Šta je novo?

Yettel Hipernet

Kao i kod svih operatera, na žalost nas korisnika

Za razliku od SBB, kod ovih je barem mnogo jednostavno staviti svoj ruter. Ne opravdam losu opremu, definitivno korisnik ne bi trebalo da placa dodatno za pristojnu opremu, ali barem je politika dobra. Imauju opremu odgovarajucu za 90% korisnika, a ostatak moze da koristi svoju ako tako zele. Kod drugara na SBB nisam mogao ni DNS da promenim na HG.

Рутер је скроз ок за стандардне незахтевне кориснике, код мојих ради од прошлог лета без једног рестарта и ‘заглупљења’. И домет је добар.

Nema u specifikaciji da li je ruter wifi5 ili 6. Jel moze neko da proveri?

Рутер је скроз ок за стандардне незахтевне кориснике, код мојих ради од прошлог лета без једног рестарта и ‘заглупљења’. И домет је добар.
Jeste, ruter je skroz ok. DObar domet, i bez problema izvlači svih 500Mbps na wifi-ju

Reci mi samo koji to onda paket gledam na njihovom sajtu? Ne mogu nikako da se snadjem. Ja u mts-u imam srednji box 3. Koji je to pandan kod yettela?

Pozdrav, trebam uzeti svoj prvi paket. U yettelu su mi ponudili Hipernet M paket uz promociju 9 meseci po 1 dinar. Da li je neko dobijao bolju ponudu i ako neko mozda ima broj telefona nekog online prodaje da se obratim. Takodje me zanima sta bi mi ponudili MTS i SBB da dobijem sto bolju ponudu

Imaš kontakt akviziterke u poruci #2,750 u ovoj temi. Ona je spominjala 11 meseci po dinar.

Reci mi samo koji to onda paket gledam na njihovom sajtu? Ne mogu nikako da se snadjem. Ja u mts-u imam srednji box 3. Koji je to pandan kod yettela?

Zvali danas, ponudili 12 meseci po dinar, ugovor na 24 meseca, nisu pilićarili kao sa onima pre od 30, ili koliko već meseci
Dva meseca pre kraja ugovorne obaveze

Pa tv su odavno popravili. Nikakvih problema nema, Poslednji put sam video obaranje rezolucije na nekoj vaterpolo utakmici tamo negde u julu.
Ovo ostalo je sve kako spada, kao i kod ostalih provajdera

Zvali danas, ponudili 12 meseci po dinar, ugovor na 24 meseca, nisu pilićarili kao sa onima pre od 30, ili koliko već meseci
Dva meseca pre kraja ugovorne obaveze
Koliko vidim ne "pilićare" kako si naveo sa starim korisnicima, sa novima jesu.
I za razliku od ostalih, kako mi se čini, gledaju da zadrže postojeće korisnike za razliku od ostalih provajdera koji nude 50% manje samo prvi mesec ili malo bolje od toga tek kad podneseš zahtev za raskid i počnu da zivkaju.

Meni je ovo ispalo skroz ok, nešto mi se nije prelazilo na MTS, a pogotovo ne na sbb, jer ovde kod mene idu samo preko kabla, nema optike.
I lepo da su se oni javili, da ne moram da ih jurim.

Ja koliko mogu da procitam ovde bas su razlicita misljenja o yettelu. Neko je jako zadovoljan a neko jako ne zadovoljan. Jedni kazu da je tv katstrofa drugi da im super radi. Ne mogu samo da ukapiram da li je to do korisnika koji imaju prevelike ili preniske kriterijume ili zavisi kakva je mts infrastruktura koju yettel koristi na konkretnoj lokaciji. Cg-NAT svakako nije nesto sto je dobro ali nekome mozda ni to nije bitno.

