Šta je novo?

Yettel Hipernet

tako je, ugovorom deklarisana brzina je 500/250, a merena nikad ispod 550/300.
Koji je ovaj speed test?
Ja sad proveravao, prvi upload 227, drugi 237. Nema trika da predje 240 (i to sam na kablu, prilično jak računar, kabl cat6, mada ne vidim razlog da je išta od ovoga usko grlo)

Probaj ali teško da će oni pružiti neku korisnu informaciju. Možda i bi da je prekid u pitanju, ovako...
Možeš (ako već nije takva situacija) da raskačiš sve i povežeš najkraćom direktnom linijom PC i ONT/ruter. Probaš i sa nekim drugim uređajem, laptopom ili telefonom, žično i bežično.

Da li se vama dešava kada uploadujete na neki sajt nešto krene dobro brzinom oko 30MB/s a onda se spusti do 7 8 da moram ponovo da pokrećem

Probaj ali teško da će oni pružiti neku korisnu informaciju. Možda i bi da je prekid u pitanju, ovako...
Možeš (ako već nije takva situacija) da raskačiš sve i povežeš najkraćom direktnom linijom PC i ONT/ruter. Probaš i sa nekim drugim uređajem, laptopom ili telefonom, žično i bežično.
Meni je od starta korišćenja hiperneta, sada već četvrta godina, upload max 240Mbs.
Čini mi se da sam ih kontaktirao prve godine u vezi upload brzine i da je 'tako kako je'.
Nemam prekide, niti ikakav problem sa stabilnošću veze, samo mi je ovaj upload niži od deklarisanog.
Download je uglavnom 505Mbs.
Ne bih ni pisao o tome da nisam video ovde kod drugih da im je upload u plusu...

Meni je od starta korišćenja hiperneta, sada već četvrta godina, upload max 240Mbs.
Čini mi se da sam ih kontaktirao prve godine u vezi upload brzine i da je 'tako kako je'.
Nemam prekide, niti ikakav problem sa stabilnošću veze, samo mi je ovaj upload niži od deklarisanog.
Ne bih ni pisao o tome da nisam video ovde kod drugih da im je upload u plusu...
A koji je tebi paket interneta
500 / 250 onda je to ok
Mozda imas neki jači net paket pa ti je to malo
Priznaju gubitak tek preko 20 % , a po meni ovo je ok, ali ti si gazda i ti se pitaš

A koji je tebi paket interneta
500 / 250 onda je to ok
Mozda imas neki jači net paket pa ti je to malo
Priznaju gubitak tek preko 20 % , a po meni ovo je ok, ali ti si gazda i ti se pitaš
500/250 od početka korišćenja hiperneta. I od početka je isti zakuc upload na 237.
Sve šljaka, sve je stabilno. Ali brojke su niže.
Pisao im, pokušali su nešto, ali opet isto, 235-237 Mbs je upload.
Čudno, gremlin neki.

Tehnologija nema gubitke, neko Telekom voli da ukrade. 🤣
Uticaj tačke 19. Zlatnih Osnovnih pravila (poznate i kao Šamanova klauzula) je itekako vidljiv.;):)

300/150 a kreće se uglavnom 297-302/141-143.
Neki put zna da mi prekine vezu pa moram disable/enable. Nisam proveravao kao što sam tebi predložio jer meni kablovi idu s kraja na kraj stana ispod lajsni i kroz zidove kuda sam ih jedva provukao. Na par mesta sam imao oštra skretanja pod 90º a kablovi su 5e. Sad da utvrdim da treba kablove da menjam ili da prosecam zidove i plafon kako bi postavljao bužire...:rolleyes: Neka, dobro mi je i ovako.

Slažem se sa zaključkom, stabilna je veza i odlično radi. A da li je do speestesta ili nečega u vezi između uređaja..
Uglavnom, pohvala za @Yettel Srbija podršku koja je odmah odreagovala na problem. Ukoliko bude nekog rešenja ovog nedostatka, javiću.

Danas su me zvali agenti prodaje, yettel kod kuce L za 1650 24 meseca. Dobra ponuda, s obzirom da sam trenutno na sbb gde mi je net 200/20 za 4300. Prihvatio sam jer mi sbb istice za mesec dana. Cak imam racunicu da placam euroleague tv uz yettel.

Naglasi im samo da ti u ugovor ubace gratis tv box uređaje da ti ne bi izašlo 1650+X*350 gde je X broj televizora (daju do 3 gratis ali samo ako ti tražiš inače po default-u naplaćuju).

Danas su me zvali agenti prodaje, yettel kod kuce L za 1650 24 meseca. Dobra ponuda, s obzirom da sam trenutno na sbb gde mi je net 200/20 za 4300. Prihvatio sam jer mi sbb istice za mesec dana. Cak imam racunicu da placam euroleague tv uz yettel.
I traži da ti daju mesh - za wi fi za 1 din . I ja sam dobio 2 stb uređaja po 1 din dok traje UO .
Ako se nisi dogovorio dam ti broj akvizitera koji je sve to meni odradio
Ti si dobio bolju ponudu od mene , ja zadnja dva meseca plaćam po 4300

I traži da ti daju mesh - za wi fi za 1 din . I ja sam dobio 2 stb uređaja po 1 din dok traje UO .
isto i ja mogao sam izvući i ja zadnja dva mjeseca 50 posto ali dobro je i ovako

Ja sam uzeo 2 stb i treći tv ide na aplikaciju
Slika je dobra , nekad zasteka za brzo premotavanje i nema onih ekstra dodataka , ali mi i ne treba kada je HBO tu

Imam ponudu da predjem sa MTS optike na Yettel.

Da li je Yettel na istom nivou stabilnosti sto se tice interneta? Internet na MTS je besprekoran otkad sam nekoliko godina na optici.

Takođe mnogo dobra veza i super je net.Meni je 500/250 i download se drži tu na 510 520 a upload na 260 270

Daju i mesh?

Može i meni broj, hvala.

Vec dogovorio dodatni stb ja 1 dinar. Za mesh mi nije ni palo na pamet, a i ne treba mi za stan od 50 m2.

I vec prvi kvar,(treperi crvena lampica) mada licno mislim da je do dva muflona koji su skrtarili i krpili staru instalaciju koja je prethodno ostala od telekoma. U svakom slucaju kada je trebalo da se uvede instalacija, moze sve i odmah, sada kada je ista riknula niko ni da se javi, javno sve pohvale @Yettel Srbija .

Imam ponudu da predjem sa MTS optike na Yettel.
Da li je Yettel na istom nivou stabilnosti sto se tice interneta? Internet na MTS je besprekoran otkad sam nekoliko godina na optici.
@iceAge je sve rekao.
Samo ovde ima odvojen ONT uređaj od samog rutera (kod Telekoma je to objedinjeno, ne?). Meni je to prednost jer sam morao preseliti ruter na drugi deo stana (daleko od ZOK-e) a imao sam već UTP kablove (ne znam kako bi se optički kablovi ponašali tokom savijanja i koliko bi koštalo kad/ako bih ih našao za preko 20m koliko mi je trebalo).

Nazad
Vrh Dno