Šta je novo?

Yettel Hipernet

Da li neko ko koristi Yettel Hipernet moze da mi proveri na ovom sajtu koji tip NAT-a koriste:

Ne znam koliko je ovo pouzdano, jer i meni ispise:

Detected NAT type: Port Restricted Cone

A na SBBu sam, bez NAT-a

Ne znam koliko je ovo pouzdano, jer i meni ispise:

Detected NAT type: Port Restricted Cone

A na SBBu sam, bez NAT-a
Da budemo precizni, tvoj ruter je bez NAT-a, tvoj komp ima jedan NAT (u tvom ruteru).

@keza Hvala!

Manje je striktan od mts / supernova NAT-a. SBB takođe koristi Port Restricted Cone NAT.

mts / supernova koristi symetric NAT, a kod njega nije moguće napraviti direktnu ptp vezu kod VoIP aplikacija, zerotear / tailscale VPN implementacija...

Dobio sam ponudu 11 meseci besplatno od agenta prodaje Yettel Kod kuće M, sutra dolaze za montažu pa javljam utiske

Manje je striktan od mts / supernova NAT-a. SBB takođe koristi Port Restricted Cone NAT.

mts / supernova koristi symetric NAT, a kod njega nije moguće napraviti direktnu ptp vezu kod VoIP aplikacija, zerotear / tailscale VPN implementacija...
Ja sam na Mts optici i meni pise: Port Restricted Cone tako da mts ne koristi symetric NAT bar tako meni pokazuje kad testiram.
Obaska sto na optici mts nema NAT a mozda su ga i uveli...

@ekoguard svaki korisnik na IPv4 (osim ako je računar baš direktno povezan na internet) ima NAT.

Jedna stvar je NAT na vašem kućnom ruteru, druga je CG-NAT kod vašeg provajdera.

Većina kućnih rutera imaju port restricted cone NAT, kao i očigledno većina provajdera (Yettel, SBB...) ali mts (za one korisnike koji su iza CGNAT-a) ima implementiran striktniji Symetric NAT.

Kroz isti taj CGNAT prolaze i mts korisnici koji nemaju javnu IPv4, kao i svi Supernova korisnici koji nisu platili statičku IPv4 adresu.

Aktuelne ponude za nove Yettel korisnike.
•Prva ponuda: 11 meseci po dinar.
•Druga ponuda: SAMSUNG 4K televizor po ceni od SAMO 1 DINAR uz naše pakete.
Iskoristite ove super ponude jer su vremenski ograničene.
Za sve informacije obratite mi se privatnom porukom.
Sa poštovanjem,
Svetlana agent/yettel savetnik prodaje.

12942_x.jpg

Od kad im je akcija 11 meseci za dinar?
Ja sam uzeo krajem avgusta i najvise sto je bilo je 9 meseci za dinar.

Inace, yetel izgleda ne daje opciju da koristimo svoj ruter (da samo ucukamo njihove pppoe parametre u nas ruter).
Da li daju opciju samo modema, pa da povezem kao bridge do mog rutera?
Sales agent nije znao da odgovori na pitanje. Moguce da nisu ni razumeli sta ih pitam

Pretrazi ovu temu, imas dve opcije da dobijes pppoe podatke, od podrske (mejl) ili da ih procitas sa dobijenog rutera sam, a ovo drugo je prakticno lakse jer ne moras da objasnjavas sta hoces. Osim toga postoji i opcija da ti prebace dobijeni ruter u bridge (takodje mejl podrska) pa da prikacis svoj ruter bez pppoe konfiguracije.

Pretrazi ovu temu, imas dve opcije da dobijes pppoe podatke, od podrske (mejl) ili da ih procitas sa dobijenog rutera sam, a ovo drugo je prakticno lakse jer ne moras da objasnjavas sta hoces.
Izgleda da sam imao sreće kada sam na prvi pozovi posle uvodjenja dobio operatera koji je na pola moje rečenice ukapirao šta hoću.
Podaci su stigli ja nisam ni prekinuo vezu.

Zdravo drugari.
Zna li neko username i password za Yettel Satelit ZTE ZXHN H196Q?
Hteo bi da ga iskoristim na sasvim drugom mestu kao repeater.

Inace, yetel izgleda ne daje opciju da koristimo svoj ruter (da samo ucukamo njihove pppoe parametre u nas ruter).
Da li daju opciju samo modema, pa da povezem kao bridge do mog rutera?
Sales agent nije znao da odgovori na pitanje. Moguce da nisu ni razumeli sta ih pitam
Daju parametre ja dobio kad podneo zahtev za staticku doduse sam izvukao sam iz rutera ranije tako se koristi na 1 lokaciji direkt pppoe unet u asus ax53 u koji je prikacen samo ont a njihov ruter je skinut skroz

Da pitam, imam MTS Box3 paket i u Yettelu su mi ponudili opciju 11 meseci po dinar. Da li da pređem jer bi usteda bila ogromna na dve godine. Kakva su iskustva vas korisnika sa nihovim optickim internetom i android boxovima? Hvala

Dan posle isteka ugovora u mtsu, podnesi u mts zahtev za prelazak u yettel (tražiš idp broj) i trebali bi da ti ponude 24 meseca 50% u mts-u. Ovo je situacija proverena kada imaš box 4 u mts, ne znam da li daju i za box 3 takav popust... mada ništa te ne košta da probaš

Dan posle isteka ugovora u mtsu, podnesi u mts zahtev za prelazak u yettel (tražiš idp broj) i trebali bi da ti ponude 24 meseca 50% u mts-u. Ovo je situacija proverena kada imaš box 4 u mts, ne znam da li daju i za box 3 takav popust... mada ništa te ne košta da probaš
Meni ističe ugovor za pola meseca u MTS i speman sam za penale jwr je svakako useda preko 24000 din sa max popustom u MTS-u. MTS mi je posle obavestenja o raskidu ugovora ponudio max 16 meseci po 50%. Bilo je prvo 1, pa 6, pa 12, pa 14 i kad sam rekao raskidam max je 16 meseci. Kao na pijaci. Tako da svakako vracam opremu i uzimam yettel, samo me zanima kako radi taj box njihov, a kontam net na optici nema greske.

Da pitam, imam MTS Box3 paket i u Yettelu su mi ponudili opciju 11 meseci po dinar. Da li da pređem jer bi usteda bila ogromna na dve godine. Kakva su iskustva vas korisnika sa nihovim optickim internetom i android boxovima? Hvala
Nude i 13 meseci na prvu. Mene juče zvali, ne znam otkud im moj broj. Ja sam na mts-u još relativno dugo mi traje uo pa sam odbio.
Ako se odlučiš za yettel traži bar 13 po dinar

Nazad
Vrh Dno