Telenor kucni internet, samo karticu, bez rutera (nisam mogao da ga uzmem zbog UO jer sam u BG samo 6 meseci). Nasao sam u inostranstvu neki jeftin ($80, vidim da u Srbiji kosta duplo) TP Link 4g ruter sa SIM card slot-om, model je TL-MR6400. Po svim karakteristikama mi deluje OK (i onako je internet samo za browsing i video pozive), ali nisam siguran da li Telenor SIM karticu za kucni internet mogu da ubacim u bilo koji ruter (dakle taj moj TL-MR6400) ruter koji je kupljen nezavisno od provajdera, ili ima neka zackoljica da mora da se koristi iskljucivo ruter dobijen od Telenora?
Hvala!

Hteo bih jednu preporuku da dam samo, A1 ima vikend net sa neogranicenim internetom ( i nema ogranicenja brzine!) na mesec dana, izadje 3500 din mesecno, sto i nije toliko strasno, kada se pogleda koliko se dobije. I da, nema ugovorne obaveze
Kada uvedu 5G biće to super ponuda :D

Pozdrav ljudi, trazio sam po ovoj temi ali nisam bas nasao odgovor pa da priupitam.
Imam Telenor kucni internet, samo karticu, bez rutera (nisam mogao da ga uzmem zbog UO jer sam u BG samo 6 meseci). Nasao sam u inostranstvu neki jeftin ($80, vidim da u Srbiji kosta duplo) TP Link 4g ruter sa SIM card slot-om, model je TL-MR6400. Po svim karakteristikama mi deluje OK (i onako je internet samo za browsing i video pozive), ali nisam siguran da li Telenor SIM karticu za kucni internet mogu da ubacim u bilo koji ruter (dakle taj moj TL-MR6400) ruter koji je kupljen nezavisno od provajdera, ili ima neka zackoljica da mora da se koristi iskljucivo ruter dobijen od Telenora?
Hvala!
Ako je ruter otključan, onda će raditi bilo koja kartica naših operatera. U svakom slučaju, na oglasima mogu da se pronađu ruteri koje daju naši operateri korisnicima u Srbiji, za 20-30 evra. Često je naznačeno da su otključani, ili je naznačeno na kojoj mreži rade, ako su nekim slučajem zaključani.

Imam ZTE MF283V LTE modem koji jako cudno radi. Downoload meri oko 2mbps iako telefon na tom istom mestu meri 20-30mbps, restartovao sam vise puta i opet je isto. Tehnicka sluzba ne moze nista da mi pomogne jer ne znam broj telefona sim kartice, a ugovor se ne vodi na moje ime.

Taj net mi je potreban u narednih dan-dva jer selimo kancelariju u drugi prostor pa da ne ostanemo bez neta.

Pada mi napamet da uzmem pripejd sim internet od 10gb ali se bojim da nece raditi ako je ubacim u modem.

Taj ruter nema CA (Carrier agregation) a tvoj telefon ima.

Problem je sto je mreza na tom mestu prilicno zauzeta, i dok ne iskoristi vise carrier-a nema vece brzine.

Probaj tu SIM karticu u telefonu?

Koristim vec duže vreme 4G internet kod VIP-a i Telenor-a, i generalno kvalitet zavisi od blizine i preopterećenosti bazne stanice na koju se modem/ruter "kači"... Tu jednostavno nemate uticaj, sem da promenite položaj modem/rutera u stanu/kući prateći protok, i eventualno pokušate sa nekim drugim kvalitetnijim 4G LTE modem/ruterom... Ima dosta ponuda na tržištu, što novih, što polovnih... Neko je spomenuo TL-MR6400 i to jeste kvalitet sa kojim ćete izvući maksimum od 4G... Ako ste za novo, ja bih najpre pogledao na Eponuda sajtu pre same kupovine... Imate i na K/P dosta dobru ponudu za povoljne novce, tipa OVOG oglasa... 4G ume da bude najbolje rešenje ako ste sa dobijenom količinom podataka i brzinom zadovoljni...

I meni je istekla pre godinu pa i dalje imam 1600

@pois0n jedino sa drugim ruterom jače LTE kategorije ili eventualno telefonom koga ćeš odrediti za tu svrhu, možeš da iskoristiš bolji potencijal.

Dodatne informacije o Yettel kućnom internetu​

O paketima​

Kućni internet 100​

• Na raspolaganju ti je 100GB interneta mesečno po brzini do 10Mbps.
  • Mesečna pretplata za tarifni paket iznosi 2.599 dinara (sa PDV-om).

Kućni internet 150:​

• Na raspolaganju ti je 150GB interneta mesečno po maksimalnoj 4G brzini.
  • Mesečna pretplata za tarifni paket iznosi 2.999 dinara (sa PDV-om).

Tarifni paket možeš da odabereš sa ili bez 4G rutera.​

• Ukoliko želiš 4G ruter, ugovorna obaveza se sklapa na 24 meseca.
  • Ukoliko ne želiš 4G ruter, ugovorna obaveza se sklapa na 12 meseci.
Maksimalna 4g brzina podrazumeva da ne postoje sistemska ograničenja na nivou raspoložive brzine. Raspoloživa brzina može da varira u zavisnosti od lokacije na kojima se usluga koristi.

Popust na pretplatu​

Kućni internet 100​

• Bez 4G rutera i uz ugovornu obavezu na 12 meseci, cena paketa iznosi 1.199 dinara.
  • Sa 4G ruterom i uz ugovornu obavezu na 24 meseca, cena paketa iznosi 849 dinara, dok mesečna rata za ruter iznosi 750 dinara.

Kućni internet 150:​

• Bez 4G rutera i uz ugovornu obavezu na 12 meseci, cena paketa iznosi 1.599 dinara.
  • Sa 4G ruterom i uz ugovornu obavezu na 24 meseca, cena paketa iznosi 1.249 dinara, dok mesečna rata za ruter iznosi 750 dinara.

1600 je za one koji nisu obnavljali UO nakon promene uslova za telenor kućni net. Ako odeš na njihov sajt videćeš koja je sada cena bez UO. A piše i u ugovoru koja je puna cena
Znači ko ima paket Kucni internet iz 2018 bez ugovora nastavlja da plaća 1600 ako sam dobro razumeo?
A ko je potpisao ugovor posle promene, odnosno koristi ove nove (a iste) pakete i nema ugovor plaća 3000 ili mora da potpiše nov ugovor?
Ili svi bez ugovora sledeći mesec 3000 za gospodina?

Ja imam iz 2018 kućni od 100gb i stigao mi je račun na mejl, ostaje ista cena od 1249 din i sve ostalo kao i do sada, jedino se menja naziv paketa u Yettel kućni internet 100 2018.

I meni je za februar stigao normalan račun na mejl, 1599 din za Kucni 150gb iz 2018. Nadam se da onda tako i ostaje

Vrh Dno