Šta je novo?

Yettel Hipernet

Samo jedan je u celosti u državnom vlasništvu (BH Telecom).
HT Eronet je delomično, odnosno nekih 40% udela ima Deutsche Telekom.
m:tel je privatizovan.

Ali ne verujem da državni telekom može kupiti nešto u tajnosti, verovatno postoje neke procedure.
Ne može tek tako BH Telecom kupiti nekog operatera. Kod nas je to prvo političko pitanje. Da bi Hrvati dozvolili kupovinu Telemacha od strane BH Telecoma, koji je po nepisanom pravilu pod upravom Bošnjaka, tu mora biti nekog političkog ili ekonomskog popuštanja, pod uslovom da ta kupovina ni na koji način ne ugrozi Eronet, kojeg drže Hrvati.

Kad se to prvo političko pitanje riješi, onda ide ono drugo, a to je kako opravdati kupovinu nečega što vrijedi par milijardi KM (više nego što vrijedi i sam BH Telecom) da bošnjačka opozicija ne razapne aktuelnu vlast kako su izdajnici, kako BH firmu guraju u stečaj i sl....

Treće, i ovo da ispeglaju, idu procedure:

Kupovinu mora odobriti skupština dioničara, zatim Vlada FBIH, pa onda se, po trenutnom zakonu, mora raspisati javni poziv za kupovinu drugog operatera (ako kupuješ i toalet papir mora biti javni poziv) i tek nakon toga kad UG dostavi ponudu, nakon što proteknu svi rokovi vezani za žalbe i sl., što kod ovakvih kupovina može potrajati godinama, pogotovo ako sve to ode do suda, ista ide na odobrenje upravnom, nadzornom odboru, skupštini dioničara, vladi FBIH (zatvara se krug)...

Do tada će se promjeniti bar dvije garniture vlasti i upravljačkih struktura.

Da ima imalo istine o tome i da se došlo do ove faze u prodaji kako se ovdje piše, do sada bi se znalo i bilo bi nekih dokumenata, odluka, jer su to javni dokumenti.

Da zaključim, da BH Telecom kupi Telemach tek tako, po cijeni koja je veća nego što sam i vrijedi, je čak i izvan domašaja naučne fantastike, jer nekad se neke stvari zi Sci-fi i obistine, a ovo teško da će ikad. Bar ne dok se BHT ne privatizuje i ne postane privatna kompanija, a i za to čitaj ovo iznad.

U Bosni su Arapi prvo kupovali nekretnine, sad prelaze na telekomunikacije – logičan sled događaja.

U Bosni su Arapi prvo kupovali nekretnine, sad prelaze na telekomunikacije – logičan sled događaja.
Da hoće Yettel doći, ako već UG odlazi. bilo bi super. Veliki igrač na sumornom tržištu, da malo prodrma.

Ako bi ih u nekoj nadrealnoj dimenziji kupio BHT, to bi bila katastrofa. Imali bi apsolutni monopol. Yettel je druga priča. Ne mora ni Yettel, nek bude i A1 ili bilo ko treći, samo da nije monopol.

Po opštim propisima mobilne telefonije moraju da postoje bar dva operatera u istom prostoru zbog konkurencije.
Kada je Mobtel uvodio, morao je Telekom da se pridruži da uslovi budu zadovoljeni, koliko se sećam.

Udeo SBB-a i United Media (firme koja drži sve kanale) u poslovanju United Group.

8umVODC.png

Još neki slajdovi sa relativno svežim podacima o United Group:

rGpiIcc.png

5C6MhzU.png

l09jQaW.png

ULAs5gs.png

lwtwX9q.png

FyXFKLK.png

Po opštim propisima mobilne telefonije moraju da postoje bar dva operatera u istom prostoru zbog konkurencije.
Kada je Mobtel uvodio, morao je Telekom da se pridruži da uslovi budu zadovoljeni, koliko se sećam.
Mobtel je bio monopolista do 1998. kad je Telekom uveo mobilnu telefoniju, pre toga Telekom nije ni postojao već je bio deo PTT-a a sam PTT je bio vlasnik 49% Mobtela.

Ljudi ajde otvorite drugi temu za raspravu o prodaji sbb-a. Mogli bi i moderatori da intervenisu.

Mislim da to nije losa vest...a da li je dobra creme ce pokazati.
Kad godinama gušiš konkurenciju na kraju dobiješ duopol. Još lošije po korisnike od trenutne situacije i privida konkurencije.

