Šta je novo?

Yettel Hipernet

Moze li neko da podeli kakve ste kvarove imali i koliko je trebalo vremena da ih yetel resi?
Ja sam jednom zvao call centar 10 min i niko se nije javio, i odustao sam od potpisivanja ugovora za hypernet. Posle su me oni zvali xy puta, dolazili na vrata, itd

Meni call centar nije bio od pomoci, tesko se dobije neko da razume problematiku, i imam utisak da je to deljena podrska (isti operateri) za mobilne i fiksne usluge, a za fiksne usluge nisu bas informisani. Preko mejla je islo nekako, sve skupa losije od npr. SBB podrske.

Nisam imao reklamacije u poslednjih godinu dana, pa je u medjuvremenu mozda bolja situacija sa podrskom za fiksne usluge.

A sto se tice kvarova, reklamacije su bile u vezi televizije, a sa internetom nije bilo problema.

Poslednja izmena:
Nisam imao kvarove, ali recimo oni su par puta imali radove na mreži a koliko vidim ni posle godinu dana nemaju neki sistem obaveštenja da najave iste nego te ostave bez neta po sat, dva bez objašnjenja.
Na sve to call centar te ne vidi kao korisnika ako koristiš svoju opremu pa si onda ti kriv, pa vraćaj njihovu opremu da dokažeš da ne radi itd.

O problemu sa wifi - konektovan si a nemaš net je takođe pričano, malo je pomoglo ručno podešavanje dns-a ali je i dalje prisutno... Na sve to imaš i nat. Pa ko voli nek izvoli. Ja razmišljam da pređem na yunet posle uo. Trenutno na xiaomi telefonu imam bolje iskustvo surfanja preko 4g nego preko yettel optike.

Ja sam resavam los WiFi, to ne ocekujem od podrske provajdera fiksnih usluga, e sad svako ima drugacija ocekivanja.

Za stare korisnike da li treba podneti zahtev za raskid ili tražiti popust od starta (kostim takođe i mobilni paket)?
Uskoro ističe ugovor.

Ja sam resavam los WiFi, to ne ocekujem od podrske provajdera fiksnih usluga, e sad svako ima drugacija ocekivanja.
Ja očekujem kada sam ispred rutera i konektovan na wifi da internet radi, a ne da svaki novi uređaj podešavam ručno na dns koji radi. Nije stvar u brzini, već u tome da je uređaj konektovan na internet a interneta nema dok opet ne isključiš pa uključiš wifi na tom uređaju, i tako 10ak puta na sat vremena. To je nedopustivo ali očekivano, nema od onog starog Telenora ni t. Slažeš se da telefon ne mogu povezati lan kablom. Ja umem to da rešim i rešio sam, kao i drugi sa foruma ali to nije na korisniku da rešava već na operateru, nije stvar u ruteru i sa mojom opremom se ponaša internet na isti način. Dakle problem je u pružaocu usluge - Yettel i njihovim podešavanjima.

Za stare korisnike da li treba podneti zahtev za raskid ili tražiti popust od starta (kostim takođe i mobilni paket)?
Uskoro ističe ugovor.
Iskustvo pre mesec dana - kad se javiš za obnovu daju ti 6 meseci za dinar, kad podneseš zahtev (čak i pre isteka UO) zovu te za koji dan i ponude ti 12 meseci za dinar. Ja sam imao samo optiku, ali daju i za duo pakete

Pozdrav svima,

Istice mi ugovor kod SBB-a i doslo je vreme da se menja provajder, zbog boljih benefita konkurencije :)

Yettel nudi 11 meseci za 1 dinar, MTS 12 meseci. Da li je neko koristio oba, pa da prenese utiske sa stabilnoscu neta u Nisu?

Iskustvo pre mesec dana - kad se javiš za obnovu daju ti 6 meseci za dinar, kad podneseš zahtev (čak i pre isteka UO) zovu te za koji dan i ponude ti 12 meseci za dinar. Ja sam imao samo optiku, ali daju i za duo pakete
Dakle 2 opcije,
1)pitam da produžim: 6meseci 1din,
2)podnesem zahtev za raskid: 12meseci 1din.

Sećam se priča kod drugih provajdera da ponekad uvaže zahtev za raskid, i onda je korsnik u problemu, zbog prestanka usluge.

Dakle 2 opcije,
1)pitam da produžim: 6meseci 1din,
2)podnesem zahtev za raskid: 12meseci 1din.

Sećam se priča kod drugih provajdera da ponekad uvaže zahtev za raskid, i onda je korsnik u problemu, zbog prestanka usluge.
Samo nemoj da platis poslednji racun i nece da te puste dok ne izmiris sva potrazivanja prema njima. ;)

Pozdrav svima,

Istice mi ugovor kod SBB-a i doslo je vreme da se menja provajder, zbog boljih benefita konkurencije :)

Yettel nudi 11 meseci za 1 dinar, MTS 12 meseci. Da li je neko koristio oba, pa da prenese utiske sa stabilnoscu neta u Nisu?
MTS i Yettel isto ti je u infrastrukturnom smislu. MTS sam koristio pre Yettela nijednom problemi (osim planiranih i kratkih radova), ista priča i za Yettel. Pričam za Zemun.
Bukvalno idi tamo gde daju veći popust, ideja je da nećeš znati da postoji korisnički servis.

