Ocekivati od firme koja se do juce bavila samo telekomunikacionom mrezom da nesto uradi po pitanju internet televizije je totalno nerealno.
I na kraju ovi sto su preuzeli Yettel ko zna koliko uopste imaju iskustva u telekomunikacionoj mrezi? Onda vidis da za internet nemaju svoj opticki internet nego koriste od mts-a i onda ocekujes da sklepana televizija radi savrseno.
Jednostavno nemoguce je.
Sve sto je bilo dobro u Telenoru ovde je namesteno da radi putem stapa i kanapa.
Oni su ti pruzili uslugu koju si platio a to sto ona malo manjkava to nema veze. Kod njih se sve vrti samo oko para, nazalost i sam sam imao vec par puta sa njima razgovore i nikada nisam nista zavrsio na prvu jer su na call centru nesposobni.
Nedavno je drugarov klinac odlucio da se odseli od roditelja i da pocne sam da zivi i uzeo je na Popovici stan i otisao i uzeo kucni internet kod Yettela, uzeo je do 50 Mb paket i kada je prikljucio on nema ni 2 Mb, internet jednostavno neupotrebljiv za danasnje pojmove. Kada je zvao call centar prvo kazu resetuj te ruter, sta da ga resetujem tek sam ga prikljucio, onda nije dobra kartica a kartica izdata sat ipo vremena nova ranije, vrati se dete nazad za grad daju mu novu 4g karticu opet klacka nazad za Popovicu da bi je prikljucio i opet internet na speed testu pokazuje 2-4 Mb sto je opet daleko od onoga sto reklamiraju.
Dete me zove i kaze da odem sa njima da raskine ugovor, prvo smo morali da idemo u poslovnicu gde je potpisao ugovor da podnese zahtev jer ne moze u bilo kojoj poslovnici, sto nije bilo odmah moguce nego su prvo trazili da izadju njihovi tehnicari da se uvere u to sto on prica i naravno da na njihovom sajtu podnesemo zahtev za raskid ugovora, naravno ni nedelju dana kasnije nije niko dosao da testira brzinu nego su mu poslali email da moze da ode u poslovnicu da vrati opremu i da raskine ugovor bez penala. Da bi 2 nedelje kasnije mu stigao racun za internet da plati 1600 dinara od 2500 kolika je cena paketa bila uz obrazlozenje da je koristio internet. Kada sam trazio da mi izdaju listing da vidim koliko je klinac potrosio to gigabajta, megabajta i zasto toliko da plati su mi rekli da oni nemaju uvid u potrosnju u poslovnici a da za to moram da pozovem call centar pa da mi vise tehnicka sluzba kaze tu informaciju.
Za bilo koji problem kada zoves call centra Yettela se jave ali ti ne rese problem odmah nego kazu da su tvoj problem zabelezili i da ce ga proslediti nadleznoj sluzbi i da ce te neko pozvati sto u vecini slucajeva se ne desi nego ti moras ponovo da zoves da pitas jel problem resen kod njih i da ti kazu kako ti problem da resis kod sebe.
Tako da je nerealno ocekivati da rese problem koji nisu u stanju da poprave jer im je televizija sklepana samo da radi na nekim kineskim boxevima za koje verovatno nemaju pristup firmvware i da bi isti mogli da modifikuju da televizija nejde u sleep mode.
Cela poenta je ko se zeznuo i uzeo tv kod njih nece sigurno nastaviti saradnju nego ce ici na mts ili sbb a kod ovih ce ostati samo ako je lud ili mu je sve jedno samo da radi.