I meni treba akviziter jer ću da mijenjam sbb a ima optika u zgradi pa bih najradije Yetel.Šta mogu da očekujem otprilike

Internet će raditi bez prekida, ali ćete biti iza CGNAT-a

Sa televizijom će biti izazova, STB uređaj im se gasi na dva sata i to ne može da se promeni pa je obavezna oprema za STB uređaj - Mouse Mover Jiggler (kako se STB uređaj ne bi gasio)

Poslednja izmena:
a reci mi ugasi se pa se upali ili se samo ugasi.Jer televiziju jako rijetko gledam baš rijetko palim je jednom nedeljno eto čisto da vidim šta ima novo i tako.Većinom bi majka zvala komšinicu na fiksni i mi ponekad sa fiksnog da naručimo nešto i internet stabilan plus ovaj ima dobar upload nikad nijesam imao veći upload od 20mbps

Pozdrav, ne znam jel se ovde diskutuje o uvođenju optike ali imam pitanje za korisnike koje su imale iskustva sa uvodjenem yetel optike na mestima gde to nije dostupno. U Jajincima sam, Voždovac ulica do moje ima neku optiku nisam siguran sta je ( msm da je mts) bukvalno je bandera udaljena 20m od mene a bandera u mojoj ulici nema optiku 😁 Ima li neko savet iskustva kako da ih namamim kod mene?

@Cosmosis
Pre ćeš namamiti mts, ako je u pitanju mts na 20m od tebe.
Imao sam sličnu situaciju na vikendici gde je mts optika na banderi bila 200m od mene. Uspeo sam da ih kako ti kažeš "namamim" preko dobrog agenta. Za yettel nije bilo šanse

Pozdrav, ne znam jel se ovde diskutuje o uvođenju optike ali imam pitanje za korisnike koje su imale iskustva sa uvodjenem yetel optike na mestima gde to nije dostupno. U Jajincima sam, Voždovac ulica do moje ima neku optiku nisam siguran sta je ( msm da je mts) bukvalno je bandera udaljena 20m od mene a bandera u mojoj ulici nema optiku 😁 Ima li neko savet iskustva kako da ih namamim kod mene?
U kojoj si ulici? Nema nigde optike koliko znam, u zmaja ognjenog vuka muku mučimo sa supernovom i stalnim dizanjem cene a usluga lošija nego kad je bio ex Radijus vektor.

@Cosmosis
Pre ćeš namamiti mts, ako je u pitanju mts na 20m od tebe.
Imao sam sličnu situaciju na vikendici gde je mts optika na banderi bila 200m od mene. Uspeo sam da ih kako ti kažeš "namamim" preko dobrog agenta. Za yettel nije bilo šanse
Pa nemam problem sa tim , samo da je nesto 'krsteno ' i malo brze od supernove, komentari su podeljeni u Jajincima sa njima pa bih uticao nekako ako mogu da dodju do mene drugi. YEttel je jednom bio ispred sa autom i ispitivali su trziste dal moze, i rekao mi je da ne moze, kad sam mu rekao da sam ja bukvalno dve bandere od optike on je rekao da se pise valjda neka peticija i da ako imamo preko 50% onda ce odmah doci da postave ako je tako blizu . E sad dal peticija 50% za moju ulicu ili cega god nisam siguran : /

U kojoj si ulici? Nema nigde optike koliko znam, u zmaja ognjenog vuka muku mučimo sa supernovom i stalnim dizanjem cene a usluga lošija nego kad je bio ex Radijus vektor.
U ane glinskaje jakscic ( bivsa milutina miljkovica - mada tamo je sve milutina miljkovica bilo ) a optike ima u Ane Dobes, i Stojana Ljubica ( ta se ulica inace zavrsava gde pocinje moja ulica i zadnja bandera u Ljubica je stigla optika - nisam isao po komsiluku ali bas cu poceti u nekom trentuku da ispitam koji je interent ) . Recimo zet u Jajnicma je zadovljan Supernovom , rekao mi je samo nedao bog da imas kvar jer ih cekas 100 god ali kvar su imali 2x do sada za ove godine , olus mu dali 24 meseca 50% na pretpaltu sto je meni bio sok ali je stvarno tako , medjutim ja bih ih vesto izbegao ako mogu :LOL:

Danas zvali iz Mts-a nude14m po 1 rsd za Box 3 da ne obnovim ugovor u Yettelu koji nudi 12m. Pre mesec dana nudili 12m.
Odbio sam ponudu zato sto mi je Yettlel i SBB jeftiniji. Rekli da ce se javiti ako uspeju da da mi ponude nesto bolje.

Danas zvali iz Mts-a nude14m po 1 rsd za Box 3 da ne obnovim ugovor u Yettelu koji nudi 12m. Pre mesec dana nudili 12m.
Odbio sam ponudu zato sto mi je Yettlel i SBB jeftiniji. Rekli da ce se javiti ako uspeju da da mi ponude nesto bolje.

