Šta je novo?

Yettel Hipernet

Obrisah prethodni post, nisam video tvoj odgovor ( nisam odradio refresh strane). Namestih u medjuvremenu, moze i sa user acc da se namesti dhcp, nije potreban admin nalog. Hvala u svakom slucaju.

2 dana pre isteka ugovora otisao da raskinem, sutradan me zvali i ponudili 18m po 1din pa 6m 2700. Od ostalih niko nije nista priblizno nudio tako da sam ostao ovde. Sta cu.

Znaci Yettel stb je otvoren tj moze da se instalira bilo sta Play prodavnice?
I pretpostavljam moze i SmartTube?

Dok sam cekao sbb da se javi nakon podnosenja zahteva za raskid javio se yettel, yetel kod kuce L po ceni M paketa i to sve 50% popusta na dve godine, izadje oko 1600 din

Dali je moguće zameniti yettelov launcher i staviti neki drugi kao glavni?Instaliram ja drugi i radi ali kad stisnem home dugme otvara mi yettelov launcher.Yettel box je u pitanju.

Moraš u Accessibility preferences da staviš tvoj launcher na ON

Znaci Yettel stb je otvoren tj moze da se instalira bilo sta Play prodavnice?
I pretpostavljam moze i SmartTube?
Ja ne uspevam da instaliram SmartTube, prebacim apk na flesku, ali kad je ubacim , stb ne vidi apk uopste. Formatirana je kao exFat.

neće da mi se konekta na lol gejm skoro cio dan. nikad se ranije događalo nije.Pokušao sam reset network opciju kao i flush dns i slični pokušaji i eto neće i dalje sve ostalo radi

Mozes da namestis kako god ti odgovara.
Mislim da bi to cak mogao da uradis i sa default yettel/yettel loginom u DHCP podesavanjima, a ako slucajno ne moze, onda nadji rajkovo uputstvo za izvlacenje admin logina pa onda promeni.
Gde ima to uputstvo moram da promeniđ dns , kad idem yettel/yettel promenim ali ne funkcioniše

Mora da funkcionise preko yettel/yettel, gde proveravas. Svaka izmena zahteva restart uredjaja (racunara).

Ne mora restart racunara, samo reset/reload IP konfiguracije. Na starijim Windowsima beše:
ipconfig /release
ipconfig /renew
Pozdrav

I ja dobih 18 meseci po 1 dinar,6 meseci 3300 dinara za obnovu ugovora,yettel kod kuce m paket.
Mesecno ispadne 825 dinara sto je jako dobra cena kada se pogleda trenutna ponuda konkurencije.
Ako nekome treba broj agenta neka mi pusti pp.

Pozdrav svima. Dugo citam forum, ali do sada nisam imao pitanja.

Elem, vec trecu godinu sam kod Yettel-a na Hipernetu sa optikom od 300/150, TV-om i telefonom. Do skoro nisam imao potrebe za bilo kakvim izmenama, medjutim, od skoro sam u svoj prostor ubacio Orbi (RBK50) sistem sa jednim ruterom i jednim satelitom kako bih dobio vecu pokrivenost prostora. Pored ovoga u svojom mrezi imam jos i par NAS uredjaja koji su u dosadasnjoj konfiguraciji radili ocekivano zajedno sa pristupom preko neta (QuickConnect i/ili OpenVPN). Dodatno bih naglasio bih da imam staticku javnu IP adresu.

E sad problem se naravno javlja kod Orbi rutera koji bih da zadrzim kao ruter radi dodatnih opcija u mesh-u.

Upucen sam da je moguce iz price izbaciti Yettel ruter (naravno pribavio sam PPPoE kredencijale), ukoliko moj ruter ima opciju VLAN na WAN portu. Moj Orbi RBR50 v1 to nazalost ne podrzava (VLAN TAG je moguc samo na LAN portovima), tako da sam razumeo da mogu traziti od Yettel-a da njihov ruter prebaci u Bridge mod, sto su oni i uradili.

1. Tu nastaje moj zbun. Sta zapravo predstavlja Bridge mod? Ja sam razumeo da tada ruter zapravo postaje nesto poput modema, i da se PPPoE konekcija obavlja na njemu i da on prosledjuje javnu IP adresu na WAN port Orbi rutera, ali sam ocigledno pogresio jer je moj Orbi ruter trazio da unesem PPPoE username i password nakon cega je net proradio (ali nisam morao da unosim VLAN). Zbog cega?

2. Takodje u podesavanjima ZTE rutera i dalje stoje sve opcije, poput port forwarding-a, DHCP i slicno. Nisam siguran kako da proverim da li ZTE radi i NAT, odnosno da li sam iza DoubleNAT-a. Verovatno ne ali me tu zbunjuju u odeljku Ethernet connection status. Tu imam Connection za Voice, IPTV, Management i Bridge (na VLAN 710). Da li su mi potrebne ove konekcije (koristim fiksni telefon preko Yettela) ili ih mogu obrisati? Za Voice, IPTV i Management stoji Routing, DHCP i NAT. Za konckciju Bridge nema nikakvih opcija (samo da je VLAN 710).