Jutros je bio neki update na Yettelovim Android box-ovima. Koliko vidim ton je mnogo čistiji i jači, i onaj klizač za jačinu tona se promenio. Sad nije horizontalan i beo nego vertikalan i taman. :) To sam za sada primetio. Ne znam da li ima još nečega ...
Dobra stvar kod Yettel-a je što je A-box otključan pa možete instalirati koje god aplikacije želite. Samo hardware nije nešto i nema mnogo memorije tako da morate paziti da se ostavi samo neophodno. Može se doduše proširiti sa nekom USB memorijom jer ima 2 USB porta.

A Netflix kako da gledam na Yettel TV Boxu?

Yettel-ov A-box nema Netflix certifikat, tako da verovatno samo neki sideload. Ali ima posebno tema o tome.

Ja koliko mogu da procitam ovde bas su razlicita misljenja o yettelu. Neko je jako zadovoljan a neko jako ne zadovoljan. Jedni kazu da je tv katstrofa drugi da im super radi. Ne mogu samo da ukapiram da li je to do korisnika koji imaju prevelike ili preniske kriterijume ili zavisi kakva je mts infrastruktura koju yettel koristi na konkretnoj lokaciji. Cg-NAT svakako nije nesto sto je dobro ali nekome mozda ni to nije bitno.
CG NAT za jedno 95% korisnika nije bitan, a i to se može rešiti doplatom

Uf taj update na Android 12 mi je sada iskljuičio accessibility servise za Button mapper ili tvQuickActions, pa ne mogu da reprogramiram dugmad na daljincu. Ima li neki metod, da se to ponovo uključi? Ja nisam našao ...
E da, nema više ni snimak ekrana, kada duže držite dugme za uklj/isklj.

Pokušao sam da uključim pristupne servise preko ADB komandi, prateći ovo uputstvo. Samo sam umesto USB kablova i tv-a koristio Remote ADB Shell apk koju sam instalirao na Yettel box. Konektovao sam se na njega sa 127.0.0.1:5555 a zatim unosio komande:
Kod:
adb shell settings put secure enabled_accessibility_services dev.vodik7.tvquickactions.free
a zatim i drugi:
Kod:
adb shell pm grant dev.vodik7.tvquickactions.free android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Već posle prvog je izbacio grešku da nije pristupačan. Tako da ništa od ovoga. Ali dao sam ovaj primer da bi neko ko ima više znanja mogao da vidi gde sam pogrešio i šta treba uraditi.

Internet generalno radi stabilno, pod uslovom da CG-NAT nije prepreka za tvoje potrebe.

Što se TV-a tiče, mišljenja zavise i od prethodnog iskustva korisnika. Ako do sada nisi koristio MTS TV ili SBB TV, verovatno ćeš biti zadovoljan Yettelovom TV uslugom :).

Trenutno koristim Yettel Internet a pošto im je TV krš... sada koristim "EON TV van SBB mreže" na Yettel Internetu.
EON FULL TV paket- dobio sam 10 meseci po dinar uz to idu dva STB uređaja, jedan nalog za smart TV i dva naloga za mob. telefon.

Međutim, važno je naglasiti da je EON TV van SBB mreže svetlosnim godinama ispred – u pogledu funkcionalnosti, stabilnosti i korisničkog iskustva, postavlja potpuno novi standard na tržištu koji konkurencija ne može da dostigne. Ima intuitivnu platformu, izuzetno brz rad bez kašnjenja, bogat izbor kanala i sadržaja na zahtev, kao i opcije poput premotavanja, snimanja i gledanja unazad, koje rade besprekorno. Uz to, EON TV aplikacija omogućava uživanje u svim prednostima usluge na različitim internet provajderima, bilo gde da se nalazite. Sve ovo čini da EON TV dominira kao najbolji izbor za one koji žele vrhunsko TV iskustvo, daleko ispred konkurencije.

Poslednja izmena:
samo da napomenem da nijebez kašnjenja, ott usluga mora imati kašnjenje

Nazad
Vrh Dno