Yettel nudi 14 meseci po dinar na ugovor od 26 meseci ili 24 meseca?

Sve je sada na 24 meseca.
Znači ako ti akviziter npr. da 18m po dinar, plaćaš samo 6 x 3300 din za cele dve godine.

Yettel nudi 14 meseci po dinar na ugovor od 26 meseci ili 24 meseca?
Ne. Yettel mi daje 12m da ostanem kod njih.
Mts pre mesec dana nudio 12 po 1 rsd. Jutros Mts zvao i nudi 14m i posto sam ih otkacio zvali ponovo popodne i kako kazu njihova poslednja ponuda je 16m po 1 rsd :)

... zvali ponovo popodne i kako kazu njihova poslednja ponuda je 16m po 1 rsd :)
E sad samo iskomuniciraš Yettel akviziteru da imaš 16m od MTS-a i oni će ti onda dati njihovu poslednju da ostaneš kod njih 18m (znam iz ličnog iskustva).
To sve naravno pod uslovom da ti je važnija ušteda parica od CGNAT-a.

Za sta vam nude te mesece za dinar? Za tv i net? Ja sam trenutno kod njih na tv i optici, a mobilni je u mts-u. Hipernet ističe u aprilu, a mobilni u martu. Pa sam nešto u fazonu da od ove godine objedinim sve tri usluge kod jednog operatera...a ako to bude yette možda otvorim i bank max tekući račun. Znaci all inclusive u yettel-u. Pa me zanima koje bi mi benefite dali za to? Može i neki akviziter da se javi da vidimo konkretno ako ima nesto da ponudi. Pa sto se ono kaže ko bude jači u ponudi...i sbb je u opticaju...al posto oni nemaju mobilne usluge, a kao sto rekoh da sam nesto u fazonu da sve bude kod jednog operatera...mada opet sve zavisi od finansijske računice.

Kood mene je paket "Yettel kod Kuće M" (net+tv).
Dobio 18m po din nakon što se nisam dogovorio sa MTS-om za 16m po din.

Imam akvizitera preko koga sam uzeo Hipernet. Cuo sam se sa njim i on ne radi produzenje-obnovu ugovora. Mene je iz Yettela zvao neki lik ali nemam pojma kako bih ponovo dosao do njega.
Da li ima neko kontakt to akvizitera koji radi obnovu ili moram preko poslovnice da idem?
@Belgrade.
Da li si dobio drugi box za 1 rsd? Meni je nudjeno 12m po 1rsd a drugi box ako hocu placa se 350 rsd.

Ovaj iz moje PP radi i obnovu.
Da tražio sam baš konkretno i dobio i drugi box za 1 din (piše ta stavka i u ugovoru) - moraš da mu naglasiš da ubaci.
Preko poslovnice nemoj ni u snu da ideš jer ti oni tamo neće sigurno ništa dati čime bi bio zadovoljan.

Salji I meni

U ane glinskaje jakscic ( bivsa milutina miljkovica - mada tamo je sve milutina miljkovica bilo ) a optike ima u Ane Dobes, i Stojana Ljubica ( ta se ulica inace zavrsava gde pocinje moja ulica i zadnja bandera u Ljubica je stigla optika - nisam isao po komsiluku ali bas cu poceti u nekom trentuku da ispitam koji je interent ) . Recimo zet u Jajnicma je zadovljan Supernovom , rekao mi je samo nedao bog da imas kvar jer ih cekas 100 god ali kvar su imali 2x do sada za ove godine , olus mu dali 24 meseca 50% na pretpaltu sto je meni bio sok ali je stvarno tako , medjutim ja bih ih vesto izbegao ako mogu :LOL:
E pa ovaj moj priključak kod supernove je ulicu ispod tebe, odnosno komšije smo, paralelne ulice... Ako hoćete da pišete neku peticiju računajte na nas, potpisaćemo... Ili ako budete imali neke info oko optike javljaj. Mi smo zvali Orion i KBC neće da dolaze a u zgradi nemamo čak ni mts bakar, samo supernovu.
Ovaj iz moje PP radi i obnovu.
Šalji na pp, istekla mi uo.

Kood mene je paket "Yettel kod Kuće M" (net+tv).
Dobio 18m po din nakon što se nisam dogovorio sa MTS-om za 16m po din.
Reci mi molim te gdje to 16 odnosno 18 mjeseci po 1 din ja sam dobio 22 mjeseca u pola cijene?Hvala

Nazad
Vrh Dno