3. Jos jedna nedoumica oko bridge moda mi je oko IP adrese Orbi rutera na WAN portu. Ja sam mislio da Orbi ruter dobija od ZTE rutera u bridge modu istu IP adresu koji je dobio i ZTE ruter na WAN partu, ali kod mene je IP za WAN Orbi rutera 255.255.255.255. Ovo pitam zbog podesavanja IP adrese za VPN kao i da li je opet potrebno da postvljam port forwarding na ZTE ruteru i da ih upucujem na adresu Orbi rutera?

Napominjem da net radi, ali mi ove nedoumice ne daju mira dok ne uspem da razumem kako sve to funkcionise, tako da bih jako bio zahvalan na bilo kakvoj pomoci ili objasnjenjima.
Veliki pozdrav,

ZTE bridge radi kao modem, a svaki ruter iza njega dobija WAN IP preko dhcp-a.

Kad konfigurises taj Orbi ruter (probao sam da izguglam kako izgleda web interfejs ali bezuspesno), treba da prilikom konfigurisanja biras “Internet provider without login”, ili “Automatic DHCP” sto je obicno default opcija na svim ruterima.

Da dodam, ako ne vidis javnu WAN IP na Orbi ruteru ili ako mozes pristupiti ZTE ruteru preko lokalne adrese, onda ZTE nije u bridge modu.

Da dodam, ako ne vidis javnu WAN IP na Orbi ruteru ili ako mozes pristupiti ZTE ruteru preko lokalne adrese, onda ZTE nije u bridge modu.
Orbi ruter ipak dobija WAN IP adresu (moji javnu statičku IP). Zbunilo me je to sto u web interfejsu ZTE rutera (da, mogu mu pristupiti preko lokalne adrese) stoji da je IP Orbi rutera 255.255.255.255. Kasnije sam saznao da je to brodcast adresa. Očigledno mene bune dodatne Ethernet connection za Voice, IPTV i Management

To ti je to onda, nemas nista vise na ZTE da menjas ili konfigurises, sve u vezi mreze radis sad na Orbi ruteru.

Verovatno ima odgovor, da li Jetel apk na Sbb mreži ima geoblok kao recimo Mts, ili nema kao Supernova.

To ti je to onda, nemas nista vise na ZTE da menjas ili konfigurises, sve u vezi mreze radis sad na Orbi ruteru.
Pa da, slažem se, i sve radi kako treba, ali ipak pokušavam da razumem kako to kod njih funkcioniše. Nije mi jasan taj deo prebacivanja ZTE rutera u bridge mode. Utoliko više zbog toga sto u Management tabu rutera stoji “Work mode: Controller (Router)”. Da li se samo Internet konekcija od 4 veze koje se ostvaruju preko WAN kabla bridge-uje, a ostale 3 ostaju kao i pre, pa zbog toga ceo uredjaj nije u bridge modu, nego nešto između?
I šta bi se dogodilo ako bih uklonio ostale 3 opcije? TV box je i tako zakacen na WiFi i očigledno ne koristi ovu IPTV vezu (mislim da je i @rajkosto to tako napisao da ova veza ne dobija ni IP adresu). Da li bi fiksni telefon radio ukoliko bi uklonili Voice vezu? I da li, ako mi ne bi trebalo ništa od ovih veza na WAN portu, ruter može nekako da se prebaci pravi bridge mod, odnosno da radi kao najobičniji modem (ako sam to dobro napisao, ako ne unapred izvinjenje na pogrešnim terminima :))
Ako nije mesto za ova pitanja u ovoj temi molim moderatora da ukloni.
IMG_9507.jpeg

IMG_9509.jpeg

Za fiksni telefon sam prilicno siguran da ne smes da brises Voice connection ako imas fiksni (ja nemam, pa ne mogu da isprobam). IPTV nema funkciju a Management je za udaljenu kontrolu, dijagnostiku i konfigurisanje, npr. restart iz ytl aplikacije.

Ko ima kvalitetniju sliku(stream) na Arena kanalima kad se gleda preko app na tv-u, yettel ili orion?

Ja sam probao besplatno 7 dana, pre dve godine, i bio je vidno manji(nizi) bitrate na FHD kanalima kod oriona u poredjenju sa yettelom, obe aplikacije na lg smart tv-u.

U poslednje vreme ovaj smart uredjaj-stb ili kako se vec zove moram da resetujem svaki dan. Kad ga ukljucim ako je bio na npr youtube ili sam castovao nesto na tv, nijedno dugme na dalincu ne radi samo crn ekran stoji. Jedina pomoc je da izvucem dovod struje i tako ga resetujem...

U poslednje vreme ovaj smart uredjaj-stb ili kako se vec zove moram da resetujem svaki dan. Kad ga ukljucim ako je bio na npr youtube ili sam castovao nesto na tv, nijedno dugme na dalincu ne radi samo crn ekran stoji. Jedina pomoc je da izvucem dovod struje i tako ga resetujem...
Problem je do televizora. Iskljuci hdmi link i pali tv s obicnim daljincem a onda pali jetel box

Koliko daju sada za nove korisnike samo hipernet bez tv?

Nazad
Vrh Dno