MTS i Yettel isto ti je u insfrastrukturnom smislu. MTS sam koristio pre Yettela nijednom problemi (osim planiranih i kratkih radova), ista priča i za Yettel. Pričam za Zemun.
Bukvalno idi tamo gde daju veći popust, ideja je da nećeš znati da postoji korisnički servis.
Hvala puno na informaciji. Kakvi su utisci po pitanju TV kanala, aplikacije i TV boxeva?

Pozdrav svima,
Taj što ti nudi 11 meseci za dinar... Pitaj na koji period.
Nama su znali da ponude 6,9,12 meseci za dinar i 18 meseci puna cena. Sa starim korisnicima su, koliko vidim, darežljiviji.

Taj što ti nudi 11 meseci za dinar... Pitaj na koji period.
Nama su znali da ponude 6,9,12 meseci za dinar i 18 meseci puna cena. Sa starim korisnicima su, koliko vidim, darežljiviji.
Na 24 meseca. Hvala svakako sto mi skrenuo paznju. Nisam znao da i na ovakav nacin pilicare.

Cena paketa je bukvalno izjednačena sa Telekomom, paket hipernet 300/150 u Yettelu je 2699 dinara a u mts-u po toj ceni Box 2 - 400/200. I uz benefite mu dođe na isto.

Da, ako prelazi sa SBB-a. Međutim, ako prelazi sa Supernove na MTS benefite može samo da sanja.

Cena paketa je bukvalno izjednačena sa Telekomom, paket hipernet 300/150 u Yettelu je 2699 dinara a u mts-u po toj ceni Box 2 - 400/200. I uz benefite mu dođe na isto.
U MTS-u box 2 paketi se dobijaju prvih 10 meseci 50% popusta onda se posle toga placa puna cena. Dok u Yettelu dobijas 11 meseci za svaki paket bio on TV i NET ili samo NET pa se placa puna cena posle tih 11 meseci. 🙂 eto da znate ako nekog zanima.

Planiram da predjem na Yettel, takodje sam dobio ponudu 11 meseci za dinar, ugovor na 24 meseca. Ali me zanima, verovatno je vec bilo pitano (izvinjavam se), da li je moguce koristiti sbb eon aplikaciju na telefonu na yettel wifi mrezi i onda cast-ovati sbb aplikaciju na yettel box uredjaj?

Planiram da predjem na Yettel, takodje sam dobio ponudu 11 meseci za dinar, ugovor na 24 meseca. Ali me zanima, verovatno je vec bilo pitano (izvinjavam se), da li je moguce koristiti sbb eon aplikaciju na telefonu na yettel wifi mrezi i onda cast-ovati sbb aplikaciju na yettel box uredjaj?
Zdravo,

Mougce je, radi EON preko Yettela. Konkretno koristim EON aplikaciju na TV-u a imam Hipernet, sve radi savrseno i bez prekida.
Takodje sam isprobao mobilnu EON aplikaciju, sve lepo radi.

^ Kako kome. Nekome na yetelu radi, nekome ne. Verovatno zavisi od trenutne ip adrese jer sbb nije uspeo sve da ih stavi na crnu listu. Rizično je pouzdati se da će raditi
Pričam naravno o nalogu u mreži i kanalima united media, a ne van mreže koji radi na bilo kom internetu

Ako vec pises tako, onda barem preciziraj na sta se odnosi tvoj komentar. Eon aplikacija (mobilna i tv) radi svima na Yettel mrezi.

Edit, tako moze ;)

Ako sam dobro razumeo, ako je neko u sbb mrezi i da mi njegov nalog, a ja sam na yettel mrezi, ne mora da znaci da ce mi raditi eon aplikacija i recimo Nova S kanal kod mene na yettel mrezi?

Ako vec pises tako, onda barem preciziraj na sta se odnosi tvoj komentar. Eon aplikacija (mobilna i tv) radi svima na Yettel mrezi.

Edit, tako moze ;)
Ne znam na šta se odnosi komentar, pretpostavljam da si mislio pre mog edita.
Samo većina ljudi kad napišeš "eon aplikacija radi svima na yetel mrežu" misli da može da gleda SK, N1 itd., zato treba dodatno objasniti.

S'tim što na Yettelu imaš CGNAT dok je kod Telekoma javna dinamička IP adresa.
Javna statička IP adresa kod Yettel-a je dodatnih 500njak din x 24 meseca, pa ispadne možda i više no kod Telekoma.

Ako nije potrebna javna IP adresa, onda biraš gde ti je najpovoljnije.
Kod oba provajdera, Internet dobro radi.

Pretpostavicu da je to ponuda samo za nove korisnike koji potpisu ugovor?
S obzirom da ste agent, radite samo s novim korisnicima?

Nazad
Vrh